Personatges santvicentins


Antoni Carné

Antoni CarnéÉs molta la gent que viu a Sant Vicenç d’una forma activa, uns ho fan col·laborant amb les diferents entitats, altres organitzant festes, d’altres planejant actes d’interès cultural o bé promovent accions que comprometin algun sentiment dels santvicentins. El personatge que us presentem en aquest Breny l’englobaríem dins d’aquest grup de persones que a banda de viure de forma activa ho fan en moltes de les diferents vessants, és n’Antoni Carné.

L’Antoni és l’actual president d’una entitat centenària, la Societat Coral l’Estrella. En forma part des que tenia 12 anys, edat en què entrà a formar-hi part com a cantaire. És una persona compromesa amb aquesta entitat i amb tot allò que fa referència a Anselm Clavé. Tant és així que és conseller de la Federació de Cors de Clavé i candidat a obtenir-ne la presidència l’any vinent. Ha esmerçat part del temps de la seva presidència a convertir la Societat Coral l’Estrella i tot el seu patrimoni en una entitat pràctica, oberta i moderna, que és capaç d’organitzar entre 3 i 4 actes al mes. L’Estrella, tal i com els agrada que se l’anomeni, ha modernitzat també la màxima d’Anselm Clavé, “Progrés, virtut i amor”, per la més actual “Progrés, ètica i solidaritat” amb la qual preveu celebrar els 150 anys de cant coral a Catalunya amb la resta de corals de tot el país al Palau Sant Jordi.

Ja a l’acadèmia Menéndez, l’Antoni es caracteritzava per un tarannà organitzador, col·laborant amb una de les primeres revistes que s’hi van confeccionar, El Setciències. Un tarannà que l’acompanyà més endavant a formar part dels membres fundadors d’aquest mateix periòdic, El Breny. Una part important d’aquest esforç organitzador el dedicà a la Creu Roja, essent un dels primers voluntaris santvicentins. Finalment, tot i no tenir gaire temps per compaginar-ho tot, l’Antoni va col·laborar com a monitor del Centre Excursionista passant més tard a les files del Casal Nou. També participà activament en els Recitals de la Cançó a Sant Vicenç. Actualment recull tota aquesta experiència i la posa al servei del nostre poble com a president de l’Estrella, membre de la Comissió de Festes i impulsor de la mobilització popular “Salvem Castellet”.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet