El Poble


1. ACABA LA REMODELACIÓ DE LA PLAÇA DE L'AJUNTAMENT

2. APLEC DE VALLHONESTA 2001

3. IES CASTELLET. PERÍODE DE MATRICULACIONS

4. MOVIMENT DEMOGRÀFIC

5. LA PLAÇA CLAVÉ, UNA ZONA DE VIANANTS

 


ACABA LA REMODELACIÓ DE LA PLAÇA DE L'AJUNTAMENT

La plaça de l'Ajuntament des del carrer Mestre AubertAmb la neteja de la font, sembla que a la fi, ha acabat la remodelació de la plaça de l'Ajuntament, i com tot, té els seus pros i contres. La polèmica més important, segons alguns botiguers, és el fet que al no permetre l'aparcament de cotxes a la plaça els perjudica. A menys de 30 o 40 metres els cotxes tenen lloc per fer-ho, al carrer Sant Josep o en un aparcament que hi caben més cotxes que a la plaça.

Pel que fa els bancs sembla que els antics eren més adients per l'entorn, però els que els fan servir diuen que els nous, encara que no són tant còmodes, al ser més alts van més bé per aixecar-se i assentar-se.

Les torretes el primer dia foren guarnides amb flors, i abans d'arribar la matinada següent ja les havien arrancat "els brètols" de sempre. Esperem que respectin les plantes noves que s'hi ha posat.

Preguntats alguns vianants diuen que la plaça els hi agrada força.

Alfons


APLEC DE VALLHONESTA 2001

Enguany, L'APLEC DE VALLHONESTA, ha estat un any de sort, la data coincidia en un pont de quatre dies, els homes del temps predeien grans pluges arreu i el dia anterior havia plogut una mica, el panorama esperat era el d'un cel ple de núvols negres i amenaçadors, però la sort ens va acompanyar i la pluja es va fer esperar.

El dimarts dia 1 de maig, va fer un bon dia per pujar a VALLHONESTA i la gent que quedava al poble va fer com molts anys, aquella llarga corrua que comença a la vila i arriba fins a l'ermita, on el personal del CENTRE EXCURSIONISTA ja ho tenia tot a punt.

La celebració de la Santa Missa aquest any ha estat tota una novetat, ja que després de molts anys d'oficiar-se a l'aire lliure es va tornar a fer dins de l'Ermita degut a la fresqueta que aquell matí ens obsequiava, i per altre banda, perquè mossèn Miquel Codina estava refredat. Va anar molt bé, encara que algun feligrès va haver de seguir-la des la porta d'entrada, ja que les dimensions del recinte no permetien encabir a tothom. La celebració ha estat molt acollidora i la temperatura molt agradable, encara que això ha arreplegat per sorpresa els que preparaven l'altre novetat, una mini exposició de productes típics de Sant Vicenç i Vallhonesta. Amb aquesta exposició es volia donar a conèixer a tots els visitants els quatre productes que es van presentar al concurs del producte típic santvicentí amb motiu del Mil·lenari organitzat per l'Ajuntament. Les "PEDRES LLOSSES", presentades per la pastisseria Vila van ser les guanyadores i es fan totes les pastisseries i fleques que ho volen. A Vallhonesta hi estaven representades les pastisseries VILA, CASAJUANA i BACH. La pastisseria CASAJUANA presentava dins una bonica capsa el seu "MAPA GEOGRÀFIC DE SANT VICENÇ". ARTELAC a més del seu formatge "MADURAT" presentava altres productes de la seva el·laboració. ART FANG que presentava a concurs "LA GERRA DEL MIL.LENARI" feia unes peces úniques i especials per la Festa del Panellet amb l'ermita pintada. La iniciativa va donar a conèixer els altres productes ja que les "PEDRES I LLOSES" ja són bastant conegudes per gairebé tothom, però no així les empreses ART FANG i ARTELAC, malgrat que fa quasi 30 anys que produeixen els seus productes al nostre poble, però per la seva gran qualitat gairebé tot ho exporten fora de Sant Vicenç, Catalunya i fins i tot a l'estranger. També vàrem tenir unes ampolles de vi rosat i negre fetes a can Peret de Vallhonesta, així com també la mel de Can Martí.

El CENTRE EXCURSIONISTA vol agrair públicament l'esforç que va fer el nostre mossèn Miquel Codina, sortint pràcticament del llit, per venir a oficiar la Santa Missa i beneir el PANALLET perquè es pogués repartir a tothom.

També l'agraïment a les pastisseries: VILA, CASAJUANA i BACH per la seva col·laboració desinteressada i a ARTELAC per pujar els seus productes. A ART FANG per deixar-nos oferir els seus productes als visitants de la nostra festa, als veïns que con cada any ajuden a organitzar la festa i a la AGRUPACIÓ SARDANISTA per contractar a la cobla CIUTAT DE MANRESA per les sardanes i fer-nos propaganda de l'Aplec a través el programa de TV3 de sardanes dels dissabtes i diumenges.

Força gent va pujar a esmorzar i a gaudir de l'Aplec amb la gent del CENTRE EXCURSIONISTA, que mima i cuida aquest entorn i aquesta ermita de mil anys o més i que en fa més de 40 que vetlla perquè pugui fer-ne més.

Ha pujat menys gent que altres anys, per factors ja explicats, però la gent semblava que s'en adonava i es convertí en més entranyable, més agraïda i feia palès el seu agraïment a la gent del Centre, per agrair-los la seva tasca.

Aquest any la falta de pluja de mesos passats ens ha deixat tocats alguns pins i altres arbres plantats, esperem que els de dalt (segons diuen) regaran aquest dies, si no, ho tindrem magre, perquè regant a cops de galleda, poca cosa s'hi pot fer.

Com cada any, han col·laborat també la DIPUTACIÓ DE BARCELONA i el nostre Ajuntament, que ens recolzen en dia tan assenyalat per la nostra Festa.

No voldria deixar de fer un petit apunt per al ROURE DEL RUBIÓ, ferit pel foc del 86 i que en les fotos exposades a l'ermita vam poder veure que està força refet de l'atac ferotge d'aquells focs.

Alguns diran que aquest any sembla el dels agraïments, però quan una gent s'ha esforçat i treballat de debò per superar entrebancs que semblaven insuperables i a la fi tot surt bé cal agrair-ho.

Alfons


IES CASTELLET. PERÍODE DE MATRICULACIONS

IES CastelletEls ensenyaments impartits cobreixen l'etapa de l'Educació Secundària, dels 12 fins els 18 anys.

ESO
BATXILLERAT
- Ciències de la Natura i Salut
- Tecnologia
- Humanitats i Ciències Socials

Ensenyaments només possibles gràcies a la qualificació i organització acadèmica del nostre professorat, i dels nostres psicopedagogs que conformen el departament d'orientació.
Comptem amb una plantilla de 50 professors, especialistes en totes les matèries i que s'inclouen en les diferents àrees.

Per tal de poder dur a terme, amb èxit, tot el procés educatiu disposem d'un centre nou proveït de totes les instal·lacions necessàries, com són:

-Gimnàs. Pistes esportives i vestuaris
-Patis amplis i variats, amb zones verdes
-Laboratoris de biologia, física i química
-Aules grup-classe, de suport i desdoblament
-Aules de plàstica i música
-Aules d'informàtica
-Tallers de tecnologia
-Sala d'àudio-visuals
-Biblioteca

També disposem serveis de:

-Menjador
-Transport

PREINSCRIPCIÓ CURS 2001 - 2002
PREINSCRIPCIÓ 
Batxillerat del 28 de maig a l'1 de juny.
MATRÍCULA
Batxillerat del 28 de juny al 4 de juliol

I.E.S. CASTELLET
(Sant Vicenç de Castellet)
c/ Bisbe Perelló, s/n
Tel.: 93 833 07 51 Fax: 93 833 43 06
Correu electrònic: a8046840@centres.xtec.es
Web: http://www.xtec.es/centres/a8046840


MOVIMENT DEMOGRÀFIC

FEBRER 2001

Naixements

NOM I COGNOMS: Biel Caballo Oliveras
DATA DE NAIXEMENT: 19-01-2001
FILL DE: Xavier i de Sílvia

NOM I COGNOMS: Eneko Ruz Salas 
DATA DE NAIXEMENT: 10-02-2001
FILL DE: Pascual i de Raquel

NOM I COGNOMS: Mariona Simón Brosa 
DATA DE NAIXEMENT: 16-02-2001
FILLA DE: Jordi i de Maria Carme

Matrimonis

CÒNJUGES: Salvador Magem Picas amb Susana López Carrasco
DATA DE CELEBRACIÓ: 03-02-2001

Defuncions

DIFUNT: José Ramos Albisua
EDAT: 46 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 01-02-2001

DIFUNT: Mariano de Gregorio Frías 
EDAT: 73 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 02-02-2001

DIFUNTA: Dolores Romero García 
EDAT: 82 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 03-02-2001

DIFUNTA: Teresa Rubio Porti 
EDAT: 90 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 08-02-2001

DIFUNTA: María Huertas Palomares 
EDAT: 78 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 14-02-2001

DIFUNT: Francisco Martín Jiménez
EDAT: 65 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 15-02-2001

DIFUNT: José Antonio Martínez Alex
EDAT: 81 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 16-02-2001

DIFUNTA: Mercedes Carrera Pladevall 
EDAT: 94 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 18-02-2001

DIFUNTA: Rosa Casaponsa Pujol 
EDAT: 93 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 27-02-2001

DIFUNTA: Fernanda Checa García 
EDAT: 78 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 28-02-2001

DIFUNTA: Montserrat Lupon i Puig
EDAT: 85 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 28-02-2001


LA PLAÇA CLAVÉ, UNA ZONA DE VIANANTS

Els lectors de l'edició electrònica d'El Breny voldrien que la plaça Clavé es transformés en un espai restringit als vianants. Segons les dades que es desprenen de la darrera enquesta feta per aquesta publicació als seus lectors a través de la seva edició a internet [www.elbreny.com], a un 44% dels participants els agradaria que la plaça Clavé es restringís al trànsit de vehicles i es transformés en espai exclusiu per a vianants. Un 31% va suggerir transformar la cèntrica plaça santvicentina en zona verda, un 12% la convertiria en aparcament, mentre que un 10% preferia que s'hi instal·lés un mercat permanent.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet