Entitats


1. ACTIVITATS DE L'AGRUPACIÓ SARDANISTA

2. FESTA DE L'ARBRE A VALLHONESTA

3. ALLAU DE VISITES A LA WEB D'EL BRENY

 


ACTIVITATS DE L'AGRUPACIÓ SARDANISTA

L'any 2001 és molt especial per als sardanistes, ja que en aquesta data es dona el tret de sortida als actes de celebració del cinquantenari de l'entitat. Cinquanta anys que ens recorden temps passats, que vivim el present i que volem projectar-nos cap al futur, per seguir avançant el camp musical i cultural pel bé del nostre país.

Així doncs, us convidem als actes que l'Agrupació Sardanista ha preparat per al 2001, també any del mil·lenari santvicentí.

CALENDARI D'ACTIVITATS

11 de març 5 de la tarda
Plaça Clavé
Festa dels Carreters i Cansaladers
Cobla Ciutat de Manresa

1 de maig 2/4 d'11 del matí
Ermita de Vallhonesta 
Festa del Panellet 
Cobla Nocturna d'Igualada

17 de juny 7 de la tarda 
Festa de la Parròquia
Dia Universal de la Sardana 
Cobla Joves Dansaires Vilanovins

8 de juliol 7 de la tarda 
Festa Major d'Estiu
Plaça Clavé 
Cobla a designar

29 de juliol 10 de la nit
Plaça de l'Ajuntament 
Concert de Música Popular 
Cobla Ciutat de Cornellà

9 de setembre 12 del migdia
Castellet 
Aplec de Castellet 
Cobla Vila d'Olesa

16 de setembre 11 del matí i 5 de la tarda
Plaça Catalunya 
XXVI Aplec de la Sardana
Matí: cercavila, sardanes i dinar Tarda: sardanes 
Cobla Santa Maria de Blanes (matí)Cobles Contemporània de Barcelona i Juvenil de Bellpuig (tarda)


· La ballada del 12 de març es fa en col·laboració amb el Gremi de Carreters i Cansaladers
· La ballada de l'1 de maig es fa en col·laboració amb el Centre Excursionista de Sant Vicenç de Castellet
· La ballada del 8 de juliol es fa en col·laboració amb la Comissió de Festes
· La ballada del 9 de setembre es fa en col·laboració amb la Colla de Geganters


· Durant els mesos de juny i juliol, cursets d'ensenyament de sardanes (programes a part)

FESTA DELS 50 ANYS (1951 - 2001)

Juntament amb les entitats culturals santvicentines, inauguració d'un monument a la sardana a la plaça de Catalunya. Farem una gran festa en l'any del Mil·lenari.


FESTA DE L'ARBRE A VALLHONESTA

Enguany la Festa de l'Arbre ha estat molt participativaEnguany la festa del arbre a Vallhonesta ha sigut una mica especial, ja que s'han fet dues plantades, la normal i la selectiva. S'han plantat tres cedres, un roure gros, un boix grèvol, algun arbust i els tradicionals pinyoners, alzines o roures de 3 o 4 anys que ens donen els nostres col·laboradors: els dos Joans i el Ramon. Per poder comprar arbres vam demanar la col·laboració de Ràdio Zènit i, com sempre, en Quim ens va ajudar, organitzant ràpidament una recol·lecta i gràcies a la col·laboració d'en Joan (de Manresa), la Mari (de Vacarisses), l'Antònia, la Marga i el Jordi de Sant Vicenç, es van aconseguir els diners per als dos primes cedres. Amb la col·laboració de la Paquita i del Col·lectiu El Breny vam aconseguir la resta.

La festa va ser molt bonica, ja que hi van pujar la majoria dels que hi van col·laborar, acompanyats d'amics i de familiars. Els seus noms engalanaran les branques dels arbres que van plantar. A la feixa petita del boix se li va posar el nom de Joan i Ramon perquè gràcies a ells l'hem pogut omplir de roures, alzines, pinyoners i algun altre arbre.


ALLAU DE VISITES A LA WEB D'EL BRENY

Durant aquest darrer mes la web d'El Breny [www.elbreny.com] ha vist incrementat el el seu número de visites de forma espectacular. En la data de tancament d'aquest número (24 de febrer) el comptador de visites marcava des de la seva posada en marxa, el 23 d'octubre de 1999, un total de 1.300 entrades, de les quals aproximadament 500 s'han realitzat durant aquest darrer mes. L'enquesta d'aquest mes, que preguntava als internautes la seva opinió sobre el conflicte de la Farinera ha estat el desencadenant d'aquest espectacular augment de visites. Ho demostra el fet que l'enquesta del mes passat, que plantejava la qüestió de si s'ha de permetre la instal·lació d'hipermercats a Sant Vicenç, recollia 67 vots, mentre que la d'aquest mes, que preguntava sobre el conflicte de la Farinera, ha recollit un total de 332 vots. El resultat ha estat el següent:

· L'AV La Farinera ha apujat massa el to: 287 vots (86 %)
· L'Ajuntament no escolta els veïns: 29 vots (8 %)
· Cap de les dues postures és raonable: 8 vots (2 %)
· No puc entendre que hi hagi conflicte: 2 vots (2 %)

Queda clar, per tant, que l'opció més votada ha estat la primera. No obstant això, s'ha donat un fenomen curiós que explica i matisa l'inesperat èxit de la web d'El Breny i de l'enquesta proposada: la sobtada addició d'una persona a visitar-nos i a votar compulsivament a la mateixa opció. Ens alegra, evidentment, que la web d'El Breny tingui aquest extraordinari poder d'atracció, però esperem que aquesta addicció es vagi encomanant també a altres persones. Això ho sabem gràcies a una aplicació d'anàlisi estadística de les visites. El servidor que hostatja la nostra web disposa d'un servei permanent de detecció d'informació que permet a l'administrador conèixer l'hora exacta i a través de quin ordinador s'han efectuat cadascuna de les entrades que es produeixen a totes les seves pàgines, el temps que s'hi ha estat, el navegador utilitzat, etc. Com és lògic, també explica el motiu d'aquestes 332 votacions, que naturalment i no obstant això agraïm de tot cor.

Pel que fa a la pregunta d'aquest mes, El Breny vol conèixer l'opinió dels santvicentins sobre la recent restauració de la plaça de l'Ajuntament. Les respostes possibles són les següents:

· És el millor que es podia fer
· Està bé, però no n'hi ha prou
· S'haurien d'haver canviat les lloses per asfalt
· Ja estava bé com estava

Animem tothom a què hi participi i recordem un cop més que es pot intervenir en els debats virtuals de La Cantina de l'Ateneu accedint a la web d'El Breny [www.elbreny.com].

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet