Entitats


1. XIII TRIATLÓ POPULAR

2. ASSOCIACIÓ MUSICAL CASTELLET

3. LA FEINA I LA MARXA DE LA COLLA DE GEGANTERS

4. ELS LECTORS D'EL BRENY, CONTENTS AMB LA FESTA MAJOR


XIII TRIATLÓ POPULAR

El passat 11 de setembre va tenir lloc la XIII Triatló Popular a Sant Vicenç de Castellet, organitzada pel Club Natació Castellet i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Vicenç i Marbres Castellet, S.L., empresa local.

 

Un total de 101 inscrits, dividits en diferents categories, van començar la prova. Sense cap incident a ressenyar, van acabar la prova 93 participants, amb els següents resultats:

Classificació general absoluta

1r Amand Redondo Brunet Triatló Moià 51.12
2n Lluís López CN Mataró 53.37
3r Francisco Guerrero CN Monjuïc 54.04

Classificació sènior masculí: de 18 a 37 anys

1r Victor Dobaño Prat Triatló 54.36
2n David Flores CN Manresa 54.42
3r Jordi Valls CN Terrassa 54.44
4t Emili Jaén Triatló Moià 55.00
Joan Pallàs Triatló Moià 55.37

Classificació sènior masculí local

1r Vicenç Giralt Independent 54.52
2n Sergi Bermejo Triatló Moià 55.04
3r Marc Flores Independent 56.10
4t Ramon Comella CN Castellet 57.42
Miguel Ángel Sanz Gimnàs Marca 1.00.27

Classificació sènior femení

1a Sílvia Sánchez
1a LOCAL
C.Atl.Manresa 1.04.45
2a Marta Bernaldo CN Sabadell 1.05.33
3a Elisabet Ruz CN Terrassa 1.06.53
4a Ariadna Hernández Triatló Moià 1.19.29

Classificació veterans I: 38 a 50 anys

1r Pablo Muñoz Tot vici en bici 1.02.20
2n Àngel Fernández - 1r LOCAL CN Castellet 1.03.24
3r Josep Lluís Franch Triatló Olesa 1.04.15
4t Ramon Bernaldo CN Sabadell 1.04.45
Josep Mominó
2n LOCAL
Independent 1.05.41
Francesc Barés - 3r LOCAL Independent 1.05.58

Classificació veterans femení

1a Marisol Oliva C.Atl. Igualada 1.11.41
2a Paqui Honrado - 1a LOCAL CN Castellet 1.35.07

Classificació veterans II: més de 50 anys

1r Daniel Comas CN Terrassa 1.12.12

Classificació júniors masculí: 15, 16 i 17 anys

1r Marc Trulls CN Castellet 42.39
2n Josep Malo Independent 45.25
3r Ferran Pérez CN Castellet 46.09
4t Sergi Roig CN Castellet 55.24
Joan Salada CN Castellet 55.24

Classificació júniors femení

1a Núria Collado CN Castellet 1.07.55
2a Míriam López CN Castellet 1.11.49

Classificació juvenil masculí: 13 i 14 anys

1r Sergi Sánchez - 1r LOCAL CN Castellet 46.52
2n Jordi Barés Independent 51.28
3r Germán Muñoz - 2n LOCAL CN Castellet 52.56
4t Jacob Jurado - 3r LOCAL CN Castellet 53.16

Classificació juvenil femení

1a Sara Suárez CN Monjuïc 1.00.19

Classificació infantil masculí: 11 i 12 anys

1r Robert Sim CN Castellet 27.16
2n Adrià Bronchal Independent 31.54

Classificació infantil femení

1a Ingrid Riba CN Castellet 30.49
2a Glòria Castilla CN Castellet 32.04
3a Isabel Fontanet CN Castellet 32.05

Classificació aleví masculí: 9 i 10 anys

1r Víctor Cortina CN Castellet 29.15
2n Ferran Selva CN Castellet 29.31
3r Pol Planell CN Castellet 31.32
 

Classificació aleví femení

1a Sandra Roig CN Castellet 29.18
2a Ester Olmos CN Castellet 36.14
3a Núria Bach CN Castellet 49.36
 
Classificació benjamí masculí: 8 anys i més petits
1r Victor Machado CN Castellet 24.14
2n Sergi Cinca CN Castellet 24.28
3r Ferran Iglesias CN Castellet 24.39
 

Classificació benjamí femení

1a Eva Roca CN Castellet 27.42
2a Carla García CN Castellet 28.53

Al finalitzar la cursa, tots els participants van entrar en el sorteig d'un pernil mitjançant el número del seu dorsal. També es va fer el sorteig d'una magnífica panera gràcies a la col·laboració dels nedadors del CN Castellet i diferents comerços de la nostra localitat. Al podi, en primera posició Víctor Cortina, 2n Ferran Selva i 3r Pol Planell L'empresa Marbres Castellet, S.L. va obsequiar amb una samarreta de la triatló a tots els participants. El repartiment de premis va ser a càrrec del batlle de Sant Vicenç, Sr. Joan Montsech, el regidor d'esports, Sr. Isidre Costa, i la presidenta del CN Castellet, Sra. Núria Piquero, acompanyada de Jaume Collado i Ferran Sánchez com a membres de la Junta Directiva.

El Club Natació Castellet vol aprofitar aquestes línies per donar les gràcies a tota la gent que ha col·laborat desinteressadament per portar a terme aquesta triatló.

El passat 15 de setembre el CN Castellet va tancar la temporada 2000-2001 com cada any amb un sopar on es van concentrar més de 185 persones, entre les quals hi van assistir representants del consistori i els directius de Marbres Castellet, S.L., empresa que esponsoritza el CN Castellet des de fa uns anys.

El 28 de setembre a les 21h del vespre es va dur a terme una reunió informativa sobre la temporada que comença, donant un interès especial al cursets de natació d'hivern. La reunió va tenir lloc al local social del CN Castellet.


ASSOCIACIÓ MUSICAL CASTELLET

Un any més la Coral Nou Horitzó de Sant Vicenç de Castellet torna a obrir el curs. El dia 29 de Setembre, a les 5 de la tarda a les Escoles Velles, vam celebrar la Festa de Benvinguda amb un gran espectacle de màgia infantil a càrrec de "Dani Magik" i un berenar popular, aquest dia va servir per realitzar les inscripcions dels cantaires. La feina va començar el dissabte següent a la mateixa hora de sempre (de 11 a 1 del matí), però cal recordar que les inscripcions segueixen obertes. 

Aquest any però l'entitat no ha fet vacances ja que ha estat un estiu carregat d'esdeveniments. Va començar amb l'actuació del conjunt instrumental i vocal juvenil de l'entitat, "DISSET i ESCAIG", el dia 22 de Juliol, dins dels actes de la Festa Major, a la plaça de l'ajuntament on l'assistència del públic va ser molt nombrosa, fet sempre agraït i on el grup va poder oferir un concert força entretingut. 

Després d'unes primeres setmanes del mes d'Agost força caloroses va arribar la tarda del dia 27. Aquest dia vam rebre la visita a la nostra població, i després d'una gira per Espanya, el "Gruppo Gioia di San Vito al tagliamento" (Itàlia). Aquest grup van ser acollits per tota la nostra entitat. Aquella tarda, i després de la instal·lació a les habitacions, van ser rebuts per l'Ajuntament de la població on hi va haver-hi intercanvi de records. Després d'això un gran sopar i festa fins la matinada. 

L'endemà al matí la diana va tocar d'hora, a les 9'30 marxàvem cap a Montserrat a passar el dia, una jornada que sempre recordaran ja que es van endur un gran record de la bella muntanya. A mitja tarda vam haver de tornar cap a Sant Vicenç a recollir les seves pertinences i anar cap al Pati del Casino de Manresa, on a partir de les 8'30 de la nit va començar l'espectacle, primerament el "Gruppo Gioia" va oferir danses típiques de la seva regió, el Friuli, i la segona part a càrrec del "Disset i Escaig" en el qual es va voler acabar el concert amb la dansa italiana "La Tarantel.la" on tothom va acabar ballant. Després d'això van acabar agafant la carretera i cap a "San Vito". Com a conclusió van ser unes jornades curtes, però intenses.

El grup Disset i Escaig ja va visitar aquella zona l'any 1990, on va realitzar un concert conjunt a la seva població. Des de llavors no s'havia tornat a fer cap trobada, però després d'aquesta darrera en van tornar a sortir de noves que ja s'aniran explicant.

No s'acaba aquí, ja que el Disset i escaig encara ha tingut uns dies més moguts, però que han sortit bé. El dia 8 de Setembre vàrem oferir el nostre concert a la població de Vilaseca (Tarragona), sent un dels grups participants a la II Trobada de música al carrer de Vilaseca, organitzada per l'Ajuntament i FUSIC. Però la nostra vida en les terres de la Costa Daurada va continuar el dia 10 de Setembre a Calafell, oferint un concert de una hora i mitja a tots els turistes d'aquella població, on la valoració va ser molt positiva. 

Després d'aquestes diades tant carregades, tornem a començar el curs i tots els actes que van amb ell i que l'entitat organitza o col·labora, esperant i desitjant que puguin ser plenes d'èxits.

Associació Musical Castellet


LA FEINA I LA MARXA DE LA COLLA DE GEGANTERS

La Colla de Geganters no només són una colla d'amics que es carreguen els gegants a l'espatlla per portar-los a passejar per el poble, perquè la festa a celebrar ho mereix, o ho requereix o simplement toca, sinó que fan molta més feina de la que realment sembla. 

La Colla de Geganters organitza any rera any per festes de Nadal el Cagatió que amb la col·laboració d'altres entitats omplen la plaça de l'Ajuntament de vailets que fan rajar el Tió i molta xerinola. Els amfitrions d'aquesta festa són el Nen i la Nena. La Trobada de Gegants que es celebra cada dos anys durant el mes de Juliol i on treuen a passejar tot el "ferro", el Marià, la Paula, el Malparit, la Figaflor, el Nen, la Nena i fins i tot el Filferro. El Correfoc de la Festa Major, que juntament amb les Bruixes del Centre Excursionista, atemoreixen els petits, fan córrer als mitjans i deixen eixordats del soroll i rebombori als més grans. El correfoc és moment de passejar al Malparit i la Cabra. També organitzen l'Aplec de Castellet pujant fins dalt de tot els nostre barons, el Marià i la Paula, i fent-los ballar davant mateix de l'ermita (enguany, degut a les obres i el mal estat del camí es van quedar al pla dels dipòsits) i abans de dinar, la celebració de la missa i la ballada de l'Esbart. La Colla col·labora amb la Ballada Popular de Gitanes amb la Paula i el Marià ballant el Vals dels Barons de Castellet a la Plaça de l'Ajuntament i passejant els Barons a les cercaviles de la Festa dels Avis, la Festa Major i la de l'11 de Setembre i amb el Nen i la Nena a la cercavila de la Festa del Niu. 

No es d'estranyar que durant l'any els puguis trobar amb festes que organitzen d'altres entitats, prou importants com, el Juguem Cantant de la Coral Nou Horitzó portant'hi el Nen i la Nena, la Celebració dels 50è Aniversari de la Colla Sardanista amb el Marià i la Paula, a l'Escola Sant Vicenç amb el Nen i la Nena o bé amb les Colònies Municipals d'Estiu amb visites guiades per els seus locals, ensenyat trofeus, records i tot d'estris relacionats amb els gegants.

La feina no s'acaba ja que són presents amb d'actes més generals com la trobada Viu el Parc amb el gegant Malparit i la Figaflor, a la Trobada General de Gegants de Catalunya, a l'elecció de la Pubilla del Bages, a la Trobada de Gegants del Bages-Beguedà i a la del Barri de la Plaça Espanya.

Encara els queda temps per triar deu trobades més per treure el Malparit i la Figaflor en diferents indrets de les comarques catalanes o col·laborar amb el correfoc d'Esparreguera i Malgrat de Mar amb el grup de Correfoc i el gegant Malparit. Aquestes trobades els han portat fins i tot fora de les nostres comarques, durant el Setembre de 1999 van estar a Maó, colla que tornà la visita a la Festa Major de l'any 2000, a Sant Julià i Andorra la Vella (Andorra) i a Vilafranca de Conflent (França).

L'entitat de la Colla de Geganters de Sant Vicenç es troba estructurada amb la colla de grallers que acompanya als gegants amb la seva música, el geganters, que porten els gegants i els fan ballar, el grup de diables, el grup de la cabra i el grup del Malparit que participen solament en el correfoc i un grup d'organització de festes. Com es pot comprovar la feina i la diversió estan assegurades. Si esteu interessat en col·laborar en alguns d'aquests grups o bé si voleu ser socis de l'entitat només cal que us adreceu a les Escoles Velles qualsevol divendres de l'any a partir de les 10 del vespre i també us deixaran gaudir dels acte interns que organitzen per l'entitat com són la Castanyada, la Queimada o la Matança del Porc. Actualment la colla compta amb uns 120 socis que ajuden amb les seves participacions a tirar endavant l'entitat, més de 30 persones són la part activa que fan una mica de tot i segons comenten els agradaria que aquest nombre fos molt més gran. Els fets ho demostren, la Colla de Geganters de Sant Vicenç "penca" però també sap passar-ho molt bé.

Alfons

 


ELS LECTORS D'EL BRENY, CONTENTS AMB LA FESTA MAJOR

Durant els mesos de juliol i agost els lectors de l'edició digital d'El Breny - www.elbreny.com - han donat la seva opinió sobre la Festa Major d'estiu. Per a la majoria, un 59% dels votants (13 vots), la Festa Major ha estat força bé. A aquests votants satisfets cal sumar el 13% (3 vots) dels qui l'han trobat espectacular. Només un votant, que representa el 4%, ha trobat la Festa Major d'enguany un pèl avorrida, mentre que al 22% (5 vots) no els ha agradat gens.

L'enquesta que El Breny proposa aquest mes als seus lectors està en relació amb la casa de naixements que s'acaba d'obrir a Sant Vicenç. Es pregunta als lectors (en aquest cas especialment a les lectores) si donarien a llum en una casa de naixements. Animem a tothom (lectors i lectores) a participar en aquesta nova enquesta.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet