El Poble


1. PER UNS LOCALS DIGNES

2. UN PAS MÉS EN LA DESAPARICIÓ DEL NOSTRE PATRIMONI

3. NOU ACCÉS AMB DUES ROTONDES A SANT VICENÇ

4. HOMENATGE A UNA ÀVIA CENTENÀRIA

5. ADÉU, AMIC JOAN


PER UNS LOCALS DIGNES

Entitats culturals santvicentines reclamen uns equipaments adequats per continuar les seves activitats

FOTO: JORDI LARGOAl matí del dissabte dia 5 de novembre, les entitats culturals santvicentines que tenen la seva seu en el complex de les Escoles Velles van sortir al carrer per demanar a l'ajuntament un espai digne per continuar les seves activitats, ja que dues setmanes abans havia caigut part del sostre d'una aula que no s'utilitza a l'actualitat.

En total, més d'un centenar de persones van fer una manifestació pacífica pels carrers més cèntrics de la població exigint uns espais adequats i amb les mínimes condicions ja que després de la caiguda d'aquell sostre i com a mesura de seguretat es va prohibir l'entrada a les Escoles Velles.

Homes, dones, nois, noies, nens i nenes portaven diferents pancartes manifestant la seva preocupació per la mancança d'uns equipaments que serien un bé per a tots com per exemple: "Locals en ruïnes, entitats a la ruina", "Els gegants no tenen casa" o bé "La Coral no té local, volem un casal!"

Ja que a la tarda s'havia de celebrar la castanyada de la Coral al pati de les Escoles Velles es va optar per fer una castanyada conjunta entre totes les entitats a la plaça de l'Ajuntament.

A causa de la prohibició d'entrar a les Escoles Velles i per la falta d'espais culturals que té el poble i mentre es troba una solució, les entitats perjudicades han estat trasllades provisionalment a Can Soler.

FOTO: JORDI LARGO

FOTO: JORDI LARGO

 


UN PAS MÉS EN LA DESAPARICIÓ DEL NOSTRE PATRIMONI 

S'ha produït una nova i trista pèrdua en aquest imparable procés de desaparició del nostre patrimoni industrial. Ha estat enderrocada la coberta del moll de mercaderies de l'Estació del Nord, una petita joia del nostre patrimoni ferroviari i un dels elements més fotografiats pels aficionats a la història del ferrocarril. Es tractava d'una antiga estructura de ferro i fusta amb teulada de doble vessant i estava situada sobre una andana de càrrega entre la grua i el magatzem. Era, sens dubte, una de les peces arquitectòniques més singulars de l'estació de Sant Vicenç i de les poquíssimes que encara es mantenien dempeus a Catalunya. A partir d'ara l'únic que en quedarà seran les fotos.

En primer terme, el moll de mercaderies amb l’Estació del Nord al fons

El passat 16 de setembre un munt de ferralla era tot el que quedava d’aquesta petita joia arquitectònica. Ara, només hi queda el solar. / JORDI LARGO

DAVID SANZ


NOU ACCÉS AMB DUES ROTONDES A SANT VICENÇ

EL DEPARTAMENT DE POLÍTICA TERRITORIAL I OBRES PÚBLIQUES DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA INFORMA

El Govern ha acordat declarar l'ocupació urgent dels béns i drets afectats per les obres del projecte de nou accés des de la carretera C-55, PK 19,000 al PK 21,447, a Sant Vicenç de Castellet, en el tram: Castellbell i el Vilar (Bages).

Atès el creixement urbanístic que s'ha produït als dos marges de la carretera, es fa necessari millorar l'accessibilitat des de la C-55 fins al nucli urbà de Sant Vicenç de Castellet, així com al sector industrial. S'ha previst un enllaç a diferent nivell per accedir al nucli urbà de Sant Vicenç de Castellet, així com els ramals de connexió amb el sector industrial

L'actuació consisteix en la realització d'un nou accés a diferent nivell. L'accés està format per dues rotondes unides per un vial bidireccional que permeten connectar els ramals d'entrada i sortida de la C-55 amb els vials urbans de Sant Vicenç de Castellet i els polígons adjacents. Una de les rotondes està situada fora del tronc de la carretera i a partir de la rotonda un pas inferior travessa per sota la C-55. L'altra rotonda és una rotonda a diferent nivell construïda per sota del tronc de la C-55.

Les obres inclouen la formació del nou tronc de la C-55 entre els PK 19 i 21 amb un traçat en planta similar a l'actual amb un secció de dos carrils de 3,5 metres i vorals exteriors d'1,5 metres La velocitat de projecte és de 80 km/h.

La primera de les rotondes previstes es troba a l'oest de la línia fèrria i regula l'accés des de la C-55 amb la zona industrial propera. La segona regula la intersecció des de la C-55 amb el carrer de l'enginyer Llansó, que correspon al pont sobre el Llobregat que dóna accés a la població.

El pressupost de les obres és de 10.943.393,47 €. Les obres estan actualment en licitació. Es preveu que s'adjudiquin aquest mes de d'octubre i s'iniciïn la propera primavera, amb un termini d'execució de 20 mesos.


HOMENATGE A UNA ÀVIA CENTENÀRIA

Pepeta Pere Pascual

La Pepeta va fer 100 anys el passat dia 30 d’octubre envoltada de tots els seus i estava així d’eixerida. / JORDI LARGOEl passat dia 30 d'octubre, l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet va fer un petit homenatge a l'àvia Pepeta Pere Pascual ja que celebrava els seus 100 anys. L'alcalde Joan Montsech i la regidora de cultura Glòria Torner, en representació del consistori santvicentí va obsequiar-la amb un ram de flors i una placa commemorativa.

Pepeta Pere Pascual va néixer el dia 30 d'octubre del 1905 a Vimbodí (Tarragonés) i té un fill, en Josep Gomáriz, president de la Penya Blaugrana de Sant Vicenç. La Pepeta té un nét i una néta, en Joan i la Montserrat. Els seus gendres són en Daniel i l'Elena i té una besnéta, la Paula.

Per celebrar el seu centenari, el seu fill va portar trabucaires que va fer despertar al més adormit. Els companys de la Penya Blaugrana també li van fer un homenatge. La celebració va acabar amb un dinar familiar.


ADÉU, AMIC JOAN

Joan Llovet Cadena ens deixa amb només 57 anys

Just quan tancàvem l'edició d'aquest número ens assabentàvem de la tràgica i sobtada mort de Joan Llovet i Cadena. En Joan estava present a bona part de les entitats culturals santvicentines i era un molt bon amic de tot el poble i juntament amb el seu germà, era col·laborador d'El Breny, ja que ens feia el resum meteorològic de l'any del nostre poble. Des d'aquestes línies, només volem expressar el nostre més sentit condol a la seva esposa i els seus fills, Emi Niño, Xavier i Oriol, així com també a tots els seus familiars més directes i a tots els seus amics, que no eren pocs.
Descansa en pau, Joan.

ASSOCIACIÓ CULTURAL COL·LECTIU EL BRENY

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet