Editorial


LA RONDA S'ESTIRA

S'ha obert al trÓnsit el tram sud de la ronda de Sant Vicenš. Els vehicles -especialment els camions- que anaven a la zona esportiva, a can Padrˇ o a l'Órea industrial de cal Balet ja no hauran de passar pel centre del poble, i aix˛ Ús, sens dubte, una gran notÝcia.

Ning˙ no pot negar que els darrers quatre anys han estat uns anys de culminaciˇ de grans projectes. Fa poc el president Pujol inaugurava l'institut i la residŔncia, tambÚ hem vist fer-se realitat el pas de vianants sota la via de Renfe i la connexiˇ dels carrers de Castellet i de l'Estaciˇ. Hem vist arribar el gas natural i no fa gaire va travessar el poble el cable. El nivell d'infrastructures, per tant, s'ha incrementat notablement durant aquests anys i cal que ens felicitem perquŔ l'endarreriment de Sant Vicenš en aquest terreny era vergonyˇs. Queda clar que continuem tenint dŔficits, per˛ estem convenšuts que amb una mica d'empenta aviat quedaran superats.

La qŘestiˇ Ús que la ronda de Sant Vicenš s'ha estirat una mica mÚs. El tram sud, que comenša en la renovada plaša del Pi, segueix pel passatge dels Catalans i arriba al carrer d'Alfons XIII, no nomÚs contribuirÓ a descongestionar el trÓnsit al nucli urbÓ del poble, sinˇ que tambÚ el farÓ mÚs segur per als vianants. Aquest nou tram se suma al que ja s'havia obert fa alguns mesos i que comunica l'entrada del poble amb el polÝgon de la CerÓmica passant per la via Augusta. Queda clar, doncs, que l'obra era del tot necessÓria.

Per˛ ara caldrÓ veure si la ronda es dˇna per acabada o no. CaldrÓ veure si es reprŔn el vell projecte de comunicar el sector de la CerÓmica amb la carretera del Pont de Vilomara obrint un t˙nel per sota de la via de Renfe. Una prolongaciˇ que suposaria un canvi radical del trÓnsit pesant cap a les Órees industrials de Boades, per˛ que tambÚ absorbiria una gran part del trÓnsit que va cap als barris del cementiri i de la plaša d'Espanya. I no nomÚs aix˛, els ve´ns del Marquet i del Pont de Vilomara que actualment passen per l'avinguda del Secretari Canal podrien estalviar-se els quatre semÓfors d'aquesta via. El benefici per a Sant Vicenš seria importantÝssim.

 

Inici | Hemeroteca |
ColĚlectiu El Breny | Sant Vicenš de Castellet