Entitats


1. FESTA DE SANT CRISTÒFOL

2. 12 HORES DE HOQUEI. TORNEIG DEL MIL·LENARI

3. BUTLLETA DE RECAPTE PER AL MONUMENT A LA MARE

4. ASSOCIACIÓ SANT VICENÇ DE CASTELLET AMICS DEL FERROCARRIL "ASVICAF"

5. ASSOCIACIÓ MUSICAL CASTELLET


FESTA DE SANT CRISTÒFOL

Els cotxes d'època van causar sensació entre els assistents a la festaEls conductors van celebrar el passat 10 de juny a Sant Vicenç la festivitat de Sant Cristòfol amb la tradicional trobada i benedicció de vehicles, organitzada per l'Associació Cultural de Transportistes i Conductors. Tot i que la festa es va veure amenaçada per la pluja, finalment la reunió va ser un èxit i va aplegar una trentena de cotxes, la majoria antics i d'època, més una desena de furgonetes i camions. Tots els vehicles i els seus conductors van ser els protagonistes de la diada, que van ocupar per unes hores els carrers del centre de la població i van evidenciar la seva presència amb continus i sorollosos tocs de clàxon.

La diversitat de vehicles va ser la nota dominantEls vehicles es van anar concentrant a la zona esportiva a partir de les 9 del matí, hora en què es va inaugurar la jornada amb un esmorzar. Fins a les 11 del matí, el lloc de trobada es va anar omplint d'automòbils, furgonetes i camions i de curiosos que volien veure de prop des d'escarabats a 600, passant per Rolls Royce, Triumphs, jeeps militars, descapotables i cotxes d'època que havien vingut d'arreu de Catalunya. 

La flota de camions de Pelegrí Bergadà a la zona esportiva Tot seguit, els participants van anar a buscar l'abanderat d'enguany, Pelegrí Bergadà, al seu domicili, on se li va fer entrega de la bandera. De nou a la zona esportiva, es va fer la benedicció i els organitzadors van lliurar les medalles commemoratives. A les 12 del matí, va començar la cercavila dels vehicles pels carrers de la població, fins a la plaça d'Anselm Clavé, on els cotxes antics i d'època es van situar per ser exposats fins a la tarda. A la 1 del migdia, els actes de la celebració de Sant Cristòfol es van traslladar a l'església, on la Coral Al Vent santvicentina va oferir un recital. Després del concert, la diada es va cloure amb un dinar de final de festa.

Adriana Delgado


12 HORES DE HOQUEI. TORNEIG DEL MIL·LENARI

El Club d'Hoquei Castellet va celebrar el dissabte 16 de juny el Torneig del Mil·lenari, 12 hores d'hoquei sobre patins per donar per acabada la temporada i celebrar l'aniversari del municipi. Totes les categories del club van participar en aquesta cita esportiva, que fa més de 10 anys que es celebra. El torneig va començar a les 11 del matí amb el partit entre els benjamins del Castellet contra els del Club Patí Vic. A continuació, va ser el torn de l'enfrontament entre l'equip femení i els prebenjamins del Castellet. 

Després de dinar, es va fer un triangular entre l'aleví i l'infantil local contra l'infantil del Club d'Hoquei Mollet. Tot seguit, els nens i les nenes de l'escola d'hoquei del club van fer una simpàtica exhibició, on van demostrar la seva evolució des de principis de temporada. Les 12 hores van acabar amb un partit entre l'equip sènior del Castellet i una selecció de jugadors del Bages que va ser molt disputada, tot i el seu caràcter amistós. Tots els participants en el torneig van rebre un obsequi i el club va finalitzar el Torneig del Mil·lenari amb un sopar de final de festa.


BUTLLETA DE RECAPTE PER AL MONUMENT A LA MARE

Sergi Juanola, guanyador del concurs de poesia Xavier Trias i Agustí Redó van assistir a l'acte de lliurament de premis

Tal com us hem informat en últimes edicions d'El Breny, l'Agrupació Artística de Sant Vicenç ja té triat el disseny de la butlleta de recapte per realitzar el Monument a la Mare, realitzada per Ariadna Ribera de 13 anys. Sergi Juanola va escriure el poema inclòs. Tots dos tenen 13 anys. L'acte de lliurament de premis va comptar amb la presència del president del Consell Comarcal de Bages, Agustí Joan Redó i el diputat a les Cort Espanyoles a Madrid en Xavier Trias tal com mostra la fotografia adjunta.

Poema

La mare és la que et comprèn,
és la que sap com fer-te somriure,
quan ets gran i quan ets nens,
ella sap com fer-te viure.

La mare sap com inspirar-te,
ella sap el què t'agrada, el que vols,
la mare sap estimar-te i ajudar-te,
quan més ho necessites.

Sergi Juanola.

 


ASSOCIACIÓ SANT VICENÇ DE CASTELLET AMICS DEL FERRROCARRIL "ASVICAF"

Logo de l'Associació ASVICAFNeix a Sant Vicenç una nova associació d'amics del ferrocarril, un grup de persones que volem donar a conèixer tots els aspectes del món ferroviari. Recollim la llarga tradició que des de 1859 fins als nostres dies, ha marcat l'existència i el creixement del nostre poble.

El nostre àmbit d'actuació vol ser tan ampli com el ferrocarril en general, partint del modelisme en les seves diferents escales N, HO, O vapor viu, promourem la construcció de diverses maquetes, que seran obertes a totes aquelles persones interessades o bé aficionats. També un seguit d'activitats seran l'espina dorsal de la nostra agrupació: projecció de diapositives, pel·lícules relacionades amb el món del tren, vídeos, etc. i la constitució d'una nova biblioteca especialitzada i hemeroteca oberta a totes aquelles persones interessades per aquesta temàtica. L'organització de sortides monogràfiques a empreses dedicades a la construcció de material ferroviari, visites a instal·lacions, etc. i excursions en tren històric, formaran part de les línies d'acció que impulsarem.

Maqueta de l'estació del Nord de Sant Vicenç Maqueta de la rotonda del dipòsit de màquines de Sant Vicenç

De fet, la nostra primera realització serà la propera exposició "Sant Vicenç, passat i present del ferrocarril", que tindrà lloc en el mes d'octubre d'enguany, una mostra que recull de forma monogràfica tot allò que ha vinculat el tren a Sant Vicenç de Castellet, la línia del Nord de Barcelona a Saragossa, els Catalans, la reserva, etc. Per això volem fer una crida entusiasta a tota la ciutadania que, com nosaltres, vulguin compartir la seva experiència i l'afició al món ferroviari.

Ens trobareu de forma provisional en el local de l'antiga botiga tèxtil a la plaça de la Generalitat, s/n, de Sant Vicenç de Castellet. Ens reunim tots els dissabtes a les 5 de la tarda i els nostres telèfons de contacte són: 609 34 25 80 (Joan Romero), 606 66 32 27 (Jordi Maymó) i 659 09 32 26 (Joan Pinto).


ASSOCIACIÓ MUSICAL CASTELLET

L'Associació Musical Castellet va convidar tot de corals infantils del Bages i Berguedà per celebrar, dins dels actes del mil·lenari del nostre poble, un concert conjunt. L'acte s'inicià amb el cant per separat de cada una de les corals participants per finalitzar amb la "Llegenda de Sant Jordi". Amb música de Francesc Vila, textos de Dolors Botines, representació del grup de mitjans de la Coral Nou Horitzó i interpretació del Disset i Escaig i els Joves de l'Associació Musical Castellet, i amb la presència d'uns 150 nens i nenes de les diferents corals, el pavelló esportiu municipal s'omplí de gom a gom el passat 6 de maig.

La representació santvicentina, a banda dels diferents grups de la Coral Nou Horitzó, també estava representada per nens i nenes de l'Escola Mare de Déu del Roser.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet