Entitats


1. VIII DIADA DE L'ART

2. DIADA DEL SOCI DE LA PENYA BLAUGRANA

3. L'AVENTURER PERE ARENAS EXPLICA LES SEVES EXPERIÈNCIES

 


VIII DIADA DE L'ART

Monument a la MareL'Agrupació Artística Sant Vicenç està preparant les activitats per celebrar la VIII Diada de l'Art, que com cada any tindrà lloc durant el mes de març. Els actes que es celebraran són els següents:

CONCURS DE POEMES - Tema LA MARE
Aquest concurs de poemes sobre la mare estarà format per dos quartets o vuit ratlles. Hi participaran les escoles del poble i d'altres persones interessades.

CONCURS DEL DISSENY DE LA BUTLLETA de participació econòmica al monument a la mare.
L'estil d'aquesta butlleta pot ser lliure però són indispensables els temes: Montserrat, Castellet i Vallhonesta.

DIUMENGE 18 de MARÇ

EXPOSICIÓ COL·LECTIVA. - Sala de Plens de l'Ajuntament - 12 del migdia
Aquesta exposició és oberta a tots els socis de l'Agrupació i altres artistes, i estarà oberta del 18 al 31 de març. La jornada inaugural comptarà amb la presència de diferents personalitats i es farà lliurament de records de la Diada a tots els participants. Durant l'acte es durà a terme la presentació en format gran del disseny guanyador de la butlleta de participació econòmica al monument a la mare. Es clourà la trobada amb vi del país.

Al migdia s'organitzarà un dinar conjunt amb tots els artistes i simpatitzants, convidant-se a tothom que hi vulgui assistir. Es prega que s'avisi amb tres o quatre dies a l'avançada. Després de dinar membres de l'Agrupació i del jurat es reuniran a la sala de plens de l'Ajuntament per fer el lliurament dels premis dels concursos.

DIUMENGE 1 D'ABRIL

CONCURS DE PINTURA RÀPIDA
Finalització de la VIII DIADA DE L'ART, amb un concurs de pintura ràpida, que, com cada any, donarà un caire molt artístic al poble. També es lliuraran els premis, esperant i desitjant acollir un elevat nombre d'artistes.

Durant aquests dies es convida a les botigues del poble a participar en el concurs d'aparadors. S'escolliran i es donaran premis en les següents categories: el més modernista, el més artístic i el més original.

Agrupació Artística Sant Vicenç

 


DIADA DEL SOCI DE LA PENYA BLAUGRANA

L'orquestra Barça Show va amenitzar la Diada del SociEl passat 28 de gener la Penya Blaugrana celebrava la seva Diada del Soci fent esclatar de llum i color la sala de l'Ateneu santvicentí. Aquesta sala de ball, que de tants i tant èxits musicals havia gaudit, feia molt de temps que estava adormida i de cap a caiguda. Va ser la gent de la Penya que, amb la seva empenta, li va rentar un altre cop la cara, amb capa de pintura inclosa, netejada de cadires i repassada general. Quan l'orquestra Barça Show començava a fer sonar les primeres notes, la sala es va omplir un altre cop de vida i alegria com en els vells temps.

Una orquestra de debò, amb gogos que cantaven més que ballaven i un cantant amb una potent veu feien sortir a ballar als 225 comensals, que tot just acabaven de dinar amb pau i tranquil·litat. Tota la jornada s'ho va valer, l'orquestra, els regals i el gran ambient van fer que la junta de la Penya Blaugrana de Sant Vicenç se sentís satisfeta i deixés enrera les més de dues setmanes que van haver de treballar de valent per rentar la cara a la famosa sala de ball de l'Ateneu santvicentí. Una gran Diada del Soci per aquest inici del segle XXI.

ALFONS PLANS


L'AVENTURER PERE ARENAS EXPLICA LES SEVES EXPERIÈNCIES

El dia 26 de gener a dos quarts de deu al local del Centre Excursionista, l'aventurer manresà Pere Arenas va fer una llarga projecció de diapositives fetes durant dos mesos. Acompanyat només de la seva bicicleta i quatre estris, va estar convivint amb cultures tant importants, antigues i ancestrals com les de la Xina, Tibet i Nepal.

L'última vegada que el vam tenir entre nosaltres, entre el 98 o el 99, ja venia de fer un recorregut amb la seva bici per tot Austràlia. Quan comentava que volia anar cap a la Xina, el Tibet i el Nepal ens semblava una cosa de bojos. Encara que a nosaltres així ens ho sembli, ell va dir que ho havia passat molt bé, que només va tenir por un cop, quan uns nanos li van tirar pedres i el van tocar, però que els militars el van respectar. Quan deia que era de Barcelona li deien Barça, Rivaldo... i no li posaven cap pega per deixar-lo passar i fins i tot si era en un poble o una ciutat l'acompanyaven o l'ensenyaven per allà a on volia anar. Va quedar-ne tant satisfet que hi podria tornar-hi demà mateix.

Amb el gran nombre de diapositives que va passar, donava la impressió que el que deia era veritat, que la gent era molt humil, molt hospitalària, i com que anava en bici i vestit d'esport, no massa mudat, els feia una mica de pena i l'ajudaven encara més. El Pere no és massa ferm del físic, però és fort com un roc, segons diu està preparat per gairebé tot, i reconeix que si no fos això no podria fer aquestes aventures.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet