Cartes a El Breny


1.
INDIGNACIÓ AL BARRI DE L'ESCORXADOR (Veïns Barri Escorxador)

2. SI US PLAU, CAMIONS FORA! (Veïns de Sant Vicenç)

3. AGRAÏMENT (Família de Josep Milà Santacana)

4. ES BUSCA MATERIAL FOTOGRÀFIC PER A LA SEGONA PART DE LA HISTÒRIA GRÀFICA DE SANT VICENÇ (Farell Editors)

 


INDIGNACIÓ AL BARRI DE L'ESCORXADOR

Els fanals de dos braços són l'enllumenat existent i els pals del costat la millora...Amb sorpresa, els veïns del barri del escorxador el passat dia 1 de Març, vàrem rebre la notificació de la instal·lació d'enllumenat al barri, la qual cosa va sorprendre a tothom, ja que menys els carrers de nova construcció, la resta ja disposa d'enllumenat, la sorpresa va continuar, quan s'informa que el 90% de la reforma l'ha de pagar l'usuari i la resta ( un 10% ) l'ajuntament.
Continuen les sorpreses quan a la setmana següent de rebre la nota informativa, ( sense cap reunió prèvia amb el veïnat) comencen a rebentar voreres, i tot seguit, al costat de les magnifiques faroles ja existents, i col·loquen quatre pals ( s'aprecien en la fotografia adjunta ) o sigui, que a més de no fer cap millora, ens volen treure claror, ja que treuen cinc dels punts de llum que ja tenim actualment, per posar-ne quatre.
Això es, parlant d'un tram del carrer Llibertat, però a la resta del mateix carrer ( que també s'aprecia a la fotografia. ) el que fan ( per millorar i embellir el poble ) és treure uns pals de fusta per posar-ne uns altres iguals, també de fusta, a poc més d'un metre dels ja existents. Els pals on hi ha les bombetes són l'enllumenat antic, els pals del costat el modernista. La millora costa 21 milions de pessetes Així continuen amb tota la part nova de l'eixampla del barri del Escorxador, posant uns antiestètics pals de fusta, sense fer instal·lació de llum, ja que com si es tractes de l'Oest, passen la instal·lació de pal a pal, amb els fils de llum volant pel cel, o sigui que, quan els vulguin soterrar... l'usuari ja tornarà a pagar, ja que aquests 21 milions de pessetes que té el cost actual d'aquesta meravellosa obra GAUDINIANA, ja hauran desaparegut ( perquè es compren que la infrastructura de canviar un pal per un altre, té un cost mol elevat ...) 
Els veïns han tramès els fets per via jurídica, ja que tant el Regidor d'urbanisme Joan Carles Andrés Toribio i Josep Cayuelas, Enginyer tècnic municipal ( que un dia fan posar un pal, i l'altre el fan a treure, tenim fotografies que constaten aquests fets ) han dit que ells han fet els pressupostos, i ( per l'article 29) l'usuari ha de pagar, o sigui, que si l'any vinent, volen tornar a canviar els pals doncs tots contents.
Senyors, per ocupar aquests càrrecs amb un municipi, al poble se l'ha d'estimar, procurant millores, al mateix temps d'embellir un espai, en el que tots ens hi hem de sentir satisfets, per gaudir d'un entorn que quedi, i un dia es pugui parlar de l'obra que en el seu moment es va fer, dons el que no es pot permetre , és que es vagi gravant al contribuïen, per unes obres que com ja diuen són provisionals.


SI US PLAU, CAMIONS FORA!

Som els veïns que vivim al Passeig de Francesc Macià, al Passatge dels Catalans i al carrer Alfons XIII i volem fer saber a tot el poble dels problemes que estem patint.

Des de fa uns mesos, un bon grapat de camions, sense exagerar més d'un centenar, passen pels nostres barris carregats amb pedres i sorra que extreuen d'una pedrera del terme municipal de Castellbell i el Vilar. Doncs la qüestió és que aquests camions van carregats fins dalt de tones de pedres i rocs que van i venen. Per a nosaltres és una autèntica tortura: tremolors i esquerdes a les cases, esquerdes a l'asfalt, gran quantitat de pols i terra, un soroll insuportable que des de primeres hores del matí (6:00h) fins a últimes hores de la tarda hem d'aguantar contínuament; creiem que és realment un perill aquest trànsit continuat per el veïns del poble que passegen per aquesta zona i igualment perillós per la canalla que freqüenten el Pavelló Municipal. 

Hem intentat, en la mesura del possible, de rebre recolzament per part del nostre Ajuntament, però no l'hem trobat. No entenem quin tipus d'interès pot arribar a tenir perquè posi tants entrebancs a qualsevol solució possible (en la que sortiria beneficiat el poble) i pel contrari permeten que s'asfalti un tram de camí que facilita l'accés dels camions a la pedrera i per tant només en surt beneficiat l'empresari ??...

La solució que s'ha demanat no és que tanquin la pedrera (ni que la gent es quedi sense treball). Volem que els camions passin per l'AUTOPISTA, ja que aquesta es troba només a uns pocs metres de la pedrera i d'aquesta manera ningú en sortirà perjudicat (l'únic inconvenient és que l'autopista s'ha de pagar i davant dels diners les persones no som res...).

VEÏNS DE SANT VICENÇ DE CASTELLET


AGRAÏMENT

Els familiars de Josep Milà Santacana agraeixen molt sincerament a tots els amics i coneguts les mostres d´afecte i condol rebudes amb motiu de la seva defunció.

FAMÍLIA DE JOSEP MILÀ SANTACANA

ABRIL 2001


ES BUSCA MATERIAL FOTOGRÀFIC PER A LA SEGONA PART DE LA HISTÒRIA GRÀFICA DE SANT VICENÇ

L'editorial local Farell està preparant la segona part de la Història Gràfica de Sant Vicenç de Castellet, que cobrirà el període que va des de la Guerra Civil (1936) fins a l'inici de l'actual democràcia (1975). Aquest segon volum complementarà el primer, editat l'any 1996 i que cobria el període comprès entre 1890 i 1936. 

Si teniu material fotogràfic d'aquest període recent de la nostra història (nevades, inundacions, urbanisme, festes, entitats, balls, ferrocarril, estraperlo, Guerra Civil, etc.) comuniqueu-nos-ho trucant al telèfon 93 833 31 09, demanant per Jordi Suades.

Farell Editors

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet