El Poble


1. PRIMER CROSS PUJADA A VALLHONESTA

2. ELS NENS DEL LICEU

3. TROBADA NACIONAL DEL PUBILLATGE CATALÀ

4. MOVIMENT DEMOGRÀFIC

5. FRANCESC BADIA BADIA, UN SANTVICENTÍ ENTRE ELS SOLDATS REPUBLICANS ENTERRATS A LA FOSSA MILITAR DEL CEMENTIRI DE MANRESA


PRIMER CROSS PUJADA A VALLHONESTA

El recentment creat Club Esquaix Atlètic Castellet va organitzar, amb un gran èxit de participació i organització, el Primer Cross Pujada a Vallhonesta i les mini-curses infantils el diumenge dia 17 d'abril.

Hi van participar més de 300 atletes en una prova atlètica que combinava el recorregut per asfalt i per pistes forestals i que transcorria per zones tan emblemàtiques del poble com l'ermita de Vallhonesta, el Roure del Rubió o la Torre del Breny. En total, era un circuit de gairebé 14 quilòmetres, però gràcies a l'organització no es va destacar cap incident greu ja que estava tot degudament senyalitzat i a cada cinc quilòmetres i havia una zona d'avituallament, fet que molts atletes ho van agrair.

Un cop els atletes finalitzaven el cross, disposaven de la zona del pavelló (dutxes, servei de bar...) i fins i tot hi havia servei de massatges per part de la Fundació Universitària del Bages. Cal dir que al llarg del matí, també es va oferir esmorzar a tots els participants.

Es van assignar dues categories infantils i cinc per als adults on els tres primers classificats de cada categoria van obtenir un trofeu de mans de l'entitat organitzadora i d'alguns membres de l'ajuntament. L'atleta més ràpid va ser el manresà José Luís Marichica Sánchez, que va fer els 13,6 quilòmetres en només 48 minuts i 20 segons. En la categoria femenina, la més ràpida va ser la santvicentina Sílvia Sánchez Carrascal que va fer tot el cross en 57 minuts i 48 segons.

JORDI LARGO


ELS NENS DEL LICEU 

Tres nois santvicentins participen en una òpera al Liceu de Barcelona

En Roger Gonzàlez, en Marcel Llovet i el Bernat Tobias acompanyats de la Directora de l’Escola de Música, Montserrat Casas. / JORDI LARGOEntre els dies 18 i 30 d'abril d'enguany, el Gran Teatre del Liceu va acollir la famosa òpera de William Shakespeare A midsummer night's dream o més coneguda per tots com Somni d'una nit d'estiu amb una adaptació de B. Britten. Aquesta obra, va ser una producció de l'Òpera de Lyon i es van dur a terme set representacions al famós teatre barceloní. Expliquem tot això, perquè els santvicentins Marcel Llovet, Bernat Tobias i Roger Gonzàlez van participar al Cor de les Fades d'aquesta obra anglesa a la ciutat comtal. Tots ells tenen entre 11 i 12 anys i estudien 6è d'EGB i en el seu temps lliure van a l'Escola de Música a tocar la guitarra, el piano o a fer teoria musical amb la Dolors Vilaseca.

La productora de l'òpera necessitava un cor de nois per dur a terme l'obra i van escollir vint nens de l'Escolania de Montserrat. D'aquests vint només hi van participar catorze i els sis restants es van trobar tres a l'Escola de Música d'Olesa de Montserrat i els tres restants a l'Escola de Música de Sant Vicenç. Després de passar diferents proves de veu, de llenguatge musical, de qualitat de la veu, entre d'altres; en Marcel, en Bernat i el Roger van ser els escollits i van poder treballar a nivell professional en un marc incomparable com és el Liceu de Barcelona. No cal dir, que la Directora de l'Escola de Música de Sant Vicenç, Montserrat Casas estava encantada per la participació d'aquests nois al Liceu i en destacava l'esforç que han hagut de fer en els moments previs a la estrena ja que és una experiència molt dura però alhora molt gratificant.

JORDI LARGO


TROBADA NACIONAL DEL PUBILLATGE CATALÀ

El diumenge 3 d'abril Montserrat va acollir prop d'un miler de persones vingudes d'arreu de Catalunya convocades pel Foment de les Tradicions Catalanes, ja que enguany celebra el seu 25è. aniversari. Al llarg del matí es van anar reunint a la Plaça del Monestir de Montserrat tot d'hereus, pubilles, dames, fadrins, hereuets i pubilletes de tot Catalunya, entre ells diferents representants del pubillatge de Sant Vicenç de Castellet.

En total es van reunir prop de 300 representants que van celebrar tot un seguit d'actes per commemorar l'aniversari del Foment. Tot i així, els actes més destacats es van haver d'escurçar degut a la mort del papa Joan Pau II i s'hi va poder veure una petita cercavila de gegants, una ballada de bastons i l'actuació de diferents grups de grallers i trabucaires. També es va fer una missa, on diferents representants d'hereus i pubilles catalans van fer una ofrena de flors. Tots aquests actes es va tancar amb un gran dinar de germanor que va reunir més de mig miler de persones.

JORDI LARGO
 


MOVIMENT DEMOGRÀFIC

Defuncions Març 2005

01/03/2005
Rosa Codina Plans, 82 anys

02/03/2005
Antònia Romero Checa, 83 anys

03/03/2005
Dolores Zaguirre Quesada, 81 anys

04/03/2005
José Agudo Lara, 79 anys

06/03/2005
Josefa Trinidad Segovia Padilla, 91 anys

13/03/2005
Antonio Ruiz Valios, 76 anys

16/03/2005
Montserrat Riquer Cobero, 89 anys

31/03/2005
Antoni Brunet Vilaseca, 84 anys

 


FRANCESC BADIA BADIA, UN SANTVICENTÍ ENTRE ELS SOLDATS REPUBLICANS ENTERRATS A LA FOSSA MILITAR DEL CEMENTIRI DE MANRESA

El passat 3 d'abril l'Ajuntament de Manresa va organitzar un acte de reconeixement als 296 soldats enterrats a la fossa militar del cementiri de Manresa, el nom dels quals va fer públics l'any passat l'historiador manresà Joaquim Aloy.

Segons que consta en el Registre Civil del Jutjat de Manresa (Tom 127, pàg. 482), entre els soldats enterrats en aquesta fossa hi ha Francesc Badia Badia, nascut a Sant Vicenç i que residia a Terrassa. Badia formava part de la 101 Brigada, 402 Batalló, 1a Companyia, i va arribar ferit a l'Hospital militar 3 (ubicat a l'edifici de l'Institut Lluís de Peguera), on va morir el 19 de juny de 1938 a l'edat de 30 anys.

La llista amb els noms i cognoms dels soldats republicans enterrats a Manresa es va donar a conèixer l'abril del 2004 i es pot consultar a la web www.guiamanresa.com/fossa.

DAVID SANZ

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet