Entitats


1. ASSOCIACIÓ CULTURAL DE TRANSPORTISTES I CONDUCTORS

2. ROGER CAMPOY, SOTSCAMPIÓ DE CATALUNYA D'ATLETISME

3. EXPOSICIÓ D'ART D'ENGRÀCIA SANTIAGO

 


ASSOCIACIÓ CULTURAL DE TRANSPORTISTES I CONDUCTORS

Antic "Gremio de Transportistas y Conductores"

A principis d'abril alguns professionals del ram de l'automòbil (taxistes, transportistes, recaders, mecànics...) es reuniren per avaluar quines possibilitats hi havia de fer renéixer la Festa de Sant Cristòfol, que anys enrera ja s'havia establert a Sant Vicenç i, segons recordaven els més grans, amb força èxit de participació.

El sentiment de tots els reunits fou unànime en el sentit de reprendre la tradició, estroncada segons sembla l'any 1965. Si aquesta data és dubtosa no ho és tant la de la fundació del Gremio de Transportistas y Conductores, ja que en la bandera, a més del nom de l'entitat, una imatge de Sant Cristòfol i el nom del poble, hi ha la data 1951. En la curta vida del gremi, uns 10 anys, encara hi ha un altre enigma per resoldre: en la portada del programa de mà de l'any 1963 hi diu "IX año de su fundación". Amb una simple càlcul podem veure que de l'any 1951 al 1963 n'hi van 12 i no 9, com diu l'esmentat programa. Com es desprèn d'aquests breus apunts històrics, hi ha moltes llacunes per omplir amb fets i dades concretes.

Tornant a l'actualitat, un total d'onze persones signàrem l'acta fundacional i els estatuts de l'entitat, que manifesta que els seus fins són:

1. Fomentar entre els conductors santvicentins el respecte i compliment estricte de les normes de circulació
2. Fomentar la convivència ciutadana entre conductors i vianants
3. Proposar solucions i denunciar problemes que, deguts a la circulació, afectin la vida quotidiana dels santvicentins
4. Celebrar tots aquells actes que siguin necessaris per a la consecució dels esmentats fins
5. En queda exclòs tot ànim de lucre

Amb aquests enunciats volem que les nostres activitats abracin aspectes culturals, lúdics, solidaris i de formació per a tots els santvicentins, i també ja des d'ara oferim la nostra col·laboració a les institucions i a totes les entitats locals. No cal dir que estem oberts a rebre tota mena de suggeriments, informacions i col·laboració de tothom que vulgui participar en aquest nou projecte d'associacionisme santvicentí.

En concret, volem convidar-vos a participar dels actes que anunciem en aquest programa i desitjar-vos una molt bona Festa Major !!!!

Sant Vicenç de Castellet, maig de 2000.

 


ROGER CAMPOY, SOTSCAMPIÓ DE CATALUNYA D'ATLETISME

Roger Campoy Vila, atleta de la Penya Blaugrana, va obtenir una meritòria segona plaça en la final del campionat de Catalunya d'Atletisme en pista en la modalitat de 3.000 m llisos i dintre de la categoria infantil masculí.

L'atleta santvicentí, que va completar la cursa amb un temps de 9,40 minuts, va rebaixar en aquesta final la seva anterior marca de la fase prèvia en 10 segons.


EXPOSICIÓ D'ART D'ENGRÀCIA SANTIAGO

Inauguració de l'exposició de pintura de l'artista local Engràcia SantiagoEl dia 14 de Maig, a la Sala de Plens de L'ajuntament de Sant Vicenç, va tenir lloc l'Exposició Individual de la pintora local i presidenta de l'Agrupació Artística Sant Vicenç, Engràcia Santiago. L'Engràcia va tenir l'honor de presentar les seves obres sobre dibuix, pintura i una col·lecció de ceràmica, sempre dins del seu estil i buscant temes d'actualitat, cada un dels quadres representava un tema, una expressió, una recerca.

n la inauguració es va trobar acompanyada d'un nombrós públic i amb la presència de pintors com el Sr. Francesc Vila o n'Ignasi Corrons, artista manresà, que llegí un petit discurs que versava sobre l'art i alhora felicitava la feina de l'autora de l'exposició, elogiant la variació dels temes elegits tant en ceràmica com en pintura. Finalment va donar les gràcies a les entitats i a tot el públic que hi va assistir.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet