El Poble


1. RECEPCIÓ DE NENS SAHRAUÍS A L'AJUNTAMENT DE SANT VICENÇ

2. TALLER PER ALS MÉS MENUTS

3. A PROPÒSIT DEL BUTLLETÍ MUNICIPAL

4. MOVIMENT DEMOGRÀFIC

5. TROBADA DE MÚSICS AL CARRER


RECEPCIÓ DE NENS SAHRAUÍS A L'AJUNTAMENT DE SANT VICENÇ

Foto: Jordi LargoEl divendres 15 de juliol, l'ajuntament de Sant Vicenç amb la regidora de Serveis Socials, Mª Dolors Martínez al capdavant va fer la recepció oficial de cinc nens sahrauís que passaran els mesos d'estiu en diverses famílies santvicentines. En aquesta època de l'any, gairebé un miler de nens i nenes sahrauís d'entre 7 i 12 anys arriben a Catalunya per passar l'estiu amb famílies que els acullin repartits per 200 municipis catalans.
Aquest any, han arribat 800 nens i nenes que venen dels campaments de refugiats de Tindouf, al desert d'Algèria i aprofitaran els mesos de juliol i agost per anar a la piscina, a la platja, descobrir un nou país i uns nous costums a part de fer moltes activitats. Aprofitant l'estada al nostre país, també se'ls hi farà un reconeixement mèdic.

Els organitzadors d'aquest programa d'acolliment, l'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí (ACAPS) juntament amb la Comissió Nacional de Colònies expliquen que l'objectiu d'aquest programa és oferir als nens, que viuen als campaments de refugiats, un estiu diferent al mateix temps que puguin rebre una assistència mèdica.

JORDI LARGO


TALLER PER ALS MÉS MENUTS 

Una iniciativa de l'Escola de Música i El Niu

FOTO: JORDI LARGOEls mestres de l'Escola Municipal de Música i els de l'Escola Bressol El Niu van organitzar una experiència conjunta entre les dues entitats juntament amb els pares, mares, avis i àvies dels nens i nenes de Sant Vicenç i rodalies. La responsabilitat que tenen els pares i els mestres van portar a organitzar aquest taller que consistia en fer ballar, jugar, cantar, fer jocs de falda, entre d'altres amb els més menuts on els pares havien d'aprendre els jocs i les cançons tradicionals per ensenyar-los-hi als seus fills.

El primer dia d'aquest taller va ser el dia 5 de juliol on només van participar els pares per aprendre els jocs i les cançons. Llavors, el dia 7 juntament amb els fills van posar en pràctica tot el que s'havia après.

Va ser una experiència totalment enriquidora tant per a grans com a petits i que quedarà recollida en un CD.
 


A PROPÒSIT DEL BUTLLETÍ MUNICIPAL

En l'últim ple celebrat al nostre ajuntament, el passat dimecres 27 de juliol, el grup municipal de Convergència i Unió va fer unes petites matisacions respecte al nou butlletí municipal que ha sortit durant aquestes darreres setmanes que creiem que són oportunes que tot el poble de Sant Vicenç en sigui conscient i proposem la seva publicació.

Unió Democràtica de Catalunya

El grup municipal de Convergència i Unió de Sant Vicenç de Castellet volem puntualitzar que el comentari signat pel grup municipal d'Unió Democràtica de Catalunya, publicat en el butlletí municipal “Any 05 – Núm. 05” de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, està totalment fora de lloc.

Unió Democràtica de Catalunya no existeix en aquest Ajuntament, ja que el senyor Magí Giralt i Calsina va ser expulsat del grup municipal de CiU, ja que va subscriure la moció de censura del passat 10 de desembre de 2004, i per tant és un membre d'aquest Ajuntament "no adscrit".

Els únics regidors representants tant de CDC com d'UDC de forma oficial, en aquest Ajuntament, som el Francesc Cascales García i una servidora Mª Àngels Casals i Pladellorens.

I per tant, el senyor Magí Giralt i Calsina no pot parlar, ni representar, ni signar en nom d'Unió Democràtica de Catalunya en aquest Ajuntament.

Mentides

Després d'haver llegit l'últim butlletí municipal "Any 05 – Núm. 05" lamentem comprovar que l'única voluntat d'aquest Ajuntament (PSC, PP i el senyor trànsfuga) és la de desqualificar l'antic govern, utilitzant mentides i obviant veritats.

Per dir un exemple: sobre l'ampliació del servei d'atenció domiciliària a la gent gran. El butlletí assegura que es continuava prestant el mateix servei d'hores que abans. MENTIDA!
El dia 1 de febrer vam ampliar la jornada de les tres treballadores familiars, de 30 hores setmanals a 37,5 hores.
I com aquesta tot el butlletí n'està ple.
En el butlletí se'ns acusa de la manca de previsió, ineficiència, d'aturar projectes: TOT ÉS MENTIDA!

Tothom que llegeixi aquest butlletí sap perfectament que vostès han estat durant molts anys dirigint aquest Ajuntament, i d'aquests quatre en majoria absoluta, per tant no ens vulguin responsabilitzar de la feina que vostès no van saber fer adequadament.

En un any i mig no es poden arreglar totes les coses que s'han estat espatllant durant una dècada.

En aquest poc temps vam començar projectes, en vam acabar i en vam preveure molts d'altres. Però se'ns va acabar el temps.

Per finalitzar voldríem animar-los a deixar aquesta dinàmica d'ofensa, de política agressiva, d'atac i de desprestigi cap els grups de l'oposició. Nosaltres creiem que el butlletí hauria de servir per informar al poble de les accions i projectes que duu a terme l'Ajuntament, i no utilitzar aquest mitjà per calumniar i difamar al contrari.

Una vegada més voldria animar-los a treballar més pel poble per tal que el proper butlletí municipal s'ompli de feina ben feta, perquè si no haguessin omplert aquest butlletí de mentides, les pàgines estarien en blanc.


MARIA ÀNGELS CASALS i PLADELLORENS
Cap de llista i portaveu del Grup Municipal de CiU
27 de juliol del 2005
 


MOVIMENT DEMOGRÀFIC

Defuncions Juny 2005

03/06/2005
Juan Romero Fernández, 74 anys

06/06/2005
Agustina Embid Lorente, 74 anys
Ana Reina Fernández, 90 anys

08/06/2005
Crescencio Largo Garrido, 80 anys

17/06/2005
Luis Muñoz Carpio, 42 anys
Santas Rico Monzón, 77 anys

22/06/2005
Maria Abad Garcia, 89 anys

23/06/2005
María Mallado Pastor, 101 anys

27/06/2005
Manel Vilarrasa Enrich, 90 anys

28/06/2005
Francisco Català Ferré, 93 anys
 


TROBADA DE MÚSICS AL CARRER

FOTO: JORDI LARGOTot i que en un principi s'havia organitzat la Trobada de Músics al Carrer pel dimarts 21 de juny, no es va poder celebrar per culpa del fort xàfec que va caure durant la tarda. Així doncs que es va suspendre per l'endemà, i el dimecres 22 un bon nombre d'alumnes de l'Escola Municipal de Música van sortir al carrer per mostrar a tots els vianants el que aprenen al llarg de l'any pels carrers més cèntrics de la població.

Al llarg del carrer Prim i una part del carrer Gran es van poder escoltar com els estudiants de música tocaven el seu instrument preferit, ja sigui la flauta, el piano, la guitarra, el violí o el clarinet, entre d'altres. Aquesta trobada va acabar amb una cantada conjunta per part de tots els alumnes i mestres a la plaça de l'Ajuntament.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet