Entitats


1. AGRUPACIÓ SARDANISTA

2. ASSOCIACIÓ MUSICAL CASTELLET

3. CONCERT DE NADAL

4. FESTA DELS TRES TOMBS

5. RESULTATS DEL IV CONCURS D'HUMOR GRÀFIC

 


AGRUPACIÓ SARDANISTA

Regal pel 2000. Atenció!

Tenim pel qui vol gaudir d'unes peces úniques pel record i per escoltar:

- un CD de sardanes titulat "Il·lusions" on una de les sardanes és Festa a Castellet

- 5 CD amb estoig titulats "Aplecs de les Comarques Barcelonines" on una de les 67 sardanes està dedicada a l'amic Valentí Santacreu.

Preus:

- Il·lusions: 2.200 ptes.
- Aplecs de les Comarques Barcelonines: 3.500 ptes.

Comandes: Agrupació Sardanista. Telèfon: 93 833 03 62


ASSOCIACIÓ MUSICAL CASTELLET

El passat dia 2 de gener aquesta associació va celebrar el seu tradicional concert de festes a l'ésglésia parroquial amb una bona assistència de públic.

El programa va ser el següent: a la primera part tots els grups de l'entitat, petits, mitjans, gran i Disset i Escaig, un per un, van fer unes quantes peces del treball fet des de principi de curs i a la segona part, tots plevgats, acompanyats als instruments pel Disset i Escaig amb narracions diverses van interpretar, recitar i cantar un conte de Nadal.

Així mateix, el passat dia 30 de gener i dins el cicle organitzat per l'Ajuntament i la Comissió de Festes "Música a l'Hivern", va actuar el grup instrumental Disset i Escaig, que es va encarregar de fer la segona part del concert, així com diversos components i monitors de l'associació (no per ser de la mateixa, sinó per estar cursant estudis musicals al Conservatori Professional de Música de Manresa. L'actuació va tenir lloc al teatre de la Societat Coral l'Estrella, també amb una bona assistència de públic i amb molt èxit. En l'actuació es va fer notar la nova direcció del grup, que des d'aquest nou curs porta en Domènec Ferrer, que dóna un nou aire amb les noves peces que han estat muntant i que, amb treball i seguint la mateixa línia milloraran.


CONCERT DE NADAL

La Coral al Vent ens oferia el dissabte dia 1 de gener del nou mil·leni, a la nostra església parroquial a les set de la tarda, un excel·lent concert de "Nadales Tradicionals".

El repertori consistia en una primera part dedicada a la interpretació de Nadal, llum i misteri, amb música de Francesc Vila i poemes de mossèn Joan Farràs, que sense títols, fan de pont per enllaçar cançons i música.

El concert va estar molt bé en tots els aspectes, tot i que la participació de públic no va ser gaire nombrosa, però sí amb una gran acollida per l'alt nivell demostrat durant el concert per la Coral Al Vent.


FESTA DELS TRES TOMBS

El Gremi de Carreters i Cansaladers de Sant Vicenç de Castellet té previst celebrar la festa dels Tres Tombs els propers dies 11 i 12 de març del 2000, convidant en primer lloc a tots els forans i vilatans a participar amb el gruix d'actes festius que hi ha previstos.

Després de molts anys, l'objectiu és conservar les arrels que formen part del patrimoni d'un poble per preservar-les i perquè les noves generacions tinguin algun record del passat i es renovin les il·lusions d'un poble que demostra una vegada més que les bones festes agraden.

Començaran el dissabte dia 11 de març amb la presentació a la plaça Clavé a les 21:00 h amb les Majorets de la Pallada de Montpellier. Les Deesses del Foc ens acompanyaran amb les seves danses de nit al Pavelló Esportiu Municipal, on aproximadament a les 21:45 h es farà un espectacle de balls típics del seu país.

El dia 12 de març la festa començarà amb una Diada Florejada per alguns carrers del poble a càrrec dels grups de música participants. Al mateix matí tindrà lloc la benedicció dels cavalls, cavalleries i animals domèstics i gran cercavila amb els Tres Tombs. A la tarda hi haurà sardanes a la plaça Clavé i el Ball de Sant Antoni al Pavelló Esportiu Municipal.

Tots hi esteu convidats i no oblideu. Que un poble es alegre amb música, i es viu quant la gent surt al carrer.

Programa d'actes:

Dissabte, 11 de març

21.00 Concentració a la plaça Clavé dels participants, acompanyats per les Majorets de Montpellier "Deesses del foc" amb les seves danses de nit fins al Pavelló Polisportiu Municipal.

A continuació ACTUACIÓ DE LES MAJORETS DE MONTPELLIER

Diumenge, 12 de març

8:45h despertada del poble

9:00h CONCENTRACIÓ I ESMORZAR a l'esplanada de la Renfe

(A la mateixa hora gran diana florejada pels principals carrers a càrrec dels grups musicals assistents a la festa).

9:30h COCA I BARREJA per a tothom davant del monument al Cavall.

11:45h BENEDICCIÓ de cavalls, cavalleries participants i tota classe d'animals davant de l'església parroquial

A continuació. CERCAVILA I ELS TRES TOMBS finalitzant a la Plaça Clavè acompanyats per les MAJORETS DE MONTPELLIER, COBLA SÚRIA, BANDA I MAJORETS DEL TRIANGLE DE SANTS (Barcelona) i la BANDA DE CORNETES I TAMBORS DE LA BALCONADA (Manresa).

17:00h AUDICIÓ DE SARDANES a la plaça Clavé amb la cobla SÚRIA. (Col·labora Agrupació Sardanista.)

19:00h BALL DE SANT ANTONI al Pavelló Municipal amb l'orquestra CASANDRA i exhibició de balls de saló a càrrec d'IRINA I ÀLEX

Notes:La comissió no es farà càrrec dels accidents que es puguin produir durant la Festa. Demanem la màxima col·laboració dels veïns, perquè als carrers pels quals es farà el recorregut no hi hagi cotxes aparcats per a facilitar el pas dels cavalls i carruatges.


RESULTATS DEL IV CONCURS D'HUMOR GRÀFIC

Acte de cloenda i lliurament de premisCoincidint amb el 25è aniversari d'El Breny, aquest va convocar, a finals del novembre passat, una nova edició del seu concurs d'humor gràfic. Aquesta edició al coincidir amb una data d'aniversari tan especial com és el fet d'arribar a uns 25 anys, es va creure necessari fer una convocatòria especial. El termini de presentació del treballs era fins una setmana abans de la Festa Major d'hivern del 2000. En aquesta edició tan especial es va creure necessari incrementar la quantia dels premis que es repartirien entre els guanyadors amb l'intenció d'atraure un major nombre de participants que fessin d'aquesta una convocatòria especial. També se'n va fer més publicitat, tant des del nostre propi periòdic com amb cartells repartits per tot el poble, incloent les escoles de la nostra localitat i, fins i tot, escoles dels pobles veïns. Indicar que aquest acte va estrenar el cartell commemoratiu del 25è aniversari que portaran tots els actes que farà El Breny per celebrar aquest motiu. El concurs establia tres categories com en altres edicions:

Categoria A: fins a 14 anys.
Categoria B: de 14 a 17 anys.
Categoria C: de 18 anys en endavant.

Els premis eren diferents segons la categoria en què es participava. Per les categories A i B consistien en 5000 ptes. i 10000 ptes. respectivament en material didàctic. La categoria C tenia un sucós premi de 25000 ptes. Per tant, tot feia suposar una nombrosa participació, superior a la dels altres anys, ja força nombroses. Sorprenentment no ha estat així. Ha hagut una participació inferior a la dels altres anys, cosa que sorprèn tenint present els interessants premis i a la importància de l'acte. La davallada de concursants ha estat general, en totes tres categories, però sobretot en la C. L'aportació de les escoles ha continuat nodrint les categories A i B, però enguany amb una minsa participació, només aportacions de l'Escola Mare de Déu del Roser i, sobretot, del CEIP Sant Vicenç. També agrair la col·laboració de l'IES Lluís de Peguera de Manresa que va participar amb uns quants alumnes.

La sorpresa més gran ha estat la categoria C, categoria en què no hi ha cap escola al darrera que pugui presentar treballs i per tant depèn del lliure esforç de cadascú. Aquí hi ha hagut la davallada més important de participants. Potser el premi de 25000 ptes. és insignificant i no val l'esforç d'agafar un llapis i començar a dibuixar, potser participar en un acte de celebració d'una entitat que arriba als 25 anys de feina continuada no mereix posar a prova la imaginació de cadascú, nosaltres creiem que si i volem pensar que tota aquesta poca participació és culpa de la grip. Un altre anys serà.

Amb tot això no volem dir que la poca participació impliqui també una baixada de la qualitat de les obres. Res d'això. Les obres presentades en les categories A i B han seguit els nivells de qualitat d'altres edicions, resultant, fins i tot, un empat en els finalistes de la categoria B. La guanyadora de la categoria C ha estat una obra d'una altíssima qualitat que ha satisfet sobradament al jurat i a les expectatives que en aquest concurs s'havien posat.

Totes les obres presentades han estat exposades a la Sala d'Actes de l'Ajuntament, on el dia de la inauguració el nostre alcalde Joan Montsech i els membres del Col·lectiu El Breny van dirigir unes paraules d'elogi cap el nostre periòdic i cap els concursants, tot davant una nombrós públic.

Finalment el dia 6 de febrer es va fer entrega dels premis als guanyadors. Els afortunats en aquesta edició han estat els següents:

Categoria A: Ramon González de 9 anys i alumne del CEIP. Sant Vicenç
Categoria B: Soraya Díaz Muñoz de 13 anys i alumne de l'IES Lluís de Peguera
Jordi Pecanins de 14 anys i alumne de l'Escola Mare de Déu del Roser
Categoria C: Guillem Escriche de 27 anys i veí de Berga.

Els membres del Col·lectiu El Breny volen agrair la col·laboració a tots els concursants, especialment a les escoles que han participat, i a l'Ajuntament de la nostra població pel seu suport. Esperem que finalment aquest concurs comenci a arrelar en la nostra població i que en properes edicions hi hagi una major participació, sempre que la grip ho permeti...

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet