El Poble


1. LA PLAÇA DE L'AJUNTAMENT CANVIA LA CARA

2. DONA I MIL·LENNI

3. COL·LOCACIÓ DE LA NOVA TANCA DE PROTECCIÓ DE RENFE

4. MOVIMENT DEMOGRÀFIC

5. CREMA UN ARBRE A LES ESCOLES VELLES

6. CANVI DE CIRCULACIÓ AL CARRER ARMENGOL

7. EL DIPUTAT JOSEP HUGUET, D'ERC, DEFENSA EL COMERÇ URBÀ A SANT VICENÇ

 


LA PLAÇA DE L'AJUNTAMENT CANVIA LA CARA

Panoràmica de la plaça de l'Ajuntament des del carrer del Mestre AubertFinalment i després de molts anys la plaça de l'Ajuntament de Sant Vicenç està canviant la seva fesomia. Aquest nou any ha portat l'Ajuntament a decidir-se a rehabilitar la plaça on hi ha l'edifici consistorial.

Durant aquest mes de gener i part del mes de febrer s'han aixecat totes les lloses que hi havia a la plaça i s'hi han tornar a col·locar afegint-hi ciment nou i unint més bé les juntes. Aquestes pedres i lloses estaven molt deteriorades degut al pas dels anys, al trànsit rodat i sobretot als quatre plataners que hi ha al voltant de la font, Seria convenient  una neteja de la font modernista que hi ha al mig de la plaça, construïda l'any 1920 ja que les seves arrels havien aixecat més de la meitat d'aquestes pedres. Algunes de les lloses que estaven més deteriorades s'han hagut de canviar per unes de noves. L'Ajuntament ha decidit deixar-hi les mateixes lloses i el mateix tipus de paviment ja que és molt difícil de trobar aquest paviment actualment.

Aquesta és sens dubte la plaça més cèntrica de tot el poble i per tal que poguessin passar els cotxes s'ha hagut de dividir la plaça per la meitat, depenent de les parts on ja estaven tretes o col·locades les pedres, mitjançant tanques de protecció. Tot i que al principi ha estat un enrenou, quan ja estigui totalment acabada les festes tradicionals que celebrem en aquesta plaça, sobretot el Ball de Gitanes, es podran tornar a fer com ja fa més de vuitanta anys, amb la plaça de l'Ajuntament quasi bé nova.

Ara seria el moment de restaurar o netejar una miqueta la font que hi ha al bell mig de la plaça envoltada pels quatre plataners ja que també està una mica deteriorada pel pas dels anys, que com es pot veure en les inscripcions que té, va ser construïda l'any 1920.

JORDI LARGO


DONA I MIL·LENNI

¨ Dijous 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, xerrada DONA, CANVIS SOCIALS I POLÍTIQUES DE GÈNERE, a càrrec de Teresa Serra, diputada al Parlament de Catalunya. A les 20 hores, a la Sala d'Actes de l'Ajuntament

¨ Dijous 22 de març Taula Rodona DONES I IMMIGRACIÓ: UN PUNT DE VISTA SOBRE LA LLEI D'ESTRANGERIA. Hi participarà una ciutadana d'origen marroquí, una immigrant d'Europa de l'Est i una refugiada política de Xile. A les 20,30 hores, a la Biblioteca Salvador Vives Casajuana 

¨ Dijous 29 de març, xerrada - col·loqui sobre DONA I MALTRACTAMENTS Hi participaran Carme Serra, psicòloga del P.I.A.D. de l'Ajuntament de Manresa, una advocada representant del Col·legi d'Advocats, i una representant de l'Oficina Tècnica del Pla d'Igualtat de la Diputació de Barcelona. A les 20, 30 hores, a la Biblioteca Salvador Vives Casajuana


COL·LOCACIÓ DE LA NOVA TANCA DE PROTECCIÓ DE RENFE

Antiga tanca de protecció en el moment que s'hi feien els treballs per retirar-laNova tanca de protecció ja col·locada en el seu lloc

Ja fa uns mesos o, més ben dit, ja fa més d'un any, es va col·locar una part de la nova tanca de protecció que seguia paral·lela a la via de la RENFE i que substituïa la vella. Aquesta tanca també ha de seguir paral·lela al passeig de Pau Casals, al carrer Mura i al carrer de l'Estació de la nostra població, però es va deixar a mitges. 

En la secció "Les Queixes del Jeremies" d'El Breny del mes de gener del 2000 (número 255) ja ens en fèiem ressò. Finalment, durant el mes de febrer s'ha acabat de retirar l'antiga tanca. Així doncs, sembla que per fi tindrem tota la tanca col·locada. Ara només falta pintar la que hi ha a la Via Augusta.

JORDI LARGO

 


MOVIMENT DEMOGRÀFIC

DESEMBRE DEL 2000

Naixements

Ferran Arqué Agustí
25 de novembre
Fill de Salvador i de Soledat


Matrimonis

Florencio Morales Martínez i Dolores Morante Jiménez
4 de desembre


Defuncions

Magí Vilà i Mosoll, 84 anys
2 de desembre

Antoni Nubials i Forcat, 53 anys
5 de desembre

Àngela Cadevall i Casasampere, 72 anys
7 de desembre

Mario Tapia García, 64 anys
11 de desembre

Francisco Caparroz Piñero, 46 anys
17 de desembre

Natividad García i Ramos, 92 anys
20 de desembre

Teresa Martínez Martínez
23 de desembre

Montserrat Viladoms i Vila, 84 anys
31 de desembre

Andrés Rubio i Arenas, 45 anys
31 de desembre

 


CREMA UN ARBRE A LES ESCOLES VELLES 

 
Estat en què va quedar l'arbre cremat de les Escoles Velles

El passat més de desembre es va cremar un del arbres que hi ha a l'interior del pati de les Escoles Velles. L'incendi va ser vist de matinada per veïns d'aquestes escoles, que ràpidament van fer saber a la guàrdia urbana el succés. Passat poc temps els bombers es van afanyar a apagar la part de la soca de l'arbre que es trobava cremant, tot comprovant que el foc ocasionat no era perillós i que ja deia fer molt de temps que estava cremant per l'interior de la morera. A hores d'ara encara queda per aclarir-se quin fou el causant inicial del foc.

 


CANVI DE CIRCULACIÓ AL CARRER ARMENGOL

 
El carrer Armengol en la intersecció amb l'avinguda del Secretari Canal Des de fa uns dies aquesta senyal del carrer Armengol obliga a que només sigui de baixada el tram que es veu en la imatge, evitant així els embussos que es produïen a la carretera per girar a l'esquerra i pujar-hi.EL DIPUTAT JOSEP HUGUET, D'ERC, DEFENSA EL COMERÇ URBÀ A SANT VICENÇ

Josep Huguet, diputat d'ERCUnes quaranta persones, la majoria comerciants i botiguers de Sant Vicenç, van assistir el passat 2 de febrer a la conferència "Superfícies comercials" que va oferir el diputat al Parlament de Catalunya per ERC Josep Huguet. L'acte s'emmarcava en la celebració del 25è aniversari d'ERC a la nostra població.

Huguet va explicar que els ajuntaments han abusat de les concessions a les mitjanes i grans superfícies comercials, que han acabat establint monopolis. Per Huguet és important "diferenciar monopoli de lliure competència, ja que amb aquests establiments, realment el comprador no pot triar". La possibilitat de les superfícies comercials de "rebentar preus aboca els petits comerços a la desaparició". 

Altres privilegis de les superfícies comercials són un baix nivell de pressió fiscal, menors comissions a bancs i caixes i un dilatament del termini de pagament als distribuïdors, a més "de tenir els treballadors en precarietat i temporalitat laboral", va afegir Huguet. Segons el polític independentista, ERC aposta per un model de ciutat compacte, on també s'hi desenvolupi la vida comercial; en definitiva, "un comerç de proximitat". Huguet va animar els comerciants i botiguers santvicentins a unir-se i fer força davant de la proliferació de superfícies comercials perquè "tot i que el món del comerç es caracteritza per l'individualisme, la unió fa la força". El diputat català també va dir que apostar pel comerç tradicional no significava "estancar-se, sinó fer un pas cap a la modernització, però sempre segons un model propi".

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet