Actualitat


V CONGRÉS DE L'ACPC

Els dies 20 i 21 de maig va tenir lloc al Centre Cultural de St. Cugat del Vallès el 5è Congrés de l'Associació Catalana de la Premsa Comarcal, organitzat per la revista Els 4 cantons de Sant Cugat. Sota el lema "Els reptes de la Premsa Local i Comarcal al s. XXI" es va analitzar la problemàtica de la premsa comarcal i local, els reptes de futur i les exigències que això comporta per als col·lectius.

Al llarg del congrés es van succeir ponències sobre Imatge Digital, l'ús que en fan les publicacions d'Internet i el president de l'ACPC, Antoni Garrido va proposar la creació d'un Portal a Internet per canalitzar i posar en comú la informació de les diferents publicacions associades. Simultàniament es van produir demostracions de les novetats en tractament de la imatge i en impressió (càmeres digitals, Photo Shop 5.5,...). La ponència cloenda va anar a càrrec del periodista Salvador Alsius qui va parlar sobre l'ètica periodística i de com es va constituir i sota quines línies actua el consell que vetlla pel codi deontològic dels països catalans.

Durant la ben organitzada i atapeïda jornada, es va tractar en un seminari de treball la problemàtica concreta de les petites revistes, mensuals com la nostra, bimestrals i trimestrals. En trobades com aquesta hom s'adona que els problemes són força comuns a la majoria de la "petita premsa": es cerca més professionalitat i qualitat, però sovint falta gent amb dedicació continuada, els recursos econòmics són escassos i actualment s'ha de fer front a la incorporació de les noves tecnologies, tant a nivell d'inversió en reciclatge personal com a nivell d'inversió econòmica en nova maquinària i sistemes de treball.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet