Actualitat


EL CFI BAGES SUD CONSOLIDA NOUS SERVEIS PER A EMPRESES I TREBALLADORS DURANT EL 1999

La posada en marxa del Club de la Feina i la consolidació del servei d'assessorament per a pimes són els dos elements més destacables de l'activitat del Consorci de Formació i Iniciatives del Bages. El Club de la Feina és un espai de suport als processos actius de recerca de treball dotat amb recursos informatius (revistes especialitzades, diaris, reculls d'ofertes), infrastructures (telèfon, equip informàtic) i l'assessorament tècnic d'un expert en inserció laboral. Es va posar en marxa el passat mes d'abril i, fins a finals de desembre, va atendre gairebé 300 persones. Per altra banda, el servei d'assessorament a pimes ha resolt qüestions relacionades amb la fiscalitat, la normativa laboral, la regularització de treballadors extrangers, els ajuts i subvencions a empreses, el comerç exterior, etc.

Altres línies de treball importants durant l'any passat van ser el disseny i execució de programes especialment pensats per a col·lectius amb dificultats especials d'inserció laboral (beneficiaris de la paga PIRMI i aturats de llarga durada), la integració de processos d'alfabetització als d'orientació professional en les accions adreçades a immigrants extracomunitaris i el disseny d'una actuació integral de foment del nou filó d'ocupació dels serveis escolars complementaris.

SANT VICENÇ DE CASTELLET RECUPERARÀ ESPAIS VERDS AMB ATURATS MAJORS DE 40 ANYS

Antiga zona de serveis de RenfeEl Consorci de Formació i Iniciatives del Bages Sud, conjuntament amb l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, ha posat en marxa un Taller que ocuparà treballadors aturats majors de 40 anys en tasques de recuperació de zones verdes urbanes i rurals del municipi. Aquesta experiència pretén combinar la realització de tasques de jardineria i rehabilitació amb accions de qualificació professional dels participants. Es preveu fer obres de millora al camí d'accés a l'ermita de Vallhonesta, a l'antiga zona de serveis de l'estació de la RENFE i al parc de Sant Joan.

El taller tindrà un any de durada i permetrà als participants gaudir d'un contracte de treball per a la realització d'una obra d'utilitat social, alhora que milloren la seva capacitació professional com a jardiners i rehabilitadors d'espais verds. El grup està integrat per 5 homes i 3 dones, tots ells provinents de situacions d'atur de llarga durada. El programa compta amb el cofinançament del Departament de Treball de la Generalitat

Àngels Fusté
Directora de Programes
Consorci de Formació i Iniciatives del Bages Sud

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet