El Poble


1.
Activitats extraescolars al CEIP Sant Vicenç

2. Biblioteca popular Salvador Vives Casajuana

3. Correus estrena nova oficina

4. Des de les escoles contra la SIDA i la drogaddicció

5. Quintos santvicentins


Activitats extraescolars al CEIP Sant Vicenç

El col·legi públic Sant Vicenç a iniciat durant el mes d’Octubre tot d’activitats extra-escolars destinades a complementar l’educació que reben a l’escola, amb activitats de caire més escolar com poden ser classes d’anglès tant per a parvulari com per a Primària o d’altres activitats més lúdiques com el dibuix animat, manualitats, danses i cançons o el patinatge i hoquei sobre patins. Aquestes activitats han tingut força acollida ja que compten amb un centenar d’alumnes inscrits.

Alhora el col·legi públic Sant Vicenç, gràcies a la col·laboració del Consorci de Formació i d’Iniciatives del Bages Sud, el CAE, la Diputació de Barcelona i l’AMPA de l’escola ha creat un nou servei el qual consisteix en obrir l’escola a 2/4 de 8 i fins a les 9 per totes aquelles famílies que o necessitin.


Biblioteca popular Salvador Vives Casajuana

Actes programats per al mes de novembre

- Dijous, 18: "Cicle de conferències sobre la gent gran"

La gent gran i l’any internacional per Montsenyor Antoni Deig, bisbe de solsona.

Lloc: Biblioteca, a les 8 del vespre.

- Dissabte, 20: "Espectacle de contes i màgia"

L’aprenent de bruixot per A. Marquès. (dedicat preferenment al públic infantil)

Lloc: Biblioteca, a les 11 del matí.

- Dimarts, 23: "Grans viatges"

Malàsia, el contrast d’una nació, a càrrec de Joan Condal.

Lloc: Biblioteca, a les 8 del vespre.

(Sobre el mateix tema hi ha una exposició fotogràfica a la sala d’actes de l’Ajuntament).


Correus estrena nova oficina

Correus i Telègrafs ha estrenat a Sant Vicenç una nova oficina després de retornar a l’Ajuntament el local que ocupava fins ara. Aquest local, situat a la plaça de l’Ajuntament (dels Màrtirs, segons feia constar la institució encara en els seus segells) era utilitzat per Correus en règim de cessió. La nova oficina, ocupada en règim de lloguer, està situada en uns baixos del passeig de Pau Casals.

Amb el canvi Correus ha guanyat força espai, ja que amb l’anterior local disposaven de 99 metres quadrats mentre que a partir d’ara disposaran de 155. L’actual plantilla de l’oficina de Correus santvicentina està formada per sis persones: el cap d’oficina, una persona que atén el públic i quatre repartidors que distribueixen cada dia unes 3.500 cartes.

No ha quedat encara aclarit a quin ús es destinarà el local desallotjat, tot i que s’especula amb dues possibilitats: dependències municipals o ampliació de la biblioteca.


Des de les escoles contra la SIDA i la drogaddicció

Segons un informe fet públic per la Generalitat de Catalunya, la nostra població, Sant Vicenç de Castellet, és, juntament amb Sallent, una de les poblacions amb un nombre més gran d’afectats de SIDA, en relació als casos i nombre d’habitants, i amb un gran índex de drogaaddicció. Per posar remei a aquesta situació el Departament d’Educació de la Generalitat ha posat en marxa un programa pilot de prevenció que es durà a terme des de les escoles i del que, primerament, se’n beneficiaran els municipis de Sant Vicenç i Sallent.

Aquest programa anomenat Programa de prevenció de conductes de risc actuarà des del punt de vista de la salut i, en un principi, participaran totes les escoles que ofereixen secundària de la nostra població. L’inici del programa fou el 30 de setembre. El programa pretén , en un primer pas, formar al professorat en un termini de dos anys en reunions periòdiques cada quinze dies aproximadament i com a finalitat vol introduir diversos temes relacionats amb la salut (anorèxia, bulimia, sexualitat, drogues, tabac, alcohol) en els projectes de cada centre escolar i abordar-los des de les diferents àrees.

El programa presenta un model d’educació diferent al que es feia fins ara a les escoles, basat en un procés de formació i desenvolupament de l’individu. Fins ara tots els temes sociosanitaris es tractaven mitjançant xerrades, vídeos, etc..., és a dir amb informacions impactants. Però s’ha comprovat que aquesta mena d’informació no suposa un canvi de conducta o d’hàbit ja que es tracta d’actuacions puntuals i sense una continuïtat. El programa proposa integrar totes les activitats enfocades cap el creixement de l’alumne com a persona, és a dir a adquirir una autonomia pròpia i capacitat de triar enfront els altres, tot això a través d’uns mètodes participatius que incidiran en la responsabilitat, l’autoestima i la presa de decisions.

FERRAN


Quintos santvicentins

A principis de Novembre, l’estat espanyol procedí a fer el sorteig de destinacions dels mossos que hauran de realitzar la prestació del servei militar obligatori l’any 2000. Els quintos Santvicentins que entraren al sorteig tindran les següents destinacions:

Regió Catalunya – Aragó. Exèrcit de Terra.

INCORPORACIÓ EL MES DE FEBRER

ALONSO MANZANO, A. – BOURETA MARQUEZ, I. – CONTRERAS TUNEZ, I. – FREIXA MACHADO, J. – GONZALEZ RAVENTOS, V. – GUERRI LUNA, V. – GUIX ESTRADA, I. – LOPEZ MARTIN, I. – MARTIN SANCHEZ, D.- MUÑOZ MAURICI, J. – ROMERO AGUDO, J. – SANZ GUTIERREZ, J.

INCORPORACIÓ EL MES DE MAIG

BIZARRO RAMOS, J. – ESTRELLA VALVERDE, J. – FARRERAS RODRIGO, B. – MARTÍNEZ CEPERO, J. – PLAYA VELASCO, O. –

INCORPORACIÓ EL MES DE AGOST

ESPINOSA RUIZ, A. – FIGOLS CHECA, F. –

INCORPORACIÓ EL MES DE NOVEMBRE

GRANDIA CASALS, R. – GUARDIA PREÑANOSA, C.

Regió Nord - Oest. Exèrcit de Terra.

INCORPORACIÓ EL MES DE MAIG

FOLQUES CHUMILLA, A.

Mossos amb plaça assignada mitjançant sorteig.

CEBALLOS GARCIA, C. --> Plaça 040515

MARTIN SABATE, F. --> Plaça 040142

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet