Cartes a El Breny


1.
CONDOL A LA FAMÍLIA DELGADO - HERREROS

2. AGRAÏMENT DE LA FAMÍLIA DELGADO - HERREROS

3. GRAN GALA DE BALLET

4. AGRAÏMENT DE LA FAMÍLIA PLANELL - CAMPOY I PLANELL - SERRAJORDI

5. SALVEM CASTELLET


 

CONDOL A LA FAMÍLIA DELGADO - HERREROS

El Col·lectiu El Breny vol expressar el seu més sentit condol a la família Delgado Herreros i en especial a l’Adriana, col·laboradora d’aquest periòdic, per la pèrdua de la seva mare


 

AGRAÏMENT DE LA FAMÍLIA DELGADO - HERREROS

Volem expressar el nostre més sincer agraïment a familiars, amics i coneguts de Consuelo Herreros Cerdán que ens han expressat el seu suport i condol durant aquests dies. Gràcies. Sempre la recordarem.

 

GRAN GALA DE BALLET

El dia 25 de Juny al Teatre Coral l’Estrella, es celebrà la Gran Gala de Ballet de Margarita Camps i Santiago, amb representació de música i danses de diferents estils. El clàssic jazz de variacions de figures de Walt Disney juntament amb contes representats que foren l’admiració del públic que omplia de gom a gom el teatre. 
També i amb motiu de la Festa Major, l’Ajuntament de Sant Vicenç va tenir la gentilesa d’incloure una gala ballet dins de la programació convidant al ballet de la Margarita Camps. L’acte fou en el marc incomparable de la plaça de l’11 de Setembre i en l’espectacle actuaren des dels artistes més menuts als més grans. L’acte acabà amb la ballada d’una samba llatina interpretada per la Margarita Camps i la professora MªAlba i la coreografia d’una música molt coneguda, “Les bodes de Luís Alfonso” a càrrec del grup més gran.
Just al acabar l’espectacle fou lliurada una placa a la Margarita per commemorar els quinze anys com a professional del món del ballet i de la seva primera gala que tingué lloc al Pavelló Municipal en la Festa de la lluita contra el càncer de l’any 1.985. La Margarita, que no s’ho esperava, estava molt emocionada, però li va fer l’entrega n’estava molt més.

Des d’aquí donem les gràcies a totes les persones que ens van venir a veure i a tots els amics i amistats que any darrera any ens donen suport i segueixen la nostra trajectòria.


Fins un altre si Déu ho vol.


AGRAÏMENT DE LA FAMÍLIA PLANELL-CAMPOY I PLANELL SERRAJORDI

Volem expressar el nostre més sincer agraïment a familiars, amics i coneguts d’Esteve Planell i Bach per les nombroses mostres de suport i condol rebudes durant aquests últims mesos. El recordarem sempre. Moltes gràcies.

 

SALVEM CASTELLET

Pamflet.- llibre imprès de molt poques planes i difusió clandestina on s'ataca violentament algú o alguna cosa. (G.E.C. Vol. 11, pàg. 246).

La Plataforma "Salvem Castellet" vol donar resposta a la carta que el Grup Municipal Socialista de Sant Vicenç ha fet arribar a diferents mitjans de comunicació. Aquesta carta conté una gran quantitat d'inexactituds, que volem pensar són fruit d'una manca de reflexió. L'escrit desqualifica un document que aquesta plataforma va distribuir a la població tot titllant-lo de pamflet. És per tot això que aquesta plataforma vol manifestar el que segueix:

1er. La Plataforma "Salvem Castellet" no ha estat mai un ens anònim. L'Ajuntament té una relació dels més de 600 santvicentins que la composen, amb nom, cognoms i DNI. Segurament de cap altre col·lectiu santvicentí té tanta informació.

2n. La Plataforma està formada per persones individuals, algunes de les quals estan afiliades a altres entitats, club i associacions santvicentines, i també en alguns casos a partits polítics. Que per aquest fet vulgui pensar el Grup Municipal Socialista que algú vulgui aprofitar aquesta Plataforma per altres qüestions és titllar de babaus la resta de components de la Plataforma i d'hipòcrites les persones al·ludides.

3r. El domicili esmentat a l'escrit (c/ Llobregat, 12) domicili actual de la Societat Coral l'Estrella, va ser suggerit personalment per l'alcalde Sr. Joan Montsech -president del Grup Municipal Socialista - per remetre la correspondència que l'afer produís. En referència a les desafortunades al·lusions a aquesta entitat, pensem que la seva junta sabrà pronunciar-se en el sentit que cregui oportú.

4t. Titllar de pamflet el document distribuït a la població de Sant Vicenç, dóna peu a pensar que o bé no saben què és un pamflet o bé és una greu falta de respecte cap a uns ciutadans de Sant Vicenç que transmeten les intencions respecte de Castellet, manifestades pel Bisbat i l'Ajuntament, i expressen la seva lliure opinió sobre aquestes.

5è. Demanar a la Plataforma que presenti projectes alternatius no és sinó voler traspassar responsabilitat a qui no li pertoca. En cap cas la Plataforma ha manifestat altra cosa que la preocupació perquè qui té la responsabilitat com a administració local i disposa dels tècnics i mitjans per a l'arranjament de Castellet, adopti les solucions necessàries per garantir la seva estabilitat i manteniment. Demanar que la Plataforma proposi "què s'ha de deixar de fer per fer abans Castellet", demostra, per part de qui ho proposa, una greu irresponsabilitat en intentar confondre l'opinió pública, amb el greu risc de provocar enfrontaments entre la població.

6è. L'esment a l'estrany interès en evitar que el Bisbat de Vic participi en la seva reparació no pot ser fruit sinó de la fatiga mental produïda per la llarga redacció de l'escrit esmentat, com una mena de "brainstorming" casolà, i l'explicació és ben senzilla. Des del primer moment el Bisbat ha manifestat clarament la seva voluntat de cedir gratuïtament i de manera incondicional la seva propietat al municipi, per no disposar de recursos econòmics per a la seva reparació, proposta ben acceptada per la Plataforma. Que d'aquesta acceptació se'n tregui la deducció que la Plataforma intenta evitar responsabilitat del Bisbat és posar en boca d'algú allò que ell mai ha dit.

7è. En l'escrit de referència i en altres ocasions, s'ha donat a entendre que la Plataforma actua de manera diferent envers el Bisbat i envers l'Ajuntament. Es tracta de dues institucions ben diferenciades i que per la seva pròpia naturalesa mereixen un tracte ben diferent. Cal tenir en compte que el Bisbe no ha estat votat democràticament pels veïns de Sant Vicenç per defensar els seus interessos mentre que l'alcalde i la resta del grup municipal, sí.

8è. Resumint, i per si queda encara algun dubte, la Plataforma té com a objectiu, vetllar perquè les autoritats locals donin a Castellet la solució més efectiva que els tècnics han de determinar, en el termini més breu possible, i que això s'ha de fer preferiblement sense que representi cap despesa addicional per al municipi.

En aquest sentit volem també aclarir que per part del Grup Municipal Socialista s'ha posat en boca de la Plataforma paraules que mai no ha dit, com ara que pel sol fet que Castellet sigui propietat municipal començarien a arribar les subvencions de l'Administració, quan el que s'ha dit i mantenim és que fins que no sigui propietat municipal no hi ha lloc ni tan sols a sol·licitar-les, ni a la Diputació ni a la Generalitat.

Exposats els fets, brindem al lector, que fent ús del seu criteri, apliqui la definició que encapçala aquest escrit de la manera que cregui més convenient a qui pertoqui. 

Plataforma Salvem Castellet

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet