El Poble


1. L'ESCOLA D'ADULTS PREPARA EL NOU CURS

2. EL CFI BAGES SUD RECUPERARÀ ESPAIS VERDS A CASTELLBELL, CASTELLGALÍ I SANT VICENÇ

3. MOVIMENT DEMOGRÀFIC

4. ELS LECTORS D'EL BRENY CONTRA EL RACISME

5. S'HA ACABAT UN NOU CURS A L'ESCOLA MARE DE DÉU DEL ROSER

 


L'ESCOLA D'ADULTS PREPARA EL NOU CURS

Acte de lliurament dels diplomes del curs 2000 - 2001L'Escola d'Adults del Bages Sud està preparant el seu programa formatiu per al proper curs 2001-02. L'oferta és àmplia i variada per donar resposta a les necessitats també diverses i plurals de la població de la zona. Així doncs, hi ha previstos cursos d'alfabetització (nivell inicial i per a neolectors), de preparació per a l'obtenció del graduat escolar, de català (dels nivells B i C), d'anglès (nivell 2) i d'introducció a la informàtica. Com el curs passat, també es faran classes de castellà per a estrangers. La majoria dels cursos s'impartiran als locals de Sant Vicenç de Castellet però també hi ha previst descentralitzar aules als municipis del Pont de Vilomara, Castellbell, Monistrol i Castellgalí, si es donen les condicions adequades.

L'Escola d'Adults del Bages Sud va acollir un total de 156 alumnes durant el curs 2001. La majoria va superar amb èxit els aprenentatges proposats la qual cosa els ha ajudat a millorar les seves capacitats personals i professionals. L'activitat de l'escola d'adults es reparteix força uniformement entre l'alfabetització, la preparació per assolir el títol de Graduat Escolar i les activitats formatives complementàries (català, anglès, castellà per a estrangers i introducció a la informàtica). Cada un d'aquests blocs s'emporta un terç dels alumnes matriculats. D'altra banda, més de la meitat dels alumnes (al voltant del 56%) procedien de Sant Vicenç de Castellet. També és important la presència de persones de la resta de municipis del Bages sud: Monistrol de Montserrat, Castellbell i el Vilar, Castellgalí i el Pont de Vilomara.

La inscripció als diferents cursos es farà durant el mes de setembre però aquells que hi estiguin interessats ja poden trucar a la secretaria del Consorci del Bages Sud per informar-se dels horaris, els continguts i els preus dels cursos. El tèlèfon de contacte és el 93-833-13-11.


EL CFI BAGES SUD RECUPERARÀ ESPAIS VERDS A CASTELLBELL, CASTELLGALÍ I SANT VICENÇ

El CFI Bages Sud ha posat en marxa un Taller d'Ocupació que té per objectiu recuperar i adequar diferents espais verds de la seva àrea d'influència. El projecte es durà a terme amb un grup de 8 treballadors, que han estat seleccionats per les seves dificultats per insertar-se en el mercat de treball. L'integren 4 homes i 4 dones, tots ells majors de 40 anys. La majoria provenen de situacions d'atur de llarga durada i tenen qualificacions professionals baixes.

El grup combinarà el treball de rehabilitació d'espais verds amb formació específica en aquest terreny. La seva primera intervenció s'ha centrat al barri del Burés i els voltants de la piscina de Castellbell. Properament també es preveu una actuació al meandre que fa el riu Llobregat al seu pas per aquest municipi. Altres obres previstes al llarg dels propers mesos són: l'adequació dels talussos d'accés a Castellgalí a la carretera C-25 i la neteja dels marges del riu a Sant Vicenç de Castellet.

El Taller d'Ocupació del Bages Sud és un projecte cofinançat pel Departament de Treball, els ajuntaments de Castellbell i el Vilar, Castellgalí i Sant Vicenç de Castellet i el CFI Bages Sud. Es preveu que s'allargui fins a finals de maig del 2002.


MOVIMENT DEMOGRÀFIC

MAIG 2001

NAIXEMENTS

NOM : Paula Ramos Barranco (03-05-01)
FILLA DE : Juan Ramon i de Immaculada

NOM : Alba Vila García (21-05-01)
FILLA DE : Josep i de Patrícia

MATRIMONIS 

CÒNJUGES : Juan Andrés de la Calle Jorge i Manuela Cuenca Armario
DATA DE CELEBRACIÓ : 05-05-01

CÒNJUGES : Santiago Pardo González i Raquel Arnau Ruiz
DATA DE CELEBRACIÓ : 25-05-01

CÒNJUGES : Ismael Ladera Becerra i Lídia Ribera Cazorla
DATA DE CELEBRACIÓ : 25-05-01

DEFUNCIONS
José Colldeforn Soler (83 anys) 18-05-01
Isabel Díaz Delgado (54 anys) 11-05-01
Josepa Riu Company (86 anys) 19-05-01
Cayetano Bermejo Vera (61 anys) 19-05-01
Angeles García Robles (81 anys) 23-05-01)

JUNY 2001

NAIXEMENTS

NOM : Xavier Atienza Dols (16-05-01)
FILLA DE : Miguel Angel i de Montserrat

NOM : Neus Mayal Núñez de Arenas (15-06-01)
FILLA DE : José María i de Neus

NOM : Laura Fernández Blanco (25-06-01)
FILLA DE : José i de Mónica

MATRIMONIS

CÒNJUGES : Alberto López Carrasco i Vanesa Bermúdez Rodríguez 
DATA DE CELEBRACIÓ : 02-06-01

CÒNJUGES : Jaume Corrons Alegre i Mercè Oliva Pérez
DATA DE CELEBRACIÓ : 02-06-01

CÒNJUGES : Manuel Moreno Alcázar i Eva Rodríguez Guillén
DATA DE CELEBRACIÓ : 07-06-01

CÒNJUGES : Rafael Franco i Maria Teresa López Fernández
DATA DE CELEBRACIÓ : 09-06-01

CÒNJUGES : José Antonio Morales Verdegay i Carolina Arcos Cabrerizo
DATA DE CELEBRACIÓ :16-06-01

DEFUNCIONS

Pedro Boix Puig (88 anys) 06-06-01
José Sánchez-Maroto Garrido (79 anys) 09-06-01
Clemente Nohales Herráiz (86 anys) 16-06-01
Joan García Morales (58 anys) 04-06-01
María Barranco Villegas (87 anys) 11-06-01


ELS LECTORS D'EL BRENY CONTRA EL RACISME

La darrera enquesta que El Breny ha fet als lectors de la seva edició a internet (www.elbreny.com) mostra el rebuig clar i contundent dels santvicentins als episodis de violència racista que hem viscut últimament al poble. Un 90% de les respostes (29 vots) consideren intolerables aquestes actituds contràries a la convivència pacífica i al sentit comú, per la qual cosa cal lluitar-hi en contra. Un 9% (3 vots) les considera fets aïllats sense més importància. Cap lector no s'ha manifestat despreocupat per aquest tema, de la qual cosa, naturalment ens n'alegrem.


S'HA ACABAT UN NOU CURS A L'ESCOLA MARE DE DÉU DEL ROSER

Un curs més s'ha acabat i l'escola ho va celebrar amb una sèrie d'activitats per a tota la comunitat educativa. Aquests actes es van iniciar el dissabte 9 de juny amb un dinar de germanor per a alumnes, pares i professors al parc de la Plaça Catalunya. Ja a la tarda, al pati de l'escola, els alumnes d'Educació Infantil i Primària van poder divertir-se amb gran varietat d'atraccions. Al vespre, els alumnes de Secundària van poder passar unes hores ballant al so de la música discoteca que es va muntar al pati. També varen poder practicar la conducció en una pista de pocket-bikes.

Les activitats continuaren el divendres 15 de juny. A la tarda d'aquest dia els alumnes de 4t d'ESO són convocats al teatre de l'escola on se'ls fa entrega de les orles i d'un record del seu pas per l'escola. També s'atorguen els premis als alumnes que han destacat en l'esforç (Carles Cabrera i Xavier Pous), convivència (Quim Cano) i a la primera de la promoció (Carme Gijón). A continuació alumnes de 2n i 4t d'ESO realitzen unes actuacions musicals. Seguidament al pati de l'escola una botifarrada per a tothom, tota la comunitat educativa hi es convidada. Tot seguit, a les 10 del vespre, s'inicia la tercera edició de Les 12 hores de futbol sala i voleibol, on hi participen equips de pares i mares, professors, alumnes i exalumnes. El guanyador en futbol sala va ser l'equip dels Pares i en voleibol l'equip de les Exalumnes 2000. Per acabar les 12 hores coca i cacaolat per a tots els participants.

El dilluns 18 de juny, els alumnes que aquest curs deixen l'escola, els de 4t d'ESO, van començar el seu viatge de final de curs. Van fer una estada de cinc dies a Malgrat de Mar on van gaudir de dies de sol i platja, esports d'aventura i molta marxa nocturna. Esperem que el curs vinent els actes i la participació siguin tant lluïts com aquest curs.

FERRAN

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet