Festa Major d'Hivern 2000


1. BATEIG D'UNA UNITAT DE TREN AMB EL NOM DE SANT VICENÇ

2. CAMINADA POPULAR DEL 2000

3. EL BUST DE FRANCESC MACIÀ TORNA AL SEU LLOC

4. XIII TORNEIG DE PARTIDES RÀPIDES

5. TEATRE AMB EL GRUP CUL-I-SEU

6. FESTA MAJOR PER INFANTS


BATEIG D'UNA UNITAT DE TREN AMB EL NOM DE SANT VICENÇ

La unitat de tren que portarà el nom de Sant Vicenç arreuEl dissabte de Festa Major, dia 22 de gener, a dos quarts d'una del migdia a l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat es va batejar amb el nom de Sant Vicenç de Castellet una unitat de tren dels FGC. L'alcalde de Sant Vicenç, el Sr. Joan Montsech I Vilà juntament amb un representant dels FGC va donar per batejada aquesta unitat de tren després d'un breu discurs dirigit a la gent que va presenciar l'acte. A continuació es va oferir un aperitiu i la cobla Genisenca, que aquest dies celebra el seu 50è aniversari, es va encarregar d'amenitzar l'acte amb una audició de sardanes que van ser ballades per una bona colla d'aficionats. Alguns dels balladors eren forasters que van contribuir a fer la rotllana més gran.


CAMINADA POPULAR DEL 2000

El dia 23 de gener a les 8 del matí, tot i el fred que feia, un grup de persones engegaven la caminada popular que organitza el Centre Excursionista dins els diferents actes inclosos en la Festa Major d'Hivern d'aquest any.

Prop de 40 participants partien des de Ràdio Zènit, passant després pels següents llocs: Carretera del Pont, Cal Costa, Sant Jaume, Camí Ral, la pedrera Vella, les Quintanes, barriada de Vallhonesta, Cal Campaner (refugi de Sant Pere de Vallhonesta). Un cop arribat a Sant Pere de Vallhonesta, els participants van poder esmorzar cansalada i botifarres acabades de coure al foc del refugi.

El Centre Excursionista, també ha iniciat el curset d'esquí d'aquest any, d'aquesta manera, s'intenta posar a l'abast de tothom qui tingui ganes d'anar a esquiar i a la vegada aprendre els conceptes teòrics i pràctics sobre l'esquí.

Nota del Nadal passat

Les passades festes de Nadal i Any Nou vam poder apreciar tots els detalls lluminosos que penjaven de cases i carrers del poble. Algunes llums s'estrenaren per l'acabament del 1999, i altres s'havien remodelat. Els veïns del poble, van tenir una gran col·laboració ja que diverses cases del poble oferien un aspecte alegre degut a la quantitat de llums que mostraven, és tal aquesta aportació, que fins i tot el barri de la Plaça Espanya va organitzar un petit concurs.

En nom de molts santvicentins voldria agrair la col·laboració de totes aquelles persones que han fet un esforç per fer aquestes festes més lluminoses i alegres.


EL BUST DE FRANCESC MACIÀ TORNA AL SEU LLOC

El bust restaurat de Francesc MaciàEl bust de Francesc Macià, obra de l'escultor santvicentí, Felip Carmona, torna a presidir la plaça de la Generalitat. L'Ajuntament de Sant Vicenç va decidir restaurar-lo ja que havia sofert diverses bretolades. Havia estat robada, però es va a recuperar. Poc després va aparèixer el bust sense cap, però per sort, també es va recuperar. També havia sofert diversos danys degut a les pluges i per l'acció de la meteorologia.

El bust, es va tornar al seu lloc original durant la Festa Major d'Hivern i ha estat restaurat pel mateix escultor. Al mateix temps, s'ha col·locat un potent focus de llum per tal d'il·luminar-lo durant la nit.

Com a mostra d'agraïment, l'alcalde de Sant Vicenç, Joan Montsech va entregar durant l'acte d'inauguració de l'exposició del IV Concurs d'Humor Gràfic d'El Breny, a Felip Carmona una fotografia emmarcada del mateix autor, esculpint la pedra.

JORDI LARGO


XIII TORNEIG DE PARTIDES RÀPIDES

El dissabte 22 de gener i com un més dels actes de la Festa Major d'Hivern, es va celebrar el XIII Torneig de Partides Ràpides. El torneig va tenir lloc al local del Club d'Escacs Castellet.

Hi van participar 33 jugadors, procedents de 12 clubs.

Club participant i nombre de jugadors

Castellet 11
Santpedor 7
Catalonia 3
Avinyó 2
Manresa 2
Passió 2
Martorell 1
Moià 1
Montornès 1
Paretana 1
Sant Joan 1
Súria 1

Els premis i la classificació es van distribuir de la següent manera:

1r. Classificat absolut Francesc Garriga del Catalonia
2n. Classificat David Gómez del Montornés
3r. Classificat Sergio García del Manresa

Antoni Clarà fou el primer classificat local i Alex Galcerán del Club Passió el primer classificat infantil.


TEATRE AMB EL GRUP CUL-I-SEU

Aprofitant la Festa Major d'Hivern el grup teatral santvicentí Cul-i-seu presentà l'obra Draps Bruts. Una obra dramàtica, de tant sols tres actors, i la qual estava repartida en tres actes ben diferenciats sense que en cap del tres actes arribessin a coincidir els tres personatges. L'obra no tenia res a veure amb la popular sèrie de televisió Plats Bruts tot i que determinats mitjans de comunicació comarcal varen anunciar-ho d'aquesta manera. Aquest fet fou advertit per el director del grup Cul-i-seu, .......... Lapeña, a les més de 180 persones congregades en els dos dies de representació per tal que ningú es sentís enganyat sobre l'obra que anaven a veure.

El grup cul-i-seu amb aquesta obra ha demostrat ser capaç de dur a terme un obra dramàtica amb tot rigor tot i tractar-se d'un grup amateur que ens té acostumat al bon humor dels seus pregons de festa major i a d'altres representacions amb caire menys seriós. Són els canvis de tarannà de les diferents obres les que fan que el públic es sorprengui, agafi interès per la trama de l'obra i acabi passant una bona estona de teatre. Es pot dir, després de veure la reacció de la gent, que el grup Cul-i-seu ha aconseguit, tot i ser una obra arriscada de presentar, acomplir el seu objectiu fent teatre amateur de qualitat i enriquint la programació de la Festa Major d'Hivern.

JORDI


FESTA MAJOR PER INFANTS

La programació de la Festa Major d'Hivern ha tingut uns actes dedicats especialment per els més menuts. Tant dissabte com diumenge hi havia actes preparats especialment per la mainada. Dissabte a la tarda un Espectacle infantil d'Oriol Bargalló al Pavelló Municipal d'Esports omplí aquest espai de festa i alegria mitjançant danses i cançons que feu que més d'un pare s'apuntés a aprendre les diferents danses. Diumenge al matí es llevava esportiu ja que es podia participar a la camina Popular organitzada per el Centre Excursionista o bé posar-se els patins i participar en la patinada popular que el Club d'Hoquei Castellet acostuma a organitzar en les diferents festes majors del nostre poble. Van ser bastants els nens i nenes que s'apuntaren a alguna d'aquestes opcions i que encara els quedava força per dinar corrents i passar-ho bé jugant amb jocs gegants instal.lats a la plaça de l'11 de Setembre per el membres del MIJAC, que s'encarregaven d'explicar, animar i coordinar la tarda fins que la xocolata fos prou calenta per menjar-se.

JORDI

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet