Festa Major 2001


FESTA MAJOR DEL MIL·LENARI

BAIXADA D'ANDRÒMINES I REMULLADA

Els pocs que van participar en la Baixada d'Andròmines s'ho van passar d'allò més béAquesta Festa Major ha estat molt moguda i plena d'activitats. Per això encara ens queden alguns actes per recordar.

De la Baixada d'Andròmines hem de destacar la minsa participació. Només tres es van posar a navegar riu avall. Sembla ser que una ja va embarrancar abans de sortir. La resta d'embarcacions va fer el seu curt trajecte sense massa problemes. El públic expectant, tot i que queien algunes gotellades, es va situar a les dues bandes del riu i a dalt del pont, fent crits d'ànim als participants.

Segons l'organització, cada any els minva la participació perquè la construcció i el transport de les andròmines resulta dificultós. Podria ser que l'any vinent s'estudiés una altra mena d'andròmines que puguin circular per algun indret que no resulti tan problemàtic.

La Remullada, en canvi, va ser tot un èxit, malgrat que feia força fresca. Però els participants, per fer-se passar el fred, corrien i es remullaven. Fins i tot algun pare o mare que s'ho miraven van participar involuntàriament. 

La plaça de l'Onze de Setembre en plena remullada El bany d'escuma va causar sensació entre els participants

A la foto es port observar com, si no fos per la mànega d'aigua que hi ha al terra, semblaria un carrer de Londres, amb la seva característica pluja. A l'altra foto es pot veure com no només "plovia", la "nevada" també era prou abundosa. Fins i tot la "neu" es tornava de colors.

Alfons

CONCERT DE FESTA MAJOR DEL DISSET I ESCAIG

Disset i EscaigLa música és l'expressió artística més bella que trobem, amb ella podem mostrar alegria, tristes, festa... i d'ella en podem gaudir i disfrutar. D'aquesta forma, i ja fa més de 10 anys, el conjunt Disset i Escaig té aquest propòsit, a més d'interpretar músiques de diversos estils i èpoques. La música els serveix de vehicle de divulgació cultural d'interès per a una gamma ben àmplia de gustos, per a tots els oients. Actualment el conjunt instrumental interpreta una amalgama de peces musicals, des de cançons tradicionals i populars, passant per música clàssica, espirituals negres, música celta i moderna.

El grup instrumental i vocal juvenil Disset i Escaig és format per 8 nois i 6 noies que toquen instruments com el baix, bateria, guitarra, xilofons, violins, piano, teclat, flauta travessera, metal·lòfons i saxo.

El passat diumenge 22 de juliol oferiren un concert a la plaça de l'Ajuntament, el qual va destacar per la gran varietat de peces interpretades i pel el nombrós públic assistent, que va acabar totes les cadires disponibles i per la predisposició del mateix a passar-ho bé.

El concert començava amb la peça "Havanera", seguida d'una peça tradicional de les muntanyes d'Irlanda, "La Irlandesa" i el "Yesterday" dels mítics Beatles. A continuació estrenaren la "Dansa Hongaresa nº5" de Johannes Brahms arranjada per el Mestre Francesc Vila i on cal destacar la bona actuació dels violins solistes, la Teresa i el Joan. A aquestes peces seguiren l'espiritual negre "Joshua fight the battle of Jericho", la banda sonora de la pel·lícula Sister Act, i temes com "Venècia Trista", "Peter Gunn Theme" i un popurri de temes italians del festival de cançó de San Remo anomenat "Nostàlgics San Remo". El concert continuà oferint-nos tota una barreja de músiques de diversos estils com ara un pasdoble que en realitat en són dos, "El gener i el febrer" i la "Marxa del Comare" que fusionats porten el nom de "Pasdoble Català". El concert el van cloure peces animades com el "Tico-Tico" i la "Polka d'Ours", per finalitzar amb "La Cucaracha".

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet