Cartes a El Breny


1.
RECORD DE L'AMIGA CARIDAD

2. EN AGRAÏMENT A LA PERSONA QUE LI DEC PART DE LA MEVA VIDA

3. MÉS SOBRE EL PAS SUBTERRANI DE L'ESGLÉSIA

 


RECORD DE L'AMIGA CARIDAD

La Caridad en companyia del seu marit Máximo de vacances a Tossa de MarEl passat mes de gener, hi va haver un dia trist. L'amiga Caridad Galve, la Cari del Centre Excursionista, ens va deixar per sempre.

Ella va tenir cura de múltiples tasques al llarg de molts anys. És una pèrdua important per als amics del Centre. La seva humilitat, el seu afany d'ésser útil als altres i el seu bon caràcter, fins i tot la seva malaltia. La Cari s'inicià en les sortides d'excursionisme i muntanya d'una manera constant.

Han estat doncs 30 anys d'excursionisme en un sentit ampli i profund de la paraula, una excursionista lligada a les arrels, juntament amb tota la família. I ara aquesta amiga estimada, amable i jovenívola als seus 79 anys, ens ha deixat, però sabem que junts tornarem a recórrer camins perquè creiem en un més enllà. No et podem dir adéu, sols a reveure. Quan l'amistat és noble i sincera res no la pot esborrar.

La Cari, una enamorada de la nostra terra va accentuar-se en el coneixement i la devoció al país i a l'amistat. Costarà molt d'habituar-nos a aquest buit que deixes dins el nostre cercle.

Descansa en pau, amiga, i que al final del camí llarg i fosc trobis la teva merescuda llum.

Centre Excursionista de St. Vicenç de Castellet 


EN AGRAÏMENT A LA PERSONA QUE LI DEC PART DE LA MEVA VIDA

Dedicat al Doctor Bergas

Com un joc de loteria
li ha arribat el moment donat.
No és per ganduleria
que ja s'ha jubilat.

Té la sort que molts no tenen
la de ser molt assenyat.
I sense fer la traveta
ha donat el cop de cap.

Ja tot quedarà enrera,
el passat ja està passat.
Aixequi doncs, la bandera
del seu ara ben guanyat.

Que el seu viure sigui alegre
no es faci un malhumorat,
i amb cara riallera
sigui tot un jubilat.

Si és que li sobra temps
i vol fer-me de taxista...
jo des d'ara ja li dic
que em posi a la llista.

No li pagaré amb duros
ni tampoc amb bitllets verds.
Jo pago amb el que em dicta el cor
molt apreci i un gran record.

CARME YCART


MÉS SOBRE EL PAS SUBTERRANI DE L'ESGLÉSIA

Escric aquesta carta per protestar per com està de mal dissenyat el pas subterrani per travessar la via a la zona de l'Església.

Dono tota la raó a la santvicentina que ja va protestar en El Breny del mes de febrer per aquest tema. I jo protesto ara perquè es vegi que hi ha més gent que està en desacord. Aquest pas subterrani és molt incòmode per a la gent, per als minusvàlids, per als invidents, per a les mestresses amb els carros de la compra, per a les mares amb els cotxets de la canalla,... ja que únicament té escales.

Aquells que ens veiem obligats, per una o altra raó, a evitar-ho hem de fer molta volta per anar cap al barri del camp de futbol, cap a les Roques o cap a l'Església i no tenim ni un pas de vianants que ens eviti el perill del trànsit rodat.

Ho tenim força negre i m'agradaria que es tingués en compte i es pensés amb alguna alternativa, ja que el pas subterrani ara ja està construit i que quan es va fer no es devia tenir en compte tots aquests inconvenients. O el senyor que el va construir no va pensar que ell també es faria gran.

Gràcies.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet