El Poble


1. ARRIBEN LES CARAMELLES

2. ELS TRES TOMBS TORNEN A SANT VICENÇ

3. PRIMER CICLE DE CONCERTS ORGANITZAT PER L'ESCOLA DE MÚSICA

4. MOVIMENT DEMOGRÀFIC

5. DIA DE LA DONA TREBALLADORA


ARRIBEN LES CARAMELLES

La Societat Coral l'Estrella, l'Associació Musical Castellet i l'Esbart Dansaire Santvicentí porten la tradició al carrer

FOTO: JORDI LARGOLa Pasqua va arribar i amb ella la tradició de les Caramelles al carrer. La primera entitat ha portar les cantades de caramelles d'enguany va ser la Societat Coral l'Estrella on, durant tot el matí del dissabte 26 de març, va portar el seus cants per tots els carrers de Sant Vicenç. A la tarda del dissabte i el matí del diumenge, els membres de l'Associació Musical Castellet i la Coral Nou Horitzó van portar els seus balls tradicionals incloent-hi el popular de Ball de Bastons per Sant Vicenç.

El diumenge al matí, també van portar els seus balls típics els membres de l'Esbart Dansaire Santvicentí. Llavors, al migdia i a la Plaça Clavé els components de la Coral i de l'Esbart van fer una cantada conjunta i el Ball del Galop amb la posterior rifa d'una Mona de Pasqua.

Trentè aniversari de l'Associació Musical Castellet i la Coral Nou Horitzó

Al Ball de Bastons de l’Associació Musical Castellet es van reunir antics i actuals membres de l’entitat que van fer picar els pals de valent. / JORDI LARGOEnguany, la celebració de les Caramelles tenia un aire especial per als membres de l'Associació Musical Castellet i la Coral Nou Horitzó, ja que celebren els seus primers 30 anys de vida a Sant Vicenç. Les cançons que van cantar aquest any van ser "Mare meva, Sant Vicenç"; una adaptació del "Mama mia" d'Abba amb la lletra de Dolors Botines i els arranjaments dels monitors, i l'altre era "30 anys, quina alegria"; aquesta, una versió de la "Presó del Rei de França" de la Companyia Elèctrica Dharma.

S'ha de destacar molt especialment les caramelles del diumenge al matí d'aquesta entitat ja que es van voler reunir antics membres de la Coral per fer unes caramelles conjuntes. Doncs, així va ser. En alguns punts dels carrers de Sant Vicenç es va poder veure una gran filera de balladors fent picar els bastons de valent al compàs de la música. Va ser una autèntica proesa reunir més de trenta balladors ballant tots al mateix temps. Va ser tot un espectacle.

JORDI LARGO


ELS TRES TOMBS TORNEN A SANT VICENÇ 

Un any més, la gran Festa dels Tres Tombs organitzada pel Gremi de Carreters i Cansaladers de Sant Vicenç i amb més de 80 anys de tradició es va tornar a celebrar pels carrers de Sant Vicenç de Castellet. La festa d'enguany va ser el 13 de març i com ja va sent habitual, va començar amb el tradicional esmorzar. Més tard, tots els carros, carruatges i cavalls participants van començar a desfilar per tots els carrers per tal de ser beneïts puntualment a les dotze del migdia a davant de l'església parroquial. La cercavila estava animada per la Banda de cornetes i tambors amb majorettes del Triangle de Sants de Barcelona i per la Banda de música de la Vila de Falset.

A les cinc de la tarda, la mateixa Banda de música de Falset va oferir una audició de sardanes a la plaça de l'Onze de setembre amb la col·laboració de l'Agrupació Sardanista. Finalment, la festa dels Tres Tombs acabava amb al Gran Ball de Sant Antoni amenitzat per l'orquestra Havana al pavelló municipal.

JORDI LARGO


PRIMER CICLE DE CONCERTS ORGANITZAT PER L'ESCOLA DE MÚSICA

FOTO: JORDI LARGOL'Escola de Música Municipal ha organitzat el "Primer Cicle de Concerts" amb un primer concert a l'Església Parroquial amb la participació del Cor Juvenil del Conservatori Municipal de Manresa el dia 19 de març. Els propers concerts estan programats per al dia 9 d'abril i el 13 de maig. Aquest "Primer Cicle de Concerts" té la col·laboració de l'Associació de Mares i Pares de l'Escola de Música i l'Ajuntament de Sant Vicenç.

El concert del passat dia 19 de març va aplegar un bon nombre de públic a l'Església que va poder escoltar peces de Brahms, Manzini, Kodály, Vila, Casals, entre altres; així com temes populars del Brasil o de Sicília. Tot el concert va estar sota la supervisió del director del cor Francesc Vallès.

JORDI LARGO
 


MOVIMENT DEMOGRÀFIC

Defuncions Febrer 2005

02/02/2005
Josep Molera Oliveras
Alfonso Nieto Rodríguez

04/02/2005
Teresa Santacreu Serra, 85 anys

05/02/2005
Miquel Vila Villamayor, 90 anys
Avelina Garcia Santos, 82 anys

07/02/2005
Josep Artigas Prunés, 77 anys
Rodolfo Fernández Fortún

19/02/2005
Antonio Semolué Castaño
Vicente Magán Garcia, 89 anys

21/02/2005
Emilio Ruz Delgado, 77 anys

24/02/2005
Montserrat Jordà Puig

 


DIA DE LA DONA TREBALLADORA

El passat 8 de març, Dia de la Dona Treballadora, a la Biblioteca Salvador Vives Casajuana es va fer una xerrada-col·loqui a càrrec de Fina Viturtia amb la col·laboració dels Serveis Socials i de l'Ajuntament de Sant Vicenç, sobre les relacions familiars.

En aquest col·loqui es van aplegar una cinquantena de dones de totes les edats fent que tota la xerrada fos encara més enriquidora. La Fina va fer que tothom hi participés en les seves experiències personals. En acabar, va llegir un conte i unes quantes galetes per agafar gana i després vam anar totes a dormir molt relaxades.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet