Les Queixes del Jeremies


ALLÁ EN EL RANCHO GRANDE...

La circulació amb cotxe cada cop va pitjor al nostre poble. Si no es comença a fer complir les normes més importants del codi de circulació, quan arribin els nous habitants dels pisos que ja s'estan acabant de construir, el poble serà un autèntic caos. Els que sortim tard o d'hora pel pont, segurament no trobarem massa l'augment de cotxes que hi ha al poble. Actualment, la circulació pel poble sembla el "campi qui pugui". Posarem alguns exemples:

- Si ara és obligat fer xamfrans a les cantonades per tal que es pugui circular millor, per què la majoria de cotxes el fan servir per deixar-hi el cotxe? Però, sort que no passa res. El famós xamfrà de "La Caixa" que es va fer per poder entrar al carrer Gran o per poder tirar carretera amunt està sempre bloquejat per algú que no porta diners ja que els ha d'anar a treure a la mateixa entitat bancària.

- Un altre exemple és el pas de vianants que hi ha just a tocar a la mateixa entitat. Normalment, aquest pas serveix per aturar-se i molt especialment un tot terreny de Fecsa (si més no porta aquest rètol).

- No gaire lluny d'aquí, davant de dos bars és permès aparcar a damunt de la vorera per "anar a fer el trago". Un d'aquests llocs és molt transitat pel cotxe patrulla o de vigilància.

- A davant del vídeo club es pot parar tranquil·lament per triar la pel·lícula, encara que a fora hi hagi una cua de cotxes que esperen per poder passar.

- A la carretera del Pont de Vilomara, moltes vegades hi ha cotxes parats en doble fila i cotxes parats a davant de la pastisseria que interrompen el trànsit, però tampoc passa res.

- Davant del col·legi, a l'hora d'entrar o sortir, és un caos. Aquí, encara ho entenem perquè els pares i mares van a portar o a buscar els nens i d'aquesta manera els controlen més ràpidament ficant-los a dins del cotxe en un vist i no vist.

- Les curses de motos també són practicades en alguns carrers del poble, fins i tot a certes hores que encara que si els veïns no poden dormir, "que es posin fulles". Que tinguin paciència perquè ells quan eren joves també ho feien, però en "bici".

- Finalment, seria bo saber quines mesures s'estan prenent per tal que d'aquí poc s'augmenti el parc de cotxes del poble en un bon nombre. També seria bo saber si les vies d'entrada i sortida de la circulació seran les mateixes.

- Me'n deixava una! A la plaça del Pi, a la parada d'autobusos, l'altre dia hi havia aturats una furgoneta petita, un autocar, una furgoneta gran i un turisme. L'autobús que fa la ronda entre Sant Vicenç, el Pont i Castellgalí no tenia prou espai per aparcar. No és la primera vegada que hi ha vehicles aparcats on no és permès. Si hi ha una "parada oficial" d'autobusos no si posa ordre ni concert...

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet