Entitats


1. LA PENYA BLAUGRANA, LA MÉS MEDIÀTICA

2. XII DIADA DE L'ART DE L'AGRUPACIÓ ARTÍSTICA


LA PENYA BLAUGRANA, LA MÉS MEDIÀTICA 

Ara que està tan de moda tot el que és "mediàtic", la Penya Blaugrana durant aquest mes de març passat ha sigut la més mediàtica de totes les Penyes Blaugranes. El fet queda palès en el viatge únic que va organitzar la Penya Blaugrana de Sant Vicenç, que amb 42 persones de la Catalunya Central es van desplaçar a Londres, entre els dies 5 i 11 me març per assistir al partit de la Champions League entre el Chelsea i el Barça. Es van fer més de 3500 quilòmetres en autocar acompanyats pel fred i el mal resultat del partit, però no es va fer desistir per disputar aquest simbòlic viatge.

Primer, la gran trobada de Penyes d'arreu i de la Gran Bretanya a la plaça de Trafalgar Square on es van fer una fotografia amb una gran pancarta en primera fila de la Penya. També s'ha de dir que més de 600 persones van fer onejar les banderes blaugranes i les catalanes creant una ambient de barcelonisme al mig de Londres. Després, es va commemorar el 22è. Aniversari de la Penya Blaugrana de Londres i el carismàtic Joan Claveria, de la nostra Penya, va fer entrega d'un petit obsequi a Anna Revilla, Vice-presidenta de la Penya de Londres, en record de l'efemèride.

A continuació, la segona foto mediàtica. Tota la gent de l'expedició de la Catalunya Central a davant del Parlament, el Big Ben i el famós riu Tàmesis. Cal destacar del grup, el periodista de El Mundo Deportivo, Albert Sanchiz acompanyat de la seva esposa i el seu fill. També ens acompanyava la gentil locutora de Ràdio Manresa, Pilar Goñi acompanyada de la seva mare i del seu nebot. Es van visitar llocs tan emblemàtics com el Big Ben, el Covert Garden, Hyde Park, l'Abadia de Westminster, la Torre de Londres, entre altres.

Això de la Penya “mediàtica” va perquè aquella setmana, les dues fotos que també acompanyen aquest reportatge van sortir a TOTS els periòdics esportius de més renom de tot Catalunya durant tres o quatre dies seguits, i encara van sortint. Totes les fotos anaven encapçalades per la gran pancarta de la Penya Blaugrana de Sant Vicenç de Castellet.

Per acabar, també us direm que els dos nens i les dues nenes apadrinats per la nostra Penya viuen a Mamadur BC i es diuen Ramesh, nascut el 4 d'abril del 1997, amb el número d'apadrinament AF-211-222; Omkesu, que va néixer el 6 de gener del 2002 i amb el número AF-211-211; Iswarya, nascuda el 20 d'abril del 2002, amb el número AF-211-218; i finalment, la Radhamma, que va néixer el dia 8 d'octubre del 1997 i té el número AF-211-227. Com veieu, la Penya no és només futbol i Barça.

ALFONS


XII DIADA DE L'ART DE L'AGRUPACIÓ ARTÍSTICA 

Exposició i visita de Vicenç Villatoro

El passat dia 3 d'abril, l'Agrupació Artística Sant Vicenç va portar a terme la celebració de la XII Diada de l'Art. Els actes festius es van obrir amb la inauguració de l'exposició col·lectiva dels socis i altres artistes a les dotze del migdia a la Sala de Plens de l'Ajuntament. En aquest primer acte, es va tenir l'honor i satisfacció de la presència del senyor Vicenç Villatoro, reconegut escriptor, periodista i cap de la secció de cultura de TV3, també havia presentat el programa "Mil·lenium" i ha estat Director General de Ràdio i Televisió. A la inauguració de l'exposició, la presidenta de l'agrupació Engràcia Santiago va estar acompanyada pel batlle Joan Montsech, el regidor Josep M. Serrano i el senyor Vicenç Villatoro. Primerament, va dirigir la paraula el batlle Joan Montsech que va felicitar la tasca que cada any demostraven amb l'esforç d'una entitat cultural. Precisament, l'alcalde va comentar que tenia en ment que es volia fer més endavant una sala d'art de grans dimensions, reconeixent la labor cultural que l'entitat ha portat a terme durant aquests anys.

Tot seguit va tenir la paraula el regidor Josep M. Serrano dient que el patrimoni cultural d'un poble representa la memòria col·lectiva i directament el reforç del sentiment d'identitat del nostre. Per últim va agrair a l'entitat pel seu esforç en promoure i conservar la cultura local. Seguidament, va parlar la presidenta donant les gràcies al públic assistent i mostrant-se molt emocionada per ser un dia tan important per l'entitat per diferents motius. Un, per poder inaugurar a la XIIa. Diada de l'Art l'estendard de l'entitat, que va destapar la presidenta i l'alcalde, i l'altre per la presència del senyor Villatoro.

A continuació i com a últim parlament, es va dirigir al públic l'escriptor Vicenç Villatoro que va comentar que la cultura era l'assignatura de menys recursos i que aquestes entitats requereixen un esforç que, normalment són persones sense ànim de lucre amb un esperit cultural dignes d'admirar. També va animar a seguir amb el mateix entusiasme que va veure en el poble. També va felicitar l'exposició que va presenta de pintura, escultura i ceràmica.

Aquest any, es va fer un concurs de poemes, essent la guanyadora del primer premi, la senyora Dolors Botines amb el poema "Un pla voltat de muntanyes". La mateixa Dolors Botines va comentar que el premi el destinaria a la Coral Nou Horitzó per la compra d'estufes, sent molt aplaudida per aquest detall. El segon premi va ser per al senyor Antonio Naharro, amb un poema molt original titulat "Només junts". El tercer, va ser per el senyor Victor Vallés de Castellbell i el Vilar amb el poema "El nostre poble". A la tarda, es va fer entrega dels premis als més petits dels col·legis que van recitar els seus poemes a la Sala de Plens.

Concurs de pintura ràpida

El dia 17 d'abril es va celebrar el IXè. Concurs de pintura ràpida com a cloenda de la Diada de l'Art. Del concurs van sortir escollits i premiats com a primer premi el pintor manresà Joan Sallent, el segon premi va ser per al pintor de Berga, Antoni Subirana, i el tercer premi va ser per Manel Quinqulla d'El Papiol. Es van atorgar xecs de 450, 300 i 180 euros respectivament. L'exposicíó de pintura va durar una setmana. L'Agrupació aprofita i vol donar les gràcies a empreses, establiments i col·laboradors pel seu ajut, així com a l'Ajuntament, Caixa Penedès i a totes les persones que han ajudat. A tothom el nostre més sincer agraïment.

Nota informativa

El dia 8 de maig es celebrarà el Dia de la Mare amb diferents actes que es detallaran en el programa. L'Agrupació Artística Sant Vicenç de Castellet ha arribat a un acord amb l'Ajuntament pel qual aquesta Agrupació farà donació del Monument a la Mare al Municipi de Sant Vicenç de Castellet i així contribuir a enriquir encara més el Patrimoni monumental i artístic del nostre poble.

AGRUPACIÓ ARTÍSTICA SANT VICENÇ

A continuació, publiquem el poema guanyador del concurs organitzat per l'Agrupació Artística obra de Dolors Botines.

Un pla voltat de muntanyes

Sant Vicenç de Castellet
finestral de Montserrat,
on pel vell centre del poble
i llisca el riu Llobregat.

Un pla voltat de muntanyes
on la gent és molt soferta,
és noble, és emprenedora
i sempre té la mà oberta.

El castell tot ho domina
ara és buit, però... temps enllà,
hi havia la baronia
de la Paula i el Marià.

La pedra és símbol del poble
hi ha mil entitats amb ganes,
i una plaça enmig de la vila
on s'hi ballen les gitanes.

Una església a les afores
passatge de Vallhonesta,
es romànica i se'n cuiden
gent molt curtida i honesta.

Té corals, fan caramelles,
cultura a qui som fidels,
i agrupació sardanista
per no perdre les arrels.

Un pla voltat de muntanyes
un poble que no és eixut,
on qui hi vingui en so de pau
sempre hi serà ben rebut.

Hi ha un monument a Clavé.
Jovent que sempre somriu,
és un poble mil·lenari
mirall de la gent que hi viu.


DOLORS BOTINES

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet