El Poble


1. SETMANA DE LA JOVENTUT

2. PER UNS LOCALS DIGNES

3. MANIFESTACIÓ DELS PICAPEDRERS

4. CiU DEMANA UN ACCÉS DES DE L'AUTOPISTA A LA PEDRERA DE CAN PADRÓ PER EVITAR EL PAS DE CAMIONS PER SANT VICENÇ


SETMANA DE LA JOVENTUT


Per segon any consecutiu, la Regidoria de Joventut va organitzar entre els dies 14 i 19 de novembre una setmana dedicada als més joves del poble incloent-hi exposicions, esports, concerts, entre d'altres. Com a innovació d'enguany hem de destacar la Proclamació de l'Hereu i la Pubilla que s'ha inclòs a dins d'aquests actes. Com és habitual, El Breny farà un repàs dels actes més destacats.

DILLUNS 14
Inauguració de l'exposició ART+jove
El dilluns s'inaugurava l'exposició col·lectiva ART+jove on artistes joves santvicentins exposen les seves obres de disseny, bijuteria, dibuix, escultura, moda, fotografia... El mateix dilluns a les vuit del vespre s'inaugurava oficialment aquesta exposició amb un magnífic espectacle on s'hi van poder veure dansa, música i cant amb la col·laboració d'Eulàlia Sardà, Noelia Arjona, Antonio Naharro, David Heredia, Tomàs Rodríguez, Davinia Calveres, Luciana Losada, José Domenech, Sergi Serrano, l'Escola Municipal de Música i els grups de Hip-Hop i de Breakdance de l'Escola +K Dansa. A causa de la pluja no es va poder fer la pintada d'un graffiti a càrrec de Gerard Brosa, així doncs aquest acte s'haurà de deixar per l'any que ve.  Al llarg de les dues setmanes que es va poder veure l'exposició hi van passar més de 150 persones i van veure les obres d'Anna Bugatell, Anna Estella, Gemma Farrés, Joan Torres, Jordi Largo, Luciana Losada, Montse Bugatell, Natàlia Segarra i Quim Bundó.

DIMECRES 16
"Prohibit als Pares"
El dimecres dia 16 de novembre van venir a Can Soler dos dels locutors del programa de Ràdio Flaix Bac "Prohibit als pares". Josep Lobató i Oriol Sabat van explicar anècdotes del programa i van contestar algunes preguntes formulades pel públic que s'ho va passar molt bé gràcies al sentit de l'humor dels dos locutors. Després de la xerrada es van sortejar cinc llibres del programa firmats per ells mateixos i finalment es van fer fotografies amb tothom qui ho desitgés ja que aquest locutors són molt coneguts pel públic més jove. En definitiva, va ser una visita molt divertida i agradable que esperem que es torni a repetir.

DIJOUS 17
Taller de Seguretat Vial
El matí de dijous es va impartir un taller sobre Seguretat Vial a càrrec del grup La Pau a l'escola Mare de Déu del Roser on els alumnes de la mateixa escola podien aprendre els objectius que pretén aquesta campanya, la de conscienciar als més joves dels riscos que pot tenir la conducció de qualsevol tipus de vehicle si no es prenen les mesures adequades.

Batuka pa' bailar
El mateix dijous i a Can Soler a partir de dos quarts de nou del vespre es van fer classes de batuka i altres modalitats de ball a càrrec de l'Escola +K Dansa. Les classes van anar a càrrec de Noelia Arjona que és la professora de l'escola. A part de la gent que assisteix normalment a l'escola tothom qui ho desitgés s'hi podia apuntar ja que la finalitat era mostrar aquest nou estil de dansa i passar-s'ho bé. En un petit descans de la classe magistral van actuar els grups de Hip-Hop de la mateixa escola.

DIVENDRES 18
"De festa amb l'esport"
Durant tota la nit del divendres, les portes del pavelló van estar obertes per acollir diferents partits de futbol, bàsquet i tennis que van fer competir diferents equips que havien fet una inscripció prèvia. Tot i que no hi havia cap premi final, la finalitat d'aquest acte era la de passar-ho bé i així és com va ser. Des de les onze de la nit fins a les dues de la matinada, molt jovent anava i venia al pavelló per veure algun partit del seu esport preferit.

DISSABTE 19
Proclamació de l'Hereu i la Pubilla
Concert de Pastorets Rock + DJ Caganer
El passat 19 de novembre, el teatre de la Societat Coral Estrella es va omplir per acollir un any més la proclamació de l'Hereu, la Pubilla i la Dama de Sant Vicenç de Castellet, que enguany s'ha inclòs en els actes de la Setmana de la Joventut. Abans de la proclamació, tots els hereus, pubilles, Dames i Fadrins de les nostres contrades van ser rebuts a la Sala d'Actes de l'Ajuntament, per anar després tots junts cap al teatre i poder fer la proclamació del nou Hereu, Pubilla i Dama que representaran el nostre poble per tot Catalunya durant un any. Aquesta vegada només es van presentar tres candidats i van sortir escollits el Joan Salada i Rubio com a Hereu, la M. Lluïsa Ratera i Costa com a pubilla i la Míriam López i Jiménez com a dama. Tan l'Hereu com la Dama van ser presentats pel Club Natació Castellet i la pubilla va ser presentada per l'Esbart Dansaire Santvicentí. Després de la proclamació, tots els hereus, pubilles i acompanyants els esperava un pica-pica a Can Soler, on més tard la festa continuava amb el concert dels Pastorets Rock. La celebració va acabar a altes hores de la matinada amb l'actuació del DJ Caganer.

REPORTATGE: MARIA ÀVILA, ANNA CABALLERO, JORDI LARGO, XANTAL MORATONAS. FOTOS: JORDI LARGO

 

 


PER UNS LOCALS DIGNES 

Les entitats de les Escoles Velles assagen a la plaça de l'Ajuntament

Els nens i nenes de l’Esbart, de la Coral i el Geganters van fer un assaig reivindicatiu a la plaça de l’Ajuntament. / JORDI LARGOEl dissabte 26 de novembre i el dissabte 3 de desembre, les entitats que tenen la seva seu social a les Escoles Velles; Associació Musical Castellet – Coral Nou Horitzó, Esbart Dansaire Santvicentí, Colla de Geganters i membres del grup Cul-i-seu van fer els assajos propis que han fet durant més de 25 anys durant cada dissabte a les Escoles Velles, aquest cop canviant d'escenari i fent-ho a la plaça de l'Ajuntament i a davant de casa del batlle per tal de reclamar al consistori uns llocs adequats i uns espais amb condicions per tal de continuar la seva vida com a entitat.

Dos membres de les entitats afectades pengen una pancarta a la façana de l’Ajuntament reclamant uns espais dignes. / JORDI LARGOEls grallers van fer tocar els tabals i les gralles, l'Esbart va fer una petita mostra dels seus balls i la Coral va cantar cançons tradicionals a davant de l'edifici consistorial.

Segons les entitats, no s'ha trobat cap solució definitiva arran de la caiguda de part del sostre d'una de les aules del complex de les Escoles Velles a finals del mes d'octubre passat.

L'ajuntament, com a mesura de seguretat va prohibir l'entrada al complex i durant la setmana del 5 al 12 de desembre es va demanar que es retirés tot el material que tenen les entitats de les Escoles Velles per portar-lo provisionalment i com a magatzem cap a la fàbrica de Tèxtil Montserrat a la plaça de l'Onze de Setembre.El complex de Tèxtil Montserrat no reuneix les condicions esperades i caldrà adessentar-lo. Aquest, seria el lloc idoni per un complex cultural. / JORDI LARGO

Un cop les entitats van anar a veure aquest indret, van descobrir que el lloc era l'adequat per encabir-hi moltes entitats santvicentines, però ja que només es deixava el passadís central per portar l'immens material que tenen les quatre entitats i que no reunia les condicions esperades, ja que no eren massa bones per la porqueria que s'acumulava i altre aspectes més tècnics, es va decidir portar a terme una reunió amb la regidora de Cultura per dialogar i buscar solucions que siguin les adequades per les dues parts implicades i esperar una mica més aquest trasllat.


 


MANIFESTACIÓ DELS PICAPEDRERS

FOTO: JORDI LARGOSi en el número passat ens fèiem ressò de la manifestació pacífica de les entitats santvicentines per reclamar uns locals dignes a l'ajuntament, sis dies més tard els picapedrers del poble juntament amb els camioners i professionals també es van manifestar a la plaça de l'Ajuntament per demanar solucions.

El problema va ser que a principis de novembre, un camió es dirigia cap a una de les pedreres de Castellbell i el Vilar passant pel camí de Cal Teta i sense voler va fer un petit esvoranc al camí i es va enderrocar una part del mur que hi ha en aquest camí.

FOTO: JORDI LARGOLlavors, l'Ajuntament santvicentí va decidir tallar el trànsit de camions per aquell camí com a mesura de seguretat. Per tant i ja que els camions tampoc els hi deixen accedir a les pedreres per l'autopista i així evitar passar per dins el poble, van reclamar durant el matí del dia 11 de novembre que es busqués una solució immediata ja que es quedaven sense feina.

Al llarg del matí es van concentrar prop d'un centenar de professionals del sector a la plaça de l'Ajuntament i van tallar el trànsit de vehicles al mig de la plaça posant els tot terreny al bell mig. També anaven "armats" amb xiulets fent tot el xivarri possible.
 


CiU DEMANA UN ACCÉS DES DE L'AUTOPISTA A LA PEDRERA DE CAN PADRÓ PER EVITAR EL PAS DE CAMIONS PER SANT VICENÇ

El diputat del Grup Parlamentari de Convergència i Unió, Josep Rull, va defensar el passat 30 de novembre davant la Comissió de Política Territorial i Obres Públiques, celebrada al Parlament, una Proposició no de Llei que proposava "instar el Consell Executiu a iniciar els tràmits per habilitar, de manera excepcional, accessos directes des de l'autopista C-16 a les pedreres de Castellbell i el Vilar i viceversa per als vehicles d'alt tonatge, a fi d'evitar el seu pas pel nucli urbà de Sant Vicenç de Castellet, i a negociar amb l'empresa AUTEMA les condicions de pagament que correspongui d'aplicar d'acord amb el règim concessional vigent."

"Per tal d'aconseguir l'acord del Parlament i impulsar la solució definitiva del problema de trànsit de grans vehicles que pateix el municipi Sant Vicenç de Castellet", Josep Rull va acceptar una esmena del tripartit, "molt a la baixa respecte a la nostra proposta, però l'acceptem per aconseguir la unanimitat de la Cambra i donar impuls a la solució d'aquest tema".

Amb l'acceptació d'aquesta esmena, el Parlament va aprovar fer els estudis i gestions necessàries per determinar la solució més viable, però Josep Rull va advertir en la mateixa Comissió, que "si en el termini de 6 mesos no s'ha concretat una solució real al problema, CiU tornarem a presentar íntegra la nostra Proposició no de Llei, negociada avui, perquè el govern no es pot passar la vida estudiant els problemes. Calen actuacions concretes".

GRUP PARLAMENTARI DE CiU

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet