El Poble


1. X BALLADA DE GITANES AL CARRER

2. FESTES DEL BARRI PLAÇA ESPANYA

3. FESTA DE LA PARRÒQUIA

4. MOVIMENT DEMOGRÀFIC

5. CELEBRACIÓ DELS 50 ANYS

6. BERTA MARGINET, FINALISTA EN UN CONCURS LITERARI

 


X BALLADA DE GITANES AL CARRER

l'Agrupació Sardanista va lluir el logotip del seu 50è aniversariLa plaça de l'Ajuntament de Sant Vicenç va tornar a omplir-se de gent disposada a gaudir de les gitanes, que es van celebrar el passat 3 de juny. 170 balladors, agrupats en 12 colles dansaires, van donar vida al tradicional ball de gitanes, demostrant un any més que es tracta d'una festa plenament consolidada i amb gran èxit de públic al municipi. Enguany, a més, la ballada popular, organitzada per l'Esbart Dansaire Santvicentí, celebrava el seu desè aniversari des que es va recuperar al poble i s'emmarcava dins dels actes de la celebració del mil·lenari de Sant Vicenç. Amb motiu de l'aniversari de les gitanes, els balladors van lluir un logotip commemoratiu brodat en els seus vestits i van fer variacions en alguns dels balls.

El vals dels Gegants no hi va faltarLa festa va començar al matí, a les 11, amb una missa a l'església. A la sortida d'aquesta, els integrants dels diferents grups van anar en cercavila i acompanyats pels gegants i els grallers fins a la plaça de l'Ajuntament. La desena ballada popular de gitanes va començar precisament amb el ball dels gegants, els barons de Castellet, i tot seguit les prop d'un centenar de parelles van entrar a la plaça, amb el galop d'entrada, i es van situar davant el nombrós públic reunit allà. Abans de començar tot els balls, es va triar la núvia de les gitanes i es va fer el galop de la coronació. La música dels diferents balls dansats va anar a càrrec de la cobla Tres Turons de Bellpuig d'Urgell, que estava col·locada en un dels extrems de la plaça.

els menuts de l'Escola de Dansa de l'Esbart s'ho van passar d'allò més béLes dotze colles dansaires van ballar el xotis, les catxutxes, les contradanses, la jota i el vals jota, i van dibuixar durant un dels balls la figura d'una estrella al voltant de la plaça. Per acabar el ball popular de gitanes d'enguany, els balladors van treure a fer el galop final a gent del públic que s'havia aplegat a la plaça per seguir la festa i van ballar el ball dels gegants. Les colles es van reunir després per celebrar un dinar de final de festa.

El dia anterior les gitanes també van ser protagonistes al poble. Amb motiu del mil·lenari de Sant Vicenç, l'Esbart Dansaire Santvicentí va organitzar una trobada de colles de gitanes de diferents municipis del Vallès, on aquesta dansa és molt tradicional. Les colles que hi van participar van ser les de Lliçà d'Amunt, Martorelles, Masrampinyo, Parets, Castellar, Polinyà, Cerdanyola i Mollet, i la música va anar a càrrec del grup Decaros. Dolors Botines va ser escollida núvia d'enguany Els grups es van concentrar a les 6 de la tarda a la plaça de l'Ajuntament i van anar en cercavila fins a la plaça de l'11 de Setembre, on aquestes colles convidades van mostrar les seves danses. A la trobada també van actuar dues parelles de cada colla de gitanes santvicentina. Després d'entregar records als representants de cada municipi que havia participat, les colles van fer un sopar a la pista poliesportiva.

Adriana Delgado


FESTES DEL BARRI PLAÇA ESPANYA

El festival de dansa va reunir força públic a la plaça EspanyaDissabte 16 de juny a la tarda van començar les Festes amb un gran parc infantil per als menuts. A les 18 gran xocolatada per llepar-se'n els dits i a les 23'30 gran ball amb l'orquestra CANAL 4, que va ser tot un èxit d'ambient i ganes de festa.

El diumenge 17 de Juny a les 9 concorregut torneig de petanca social. També estava preparat un globus aerostàtic per contemplar Sant Vicenç com els ocells, però el fort vent que va fer ho ha deixat per un altre any. A la mateixa hora el concurs d'ocellaires al carrer Goya va estar molt concorregut i molt divertit sentint els ocells cantar. A les 4 de la tarda festa boja i canó d'escuma. I per acabar a les 6 de la tarda festival de dansa molt concorregut ofert per l'Escola de Dansa Roser.

La Junta de les Festes del Barri i l'Associació de Veïns treballen fort i amb ganes per aconseguir tirar endavant unes festes per la gent del barri i el poble, però també reivindiquen per al barri millores com les que en la salutació del programa de festes exposen. Diuen que l'Ajuntament te previst asfaltar els carrers Roger de Llúria, i Goya , arreglar els terrenys de la RENFE i si és possible asfaltar el carrer Manresa. En la seva salutació ens diuen que necessiten més gent i col·laboració per reforçar el col·lectiu de la seva Colla Gegantera, fent sortides amb els gegants per donar a conèixer el barri i el poble arreu de Catalunya i per passar-s'ho d'allò més bé. També diuen que tornaran a fer la revetlla de San Joan i més coses que podreu veure.


També s'anuncien més festes al barri.

23 de juny: revetlla de San Joan
27 d'octubre: festa de la Castanya i trobada gegantera.
24 de desembre: gran concurs de decoració nadalenca i visita del Pare Noel.

Com podeu notar a la plaça Espanya de Sant Vicenç li fumen canya.

Alfons


FESTA DE LA PARRÒQUIA

El passat diumenge dia 17 de juny es va celebrar com cada la tradicional Festa de la Parròquia. La festa ja va començar de bon matí, quan amb la presència del vicari episcopal del Bisbat de Vic, Mn. Joan Torra Bitlloch, i el nostre mossèn, Mn. Miquel Codina i Font es van fer una vintena de confirmacions a un grupet de joves del nostre poble. També es va comptar amb la presència d'una coral per la celebració de la missa dirigida per Mn. Pere. 

Un cop arribada la tarda, pels volts de les sis, la gent anava arribant a la plaça de l'Església on es va fer una magnífica xocolatada amb melindros inclosos. Al mateix temps, es feia una exposició de tots els treballs que es fan en el Centre de Cultura Popular Mestra Carme Baldelló que enguany feia el desè aniversari de la seva fundació. Amb la panxa plena, va arribar la Cobla Sardanista Ciutat de Manresa que va fer ballar de valent al públic assistent.

La festa també va comptar amb la presència del nostre alcalde, senyor Joan Montsech, on va llegir un discurs escrit pel senyor Joan Rigol, president del Parlament de Catalunya, que parlava de la sardana.

La festa no va acabar fins ben entrada la nit, ja que tothom es va voler quedar escoltant o ballant les sardanes a la petita plaça de l'Església.


JORDI LARGO


MOVIMENT DEMOGRÀFIC

MARÇ 2001

NAIXEMENTS

NOM I COGNOMS: Paula Viñals Sánchez 
DATA DE NAIXEMENT: 27-02-2001 
FILLA DE: Fernando i de Manuela

NOM I COGNOMS: Núria Checa Ortega
DATA DE NAIXEMENT: 06-03-2001
FILLA DE: Juan i de Maria Trinidad

NOM I COGNOMS: Núria Ramos Pascual
DATA DE NAIXEMENT: 13-03-2001
FILLA D': Eduardo i de Maria José 

NOM I COGNOMS: Joan Ribera Bastida
DATA DE NAIXEMENT: 21-03-2001
FILL DE: Jordi i de Maria Gemma

NOM I COGNOMS: Gerard Oliva Viñas
DATA DE NAIXEMENT: 30-03-2001
FILL DE: Xavier i de Rosana


MATRIMONIS

CÒNJUGES: Aarón Ortiz López amb Rocío Olid Solís 
DATA DE CELEBRACIÓ: 17-03-2001


DEFUNCIONS

DIFUNT: Manuel Martínez Martín
EDAT: 67 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 09-03-2001

DIFUNT: Alfredo Simón Rota 
EDAT: 81 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 10-03-2001

DIFUNTA: Juliana González Sánchez
EDAT: 73 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 14-03-2001

DIFUNT: José Fernández Triviño
EDAT: 52 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 16-03-2001

DIFUNTA: Oliva Preñanosa Vila 
EDAT: 83 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 17-03-2001

DIFUNT: Florencio Blasco Martínez 
EDAT: 57 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 18-03-2001

DIFUNT: Joan Fitó Gras 
EDAT: 88 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 20-03-2001

DIFUNTA: Matilde Cisneros Pérez 
DATA DE DEFUNCIÓ: 24-03-2001

DIFUNTA: Lourdes Pons Bru 
EDAT: 77 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 31-03-2001

ABRIL 2001

NAIXEMENTS

NOM I COGNOMS: Àfrica Talib Montsech 
DATA DE NAIXEMENT: 04-04-2001
FILLA DE: Talib i de Marta

NOM I COGNOMS: Júlia Junyent Cugueró
DATA DE NAIXEMENT: 05-04-2001
FILLA DE: David i de Montserrat

NOM I COGNOMS: Yaiza Jiménez Sánchez
DATA DE NAIXEMENT: 12-04-2001
FILLA DE: José i d'Amàlia

NOM I COGNOMS: Alba Ambròs Roig 
DATA DE NAIXEMENT: 19-04-2001 
FILLA DE: Josep i de Judit

NOM I COGNOMS: Ferran Peñarrubia Fernández 
DATA DE NAIXEMENT: 19-04-2001 
FILL DE: Fernando i de Rosa Maria


MATRIMONIS

CÒNJUGES: David Roldán Solé amb Gemma Riba Roselló 
DATA DE CELEBRACIÓ: 09-04-2001

DEFUNCIONS

DIFUNTA: Teresa Vacas González 
EDAT: 86 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 08-04-2001

DIFUNT: José Milà Santacana 
EDAT: 89 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 12-04-2001

DIFUNT: Teófilo Martín Sastre 
EDAT: 78 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 14-04-2001

DIFUNTA: Llúcia Berenguer Font
EDAT: 87 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 25-04-2001

DIFUNT: Fernando Jiménez Martínez 
EDAT: 77 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 28-04-2001


CELEBRACIÓ DELS 50 ANYS

El passat dia 10 de juny, una colla de santvicentins van celebrar el seu aniversari. Ja han arribat als cinquanta anys, que actualment ja es pot dir que es mitja vida. En arribar a aquesta edat, el sentir de la vida ja ha pres força. Durant unes hores van animar els carrers del poble amb la seva festa, i entre ells van recordar fets i moments agradables.

A les 10,30 van fer la trobada a la plaça de l'Ajuntament. A les 11,00 missa a l'Església Parroquial. Sortint de missa cercavila amb acompanyament musical, i fent gresca fins arribar a la plaça Onze de Setembre, on van fer petar una traca. A continuació es van traslladar al parterre on està situat el monument a Clavé per inaugurar un monòlit que recorda els nadons nascuts l'any 1950. En aquesta ocasió la xifra 50 té doble valor, nascuts l'any 1950 i fer 50 anys.

Acabat l'acte es van desplaçar a Rajadell, al restaurant de Ca l'Emili per fer una dinar de germanor i també es van fer repartiment d'obsequis. Va finalitza la festa amb un animat ball, on van recordar les seves trobades de joventut a l'Ateneu de Sant Vicenç.

Des de les pàgines d'El Breny ens afegim a la seva festa, felicitant-los a tots i que puguin celebrar mes aniversaris de la seva vida en companyia de les seves persones estimades i les seves amistats. Per molts anys amics.

ES.LA.RI

 


BERTA MARGINET, FINALISTA D'UN CONCURS LITERARI

Berta Marginet en l'acte de lliurament del seu premiL'alumna Berta Marginet, de 4t d'ESO de l'IES Castellet, va quedar finalista en el concurs literari "El gust per la lectura", organitzat pel CEDEC, en la modalitat de "Narracions individuals sobre un tema de Shakespeare". A l'entrega de premis, que es va fer a la sala Vèrtex de Barcelona el passat dijous 7 de juny, i a la qual va assitir, acompanyada d'alguns companys i professors, es va destacar la seva creativitat i la seva sensibilitat. El conte, que narra el naixement de l'amor entre dues noies homosexuals, es va inspirar en Romeu i Julieta, una de les lectures d'enguany a l'últim curs d'ESO.

És la narració d'aquesta estudiant, un exemple de l'acceptació de la diversitat, de la sensibilitat cap a les persones que, pels motius que sigui, se senten diferents a la resta de la col·lectivitat i tenen diverses maneres de viure aquesta diferència. És alhora una història d'amor que colpeix per la seva senzillesa i la seva autenticitat. Des d'aquí volem felicitar la Berta i animar-la a continuar escrivint. 

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet