El Poble


1. SOPAR DE FI DE CURS DELS ALUMNES DE L'INSTITUT

2. EL BAGES SUD TAMBÉ PARTICIPA EN EL PROGRAMA VALQUÍRIA D'INSERCIÓ DE DONES EN EL METALL

3. EL CFI BAGES SUD HA POSAT EN MARXA NOUS SERVEIS PER ATENDRE EL COL·LECTIU IMMIGRANT

4. MOVIMENT DEMOGRÀFIC

5. L'IES CASTELLET REP UN GRUP D'ALUMNES DE SAVERDUN

6. UN GRUP D'ALUMNES DE L'IES CASTELLET ES COMUNICA AMB ALUMNES DE L'SCUOLA SAN BENEDETTO DE ROMA, A TRAVÉS D'UNA VIDEOCONFERÈNCIA

7. L'ESCOLA DE MÚSICA CREIX

8. NOUS PASSOS SOTERRATS

 


SOPAR DE FI DE CURS DELS ALUMNES DE L'INSTITUT

Alumnes i professors de segon de batxillerat s'ho van passar d'allò més bé en el sopar de fi de cursUn cop finalitzat el curs ve de gust anar-ho a celebrar. Així és com ho van fer els alumnes de segon de Batxillerat de l'Institut Castellet, el divendres 26 de maig. Ells mateixos van organitzar un sopar per celebrar la finalització del curs 1999-2000 i va comptar amb la participació de més de cinquanta alumnes i una desena de professors. El sopar es va fer en un restaurant de Manresa.

Durant la celebració, els professors van haver de superar diferents proves que havien estat prèviament preparades pels alumnes. Els professors van obsequiar als alumnes amb un detall que caracteritzava a cada estudiant. Igualment, els hi van regalar una orla on hi figuraven tots els alumnes i tots els professors durant aquests dos anys que ha durat el Batxillerat.

Un cop acabat el sopar encara va continuar la gresca fins altes hores de la matinada ja que van anar de "marxa" per unes quantes discoteques de la ciutat. Suposem que quan s'hagi publicat aquest article, els alumnes de segon de Batxillerat ja hauran fet els exàmens de selectivitat per tal de poder entrar a la universitat desitjada, per aquesta raó els hi desitgem que els hi hagin anat d'allò més bé per tal de poder-hi accedir.

JORDI LARGO


EL BAGES SUD TAMBÉ PARTICIPA EN EL PROGRAMA VALQUÍRIA D'INSERCIÓ DE DONES EN EL METALL

Els municipis del Bages Sud (Castellbell i el Vilar, Castellgalí, Monistrol de Montserrat, el Pont de Vilomara i Rocafort i Sant Vicenç de Castellet) participen en el programa Valquíria d'inserció laboral de dones en el sector metal·lúrgic a través del seu Consorci. Aquesta iniciativa pretén dur a terme actuacions a diferents nivells amb l'objectiu de facilitar la incorporació del col·lectiu femení en tasques productives de la indústria del metall de la comarca. Un dels primers actes públics previstos és la taula rodona "Dona i metall" que se celebrarà el proper 20 de juny, dimarts, a dos quarts de nou del vespre a la biblioteca del Casino de Manresa.

Tanmateix, el nucli central del programa serà un curs de formació en Mecànica d'Àmplia Base per a dones majors de 25 anys que s'iniciarà a partir del mes de setembre. S'hi impartiran classes de soldadura, ajustatge i muntatge, interpretació de plànols, etc. El procés formatiu es completarà amb una estada en pràctiques en empreses que s'han mostrat interessades en el projecte. De fet, el teixit empresarial metal·lúrgic del Bages ja fa temps que posa de manifest les dificultats per trobar personal qualificat, la qual cosa fa pensar que les participants no tindran problemes per trobar un lloc de treball després de participar en el programa. Les inscripcions poden fer-se al Consorci del Bages Sud fins a la primera quinzena de juliol.

El programa Valquíria és una iniciativa en la qual participen, a més del Consorci del Bages Sud, altres institucions com ara els dos sindicats majoritaris, CCOO i UGT, les patronals PIMEC-Sefes i la Metal·lúrgica del Bages, a més de la Fundació Lacetània.


EL CFI BAGES SUD HA POSAT EN MARXA NOUS SERVEIS PER ATENDRE EL COL·LECTIU IMMIGRANT

El CFI Bages Sud ha atès, durant el darrer mig any, un total de 46 immigrants extracomunitaris. La majoria prové del Marroc (un 76%), tot i que també es detecta una presència important de persones provinents de Guinea, Gàmbia i Senegal. Es constata que el nombre d'homes és lleugerament superior al de dones (un 52% del col·lectiu masculí davant el 48% femení). La mitjana d'edat d'aquests usuaris és de 30 anys. Actualment, resideixen majoritàriament a Sant Vicenç de Castellet i Monistrol de Montserrat.

L'elaboració d'un estudi sobre la població immigrada no comunitària al Bages Sud durant l'estiu del 1999 va permetre detectar les necessitats sociolaborals d'aquest col·lectiu i dissenyar respostes adequades per millorar la seva situació. En aquest sentit, el CFI Bages Sud va posar en marxa a finals de l'any passat serveis específics d'alfabetització i aprenentatge d'idioma per a extrangers i assessorament laboral. També ha incrementat la intermediació entre les demandes laborals d'aquests treballadors i les ofertes de feina de les empreses de la zona.

Per a més informació, podeu posar-vos en contacte amb:

CFI Bages Sud
Àngels Fusté i Gamisans
cfibs@aisi.es
telèfon: 93-833-13-11


MOVIMENT DEMOGRÀFIC

DEFUNCIONS

DOLORS GRAS PINTÓ 7 D'ABRIL 94 ANYS
MANUEL VELASCO I ROFÇDRÍGUEZ 21 D'ABRIL 76 ANYS
ENRIQUETA BUSOMS I SALSAMORA 24 D'ABRIL 90 ANYS
SUSANA BUL I GASCON 24 D'ABRIL 71 ANYS
SALVADOR OLIVA QUERT 29 D'ABRIL 56 ANYS
MARIA CATALINA PLONEVEZ LEGUEN 23 D'ABRIL

NAIXEMENTS

JORDI BRICOLLÉ GUILELLA 1 D'ABRIL FILL DE JESÚS MARIA I MONTSERRAT
KAREN BOLUDA LIZANA 16 D'ABRIL FILL D'OSCAR I VANESSA
DAVID MARTÍNEZ DEL SAZ 25 D'ABRIL FILL D'EN PEDRO I MARIA MONTSERRAT
SERGI MORGADO ULLATE 19 D'ABRIL FILL DE N'ANTONIO I DE MARIA LUISA

MATRIMONIS

DAVID BRICOLLÉ IBÁÑEZ I EMMA CASAL CANUDAS 1 D'ABRIL


L'IES CASTELLET REP UN GRUP D'ALUMNES DE SAVERDUN

Els alumnes de l'IES Castellet amb els del Collège du Gibert de SaverdunL'Institut Castellet i l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet van rebre, el passat divendres dia 19 de maig, a un grup de professors i estudiants del Collège du Girbet de Saverdun. El motiu de la trobada respon a les diferents activitats que es duen a terme des del curs passat, dins del Projecte Europeu Comenius, on hi participa també el centre de Roma "Scuola San Benedetto".

En un primer moment, els professors i alumnes de 3r curs d'ESO de l'IES Castellet que hi participen van poder ensenyar i explicar les diferents activitats que estan realitzant sobre el medi de la comarca del Bages, a partir de l'exposició de diapositives i d'imatges més representatives. Més tard a l'Ajuntament del poble els va rebre la regidora d'ensenyament, tot i oferint-los una petita recepció i amb obsequis propis de la localitat.


UN GRUP D'ALUMNES DE L'IES CASTELLET ES COMUNICA AMB ALUMNES DE L'SCUOLA SAN BENEDETTO DE ROMA, A TRAVÉS D'UNA VIDEOCONFERÈNCIA

Alumnes de l'IES Castellet comunicant-se amb els de l'Scuola San Benedetto de RomaUn grup d'alumnes de 3r curs d'ESO de l'Institut Castellet de Sant Vicenç juntament amb els seus professors, van poder contrastar experiències amb alumnes de l'Scuola San Benedetto de Roma, el passat dia 2 de juny, a través d'una videoconferència que es va realitzar a Barcelona al Departament d'Ensenyament.

El motiu de la videoconferència respon a les diferents activitats que es duen a terme des del curs passat, dins del Projecte Europeu Comenius on hi participa també el centre de Saverdun "Collège Girbet".


L'ESCOLA DE MÚSICA CREIX

Ara fa més d'onze anys, l'Escola de Música feia els seus primers passos en dues aules del Pavelló Esportiu Municipal, únic lloc on, en aquell moment es va trobar un espai adequat per ensenyar música. El començament va ser delicat i complicat, malgrat tot, la il·lusió de tots els que van participar en la iniciativa va fer tirar aquest projecte endavant. Entre aquestes persones il·lusionades cal destacat la Rosa Ponsa, regidora de cultura en aquell moment, el mestre Francesc Vila, de gran capacitat musical i pedagògica, i la col·laboració de la Marta Fernández i l'Elisabet Plans.

Ben aviat, l'Escola va traslladar les seves dependències del pavelló a les Escoles Velles. Aquesta nova ubicació, força més condicionada, doncs tenia molta més llum, més espai, etc... tenia un problema, a l'hivern hi feia molt fred. Però ni el fred va fer perdre la il·lusió d'ensenyar música i tots els membres de l'Escola van esforçar-se molt per anar incrementant de mica a mica en nombre d'alumnes així com el nombre d'assignatures ofertes. L'Ajuntament no passava pas per alt aquest fet i al cap d'un temps va permetre que l'Escola de Música es tornés a traslladar en uns locals dotats de calefacció per poder passar l'hivern sense problemes, es tractava de les aules de l'Escola Bressol El Niu, al carrer Gran.

Des de fa un parell o tres d'anys, veient el nivell aconseguit per algun dels seus alumnes i comprovant la capacitat docent dels seus deixebles, el mestre Vila ha anat cedint responsabilitats i ha donat tota la confiança a la gent jove. Tot i això, de tant en tant, passa per les aules per a saludar-los.

Actualment l'Escola de Música ja té quatre aules ben preparades així com tot un bon nombre d'instruments: saxos, pianos, clarinets, violins, flautes, flautes travesseres, guitarres, també cal afegir que s'hi ensenya cant. També hi ha música per a adults, classes de sensibilització per a nens de 3 a 5 anys, etc. ... Actualment són més de 90 alumnes i 6 professors (David Moreno, Marina Puigdellívol, Santiago Caballero, Dolors Vilaseca, Elisabet Plans i la Carme Tobias). Tots plegats treballen molt dintre de les aules, però un cop fetes totes les classes i els deures encara els hi queda il·lusió i temps per a treure la música al carrer per a tothom. Així, el dia 28 de Mai van compartir trobada de Petits Músics a Castellbisbal amb els alumnes de l'Espai Musical de Castellbisbal. El dia 4 de Juny, al "Coro" els alumnes de sensibilització (3-5 anys) feien també el seu concert de cara al públic i dalt d'un escenari. El dia 18 de Juny des de les 7 de la tarda ja tenen preparada la II Trobada de Músics al Carrer, s'omplirà de música el Carrer Gran i la Plaça de l'Ajuntament. Hi poden participar tots els músics que vulguin. Només cal trucar a l'Escola de Música - Associació Musical Castellet - o a l'Ajuntament. Com més serem més música farem i més ens divertirem tots plegats.

Alfons Plans


NOUS PASSOS SOTERRATS

El nou pas soterrat que connecta el col·legi de les Dominiques amb la part nord del poble, concretament amb el carrer Goya, per sota de les vies de la RENFE ja està pràcticament acabat. De fet ja fa dies que els vianants hi poden passar sense problemes. Les característiques d'aquest pas son ben peculiars; només hi podran circular vehicles en un sentit de la marxa, per altra banda, els vianants gaudiran d'una ampla vorera il·luminada i ben protegida dels automòbils que circulin per la calçada. Algunes rajoles mal enganxades han sigut motiu de crítica aquests dies, doncs han pogut propiciar algun entrebanc sobtat d'algun dels molts curiosos que han volgut provar aquesta nova infraestructura municipal. Una altra característica d'aquest pas es que hi ha una escala que va a parar a les andanes de les vies de la RENFE per agafar els trens que van direcció a Barcelona, aquest element serà d'una gran utilitat quan, ben aviat, les vies de tren quedin envoltades de tanques protectores al llarg de tot el traçat santvicentí. Part de la crítica també ha posat de relleu la unidireccionalitat del pas, doncs, segons aquesta postura, s'hauria hagut d'aprofitar l'obra per permetre que els vehicles hi passessin en ambdues direccions, ja que d'aquesta manera si que s'alleugeraria el trànsit del centre del poble de forma substancial. Ara bé, cal tenir en compte que aquell que vulgui anar-hi caminant no hi trobarà cap impediment, per tant, caldrà que caminem una mica més i deixem els vehicles a casa.

L'altre pas soterrat, el que connecta el carrer Maria Gimferrer amb el passeig Pau Casals, a l'altura de l'Església, té una particularitat poc usual, mentre que la sortida del carrer Maria Gimferrer té només 14 graons, l'escala de l'altre cantó en te 25. Aquest pas ha rebut nombroses crítiques, sobretot de les mestresses de casa, doncs la manca d'una rampa fa que hagin de carregar els carretons d'anar a comprar i pujar tota l'escala. Aquest pas va ser inaugurat el passat dia 3 de juny.

Alfons Plans

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet