El Poble


1. L'APLEC DE CASTELLET COINCIDEIX AMB LES OBRES DE RESTAURACIÓ DEL TURÓ

2. DIADA DE L'11 DE SETEMBRE

3. MOVIMENT DEMOGRÀFIC

4. VIATGES AL LLARG DE TOTA CATALUNYA REPRESENTANT SANT VICENÇ


L'APLEC DE CASTELLET COINCIDEIX AMB LES OBRES DE RESTAURACIÓ DEL TURÓ

A les 9 del matí els romeus emprenien la marxa portant a les espatlles la imatge de la Mare de Déu de CastelletEl diumenge 9 de setembre amb un matí ennuvolat i esplendorós començava enguany l'Aplec de Castellet. El dia abans, però, es va fer la celebració en honor a la Verge de Castellet, amb la Vetlla de Santa Maria, que va començar a les vuit del vespre a l'església parroquial de Sant Vicenç de Castellet, amb la cantada dels Goigs a la Verge. L'endemà, davant de l'església es reunien entitats i romeus que cap allà a les nou del matí emprenien la marxa, encapçalats per la imatge de la Verge de Castellet, que era portada a les espatlles de voluntaris feligresos i participants, seguits de la gatzara dels geganters, les gralles i el majestuós caminar d'en Marià i la Paula. Tots ells anaven seguits d'un no massa nombrós número de romeus.

La Santa Missa i els altres actes lúdics es van celebrar al pla dels Dipòsits a causa de les obres de l'ermita, l'entorn i el mal estat del camí fins arribar-hi.

L'Aplec de Castellet va coincidir enguany amb l'inici de les obres de restauració del turó. La Missa i els actes lúdics es van celebrar al pla dels Dipòsits a causa de les obres El Pla dels Dipòsits, molt ben preparat per acollir els diferents actes de l'Aplec, presidits per la celebració de la Santa Missa que el nostre estimat mossèn Miquel Codina feia amb molta il·lusió, doncs ens recordava que per aquestes dates ja fa cinc anys que està entre nosaltres. També ens va dir que les obres de l'ermita ja estaven començades, agraïa a tots l'assistència a la Santa Missa i que l'ofrena dels rams de flors i altres objectes, els geganters els farien arribar fins a l'ermita i la seva Mare de Déu.

Força gent, malgrat els rètols que deien que era perillós el camí, pujaren fins a dalt a resar una mica i posar-li llumetes i espelmes a la Mare de Déu de Castellet.

La Cobla Vila d'Olesa ens va oferir una coneguda audició de sardanes i els de l'Esbart ens oferien els seus balls més adients per la diada.

El dinar va ser força concorregut i durant tot el dia un degoteig de persones que anaven i venien varen fer una bona festa de Castellet, encara que amb la sequera que hi ha una bona pluja de persones no hagués estat malament. 

Alfons


DIADA DE L'11 DE SETEMBRE

Els actes de celebració de la Diada de l'Onze de Setembre a Sant Vicenç de Castellet van començar dilluns dia 10 amb una "mongetada popular" als antics Dipòsits de la RENFE, a partir de dos quarts de deu del vespre.

L'alcalde de Sant Vicenç, Joan Montsech, acompanyat de la pubilla i de l'hereu davant del monument a l'Onze de Setembre Els Castellers de Sant Andreu van participar en la celebració de la Diada

El dimarts 11 de setembre, a partir de les 11 del matí va tenir lloc un acte institucional a l'Ajuntament. Seguidament es va anar en cercavila amb grallers i gegants fins a la plaça de l'Onze de Setembre, on es va fer l'ofrena floral. A continuació es va fer una cantada col·lectiva de l'himne dels Segadors amb la col·laboració de la Societat Coral l'Estrella i la Coral Al Vent. La jornada va acabar amb l'actuació dels Castellers de Sant Andreu.


MOVIMENT DEMOGRÀFIC

NAIXEMENTS JULIOL - AGOST 2001

Cristian González García
4 d'agost
Fill de Juan i María Dolores

Mark Garzón Martínez
26 de juliol
Fill de José Antonio i María Dolores

Julldeh Damba Susoho
29 de juliol
Fill de Samba i Fatou Kumba

MATRIMONIS JULIOL - AGOST 2001

Germán Barberán García i Yolanda Gómez Toledo
13 de juliol

Diego A. Palmeyra Barrera i Olga Tena Peruga
13 de juliol

Herminio Jiménez Gómez i Dolores Pérez Malagón
21 de juliol

Jaume Esquerda Mor i Carmen Olmo Avilés
5 d'agost

Florentino García Tamayo i Elisabet Bosch Garrido
24 d'agost

Valentí Cardona Iglesias i Alba Gomis Pladellorens
26 d'agost

DEFUNCIONS AGOST 2001

Pedro Rosa Carmona, 73 anys
3 d'agost

Emília Bartumeus i Rovira, 96 anys
3 d'agost

Eduardo Alba Daza
5 d'agost

Teresa Ciuró i Marcet, 81 anys
10 d'agost

Eulàlia Cots Pujadas
12 d'agost

Marina Puiggené i Pujol, 85 anys
22 d'agost

Benito Mellado i Vargas, 74 anys
29 d'agost

Francesca Rodríguez i Martínez, 67 anys
31 d'agost 


VIATGES AL LLARG DE TOTA CATALUNYA REPRESENTANT SANT VICENÇ

Els hereus i les pubilles del Mil·lenari de Sant Vicenç durant els actes festius de la Diada Nacional de Catalunya a la plaça de l'11 de Setembre a Sant Vicenç de CastelletEn El Breny corresponent al mes de juliol ja dèiem que Sant Vicenç té nous representants com hereu, pubilla, dama i fadrí, que porten el nom del nostre poble al llarg de tots els pobles i ciutats de Catalunya. Anem a fer una mica de memòria, per si no us recordeu. La pubilla és la Míriam Ramos i García, l'hereu és en Jordi Largo i Muñoz, la dama és la Natàlia Segarra i Fenero i el fadrí és l'Oriol Mares i Rueda. Tots ells van ser proclamats dins els actes de la Festa Major d'Estiu el passat 8 de juliol.

Des d'aquell dia no han parat ni un sol moment de fer viatges amunt i avall per tota la comarca. En totes aquestes sortides han fet amics i amigues nous, han conegut llocs que fins ara no hi havien visitat, han après costums i tradicions de pobles veïns, han vist personatges famosos de la televisió i un llarg etcètera. 

A continuació reproduïm el calendari d'activitats que han fet des del dia que van ser proclamats fins a mitjan mes de setembre.

La pubilla, la dama i l'hereu, acompanyats de la representant de la comissió de festes de Sant Vicenç, Rosa Auguets, amb la popular actriu de TV3 Consol Cirera (Mont Plans) al poble d'Avinyó. · El dia 21 de juliol van ser convidats a la proclamació dels hereus i les pubilles a Monistrol de Montserrat.
· El 27 de juliol van ser a la proclamació dels hereus a Navàs.
· El 28 de juliol van participar en el Campionat del Món de Trial-Bike a Sant Fruitós de Bages.
· El 29 de juliol van ser convidats per l'Agrupació Sardanista de Sant Vicenç en el seu aplec i en la inauguració del monument a la sardana de la plaça Catalunya de Sant Vicenç de Castellet.
· El 5 d'agost van anar a la proclamació de la pubilla de Castellgalí.
· El 12 d'agost van ser a Castellbell i el Vilar a la proclamació dels seus hereus i les seves pubilles.
· El 15 d'agost van participar a la proclamació dels hereus i les pubilles de Navarcles.
· El 24 d'agost van ser presents a la proclamació de l'hereu i de la pubilla a Manresa.
· El 25 d'agost van ser a la proclamació de les pubilles de Navàs.
· El 9 de setembre van anar a Casserres, a la proclamació de les seves pubilles.
· L'11 de setembre van participar a l'ofrena floral a la plaça Onze de Setembre amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya a Sant Vicenç de Castellet.
· El 15 de setembre van ser a la proclamació dels hereus i les pubilles d'Avinyó.

No cal dir que encara els hi falten moltíssimes més sortides tot i que ara que arriba el fred no en faran tantes com han fet durant els mesos d'estiu.

JORDI LARGO

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet