Entitats


1. L'ASCENSIÓ DEL CIM DE L'ACONCAGUA (6.962 metres)

2. CUL-I-SEU INFORMA

3. CONEIXES SANT VICENÇ?

4. DIMISSIÓ MASSIVA A L'ASSOCIACIÓ PER A LA DONA DULCE CHACÓN


L'ASCENSIÓ DEL CIM DE L'ACONCAGUA (6.962 metres) 

Una nova fita aconseguida als Andes Centrals

L’Albert fent el cim de l’Aconcagua amb la samarreta del 50è. Aniversari del Centre ExcursionistaDesprés dels èxits assolits en aquests darrers anys en varies expedicions (Els Andes, Canadà, Alps, Himàlaia, Àfrica, entre altres) pels membres del Centre Excursionista de Sant Vicenç de Castellet, ens veiem altre cop amb un nou repte aconseguit el mes de gener del 2005.

Va ser l'ascensió a l'Aconcagua de 6962 metres per part del nostre amic Albert López Atienz, donant així, un altre pas important per l'esport d'alta muntanya de casa nostra.

Segons els guies internacionals de l'Himàlaia, diuen que els gairebé 7000 metres de l'Aconcagua equivalen a un esforç i una psicologia equivalent en l'ascensió d'un 8.000. Això es deu a les condicions climatològiques dels Andes Centrals que són molt severes. La humitat relativa és molt escassa i el percentatge d'oxigen també disminueix per la mateixa raó. A més a més, els vents produeixen la baixa pressió que motiva aquest efecte.

També es té en compte els campaments, que es troben a més de 4000 metres, i molts andinistes europeus i americans no estan acostumats a aquestes condicions i no es dóna importància a les senyals de perill, com edemes cerebrals o pulmonars.


CUL-I-SEU INFORMA 

AMICS I AMIGUES DEL TEATRE

Ens plau informar-vos que el Grup de Teatre santvicentí Cul-i-Seu no para d'actuar malgrat que aquest any 2005 no hem fet cap representació per la Festa Major d'Hivern. Tenim el goig de dir que de "bolos" no ens en falten i que a més a més hem estat escollits per participar en Concursos de Teatre Amateur de diferents poblacions de Catalunya com Calonge, Santa Oliva, Canet de Mar, Sant Feliu de Codines, Tàrrega i Les Corts de Barcelona són les poblacions on hem anat i anirem de concurs.

L'última estrena a la nostra població va ser l'obra Spot de la qual en tenim un molt bon record i esperem fer-la a d'altres llocs durant la propera temporada, però des de llavors hem portat amb molt orgull el teatre santvicentí per bona part de Catalunya. L'obra que més hem representat últimament juntament amb Pis per llogar és El Criat i ja n'hem recollit alguns premis, concretament a Calonge i a Santa Oliva, on ens van atorgar el primer premi com a millor actor principal en el paper de Toni i el primer premi com a millor actor de repartiment en el paper de Barret. També vam guanyar el primer i únic premi que hi havia com a millor Muntatge Escènic a Calonge.

Estem molt contents d'haver estat escollits per participar en el concurs de Teatre Amateur de Tàrrega tenint en compte el prestigi, en quant a teatre, d'aquesta població. Hem de remarcar que de 44 grups que presentaven la seva obra n'havien d'escollir només 8 i el grup Cul-i-Se en va ser un. La nostra actuació serà el proper 9 d'abril a les 10 del vespre i el guanyador d'aquest concurs participarà a la prestigiosa Fira de Teatre al carrer de Tàrrega.

El passat 13 de febrer vam representar per segona vegada a la nostra població l'obra Pis per llogar juntament amb una petita cantada de la Coral de la Societat Estrella, els guanys totals van ser per ajudar a les víctimes del Tsunami i havien d'anar a la ONG "Metges sense Fronteres" però ja no acceptaven ingressos i és per això que vam buscar altres vies. Finalment ho vam ingressar a Creu Roja Espanyola per mitjà de l'entitat Banesto que en aquests moments fa una campanya on et dupliquen l'aportació feta (Fundació Cultural Banesto). Així doncs, si la recaptació total va ser de 602 €, se'n van ingressar 1.204. Agraïm de tot cor al públic assistent la seva col·laboració, així com també a la gent que va fer el seu donatiu i no va poder assistir a la representació. També agraim a Caixa Penedès la seva desinteressada col·laboració en l'elaboració de la propaganda d'aquest acte.

Volem dir-vos també, que la Isabel Giralt ha engegat amb força, els tallers de Teatre Infantil, que porta a terme cada tarda de 6,15 a 7,30 de dilluns a dijous. Podem dir que molt aviat en podrem veure el resultat, ja que des del mes d'abril fins al juny ens aniran arribant les estrenes dels diferents grups.

Durant el mes de juny també organitzem la XIII Festa de Teatre Comarcal que consistirà en un Sopar-Espectacle i de la qual tindreu més informació a mida que es vagi acostant la data.

En aquests moments ja estem preparant una nova obra per la Festa Major d'Estiu; sembla que a l'estiu el que bé més de gust és riure i per aquest motiu tornem a entrar en el gènere de la comèdia còmica. Ja us avancem que l'obra en qüestió porta el títol de Helmut i l'autor és en Joan B. Ripoll.

Com sempre esperem la vostra assistència i el vostre recolzament. Val a dir que cada vegada més nombrós i intens, a fi de motivar-nos a seguir estrenant obres any rere any.

Com veieu de feina no ens en falta, però quan es fa de gust....

CUL-I-SEU

Calendari del grup Cul-i-seu durant la temporada 2004-2005

Les temporades teatrals van de setembre a setembre

3 d'octubre 2004
Pis per llogar
Mostra de Teatre Amateur a Badalona

17 d'octubre 2004
El Criat
Concurs de Teatre Amateur a Calonge

14 de novembre 2004
El Criat
Concurs de Teatre Amateur a Santa Oliva

28 de novembre 2004
Pis per llogar
Mostra de Teatre Amateur a Camps

16 de gener 2005
El Criat
Concurs de Teatre Amateur a Canet de Mar

6 de febrer 2005
Pis per llogar
Mostra de Teatre Amateur a Súria

13 de febrer 2005
Pis per llogar
Ajuda als afectats pel tsunami a Sant Vicenç de Castellet

27 de febrer 2005
El Criat
Concurs de Teatre Amateur a Sant Feliu de Codines

9 d'abril 2005
El Criat
Concurs de Teatre amateur a Tàrrega

22 de maig 2005
Pis per llogar
Concurs de Teatre Amateur a Les Corts de Barcelona

A la Societat Coral l'Estrella hem vist i podrem veure

6 de març
Diner negre
Grup Abraxas. Foment Martinenc de Barcelona

17 d'abril
La primera vegada
Agrupació Cultural de Castellbell i el Vilar

1 de maig
Pecat original
Grup Deixalles 81. St. Feliu de Codines

CUL-I-SEU


CONEIXES SANT VICENÇ? 

El concurs del Periòdic d'Informació Local El Breny

El passat dia 15 de febrer es va acabar el termini del concurs virtual que havia organitzat l'Associació Cultural Col·lectiu El Breny. El concurs, tractava de deu preguntes ben diverses, totes elles relacionades amb el poble de Sant Vicenç i s'havia de dir quina era la resposta correcta entre cinc possibles per a cada pregunta a través de la nostra pàgina web www.elbreny.com.  El premi consistia en deu subscripcions gratuïtes per aquelles deu persones que encertessin les deu preguntes. Malauradament, a data 15 de febrer, ningú va encertar totes les preguntes. Si voleu, encara podeu mostrar si teniu prou coneixements de Sant Vicenç, però ja sense participar al premi a la mateixa web. Així doncs, publiquem el llistat de persones que van encertar més preguntes i que una d'elles guanyarà una subscripció gratuïta a El Breny i les altres tindran un obsequi com a mostra d'agraïment.

Els participants que van encertar nou de les deu preguntes són:

- Anna Carrera
- Verònica Huguet
- Montserrat Martínez
- Rosa Delgado Herreros
- Jordi Subirana
- Xavier Casals
- Maria Jódar


DIMISSIÓ MASSIVA A L'ASSOCIACIÓ PER A LA DONA DULCE CHACÓN 

El passat mes de febrer vam presentar la dimissió amb caràcter irrevocable, la Joaquina Borges, presidenta; l'Elisabet González, secretària; i l'Antònia Hidalgo, vocal, degut a discrepàncies profundes amb la Carmen Cerezales, vice-presidenta. L'esperit de l'Associació era, fins ara, el d'una associació oberta a totes les dones del poble, on tothom podia aportar idees, ganes de treballar i d'assolir uns objectius concrets. Per aquesta raó vam rebre una subvenció de la Regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament. Però els objectius de la vice-presidenta Carmen Cerezales no eren aquests, ni tampoc els de fer la feina conjuntament amb la resta de la Junta. El seu caràcter dictatorial ens impedia fer-li entendre que els seus projectes no aportaven res a les dones santvicentines. Finalment vam arribar a un cas (no l'únic) d'arbitrarietat extrema. La Carmen va conèixer al tren, una noia, que li va explicar les seves necessitats i mancances i ella commoguda li va voler donar la subvenció que havien rebut de l'Ajuntament; naturalment ens hi van negar.

Arran d'aquests fets la nostra continuïtat a l'Associació era impossible. Actualment en espera d'aclarir la situació, la subvenció es va dipositar a l'Ajuntament, i nosaltres vam convocar una reunió a la Sala d'Actes de l'Ajuntament per tal de presentar la nostra dimissió. Però la trobada fou tan desagradable que per no muntar un gran safareig vam optar per marxar; la qual cosa ens sap greu perquè no vam donar les explicacions que calien i es mereixien els assistents. Per aquesta raó hem fet aquesta carta i també per dir-vos que volem pensar positivament i creure que més endavant es podrà dur a terme el nostre projecte per les dones de Sant Vicenç en el qual, totes hi puguin participar.

ELISABET, ANTÒNIA i JOAQUINA

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet