Les Queixes del Jeremies


MANCA DE VOLUNTAT

Moltes vegades per fer les coses una mica ben fetes només cal posar-hi una mica de bona voluntat, doncs el pressupost (que n'és sempre l'excusa) és petit comparat amb el servei que es pot donar al ciutadà.

Dic això perquè fa pocs dies una persona va ser atropellada greu quan passava per un dels dos passos de vianants més perillosos del poble, situats un a cada costat del pont dels "catalans". Bo i estant en un lloc d'una carretera molt transitada, dins el poble, en una doble corba, enllumenada molt deficientment per la nit i a més ben poc remarcada a l'asfalt. Crec que la solució pot ser una mica complicada per fer reduir la marxa dels vehicles que hi circulen, però darrerament en un indret del poble hi ha uns “sotracs” que fan frenar al més pintat "Fittipaldi". No és massa demanar que es pensi el mateix per protegir els vianants que hem de creuar aquesta part del pont dels “catalans”.

Doncs, al final del poble, aquest sotrac ha obligat a disminuir la velocitat de tothom, no és apropiat pels que surten, però, molt necessari, pels qui entren al poble.

En alguns carrers del poble, ja hi ha aquests sotracs, com al carrer Mura que són petits però mal indicats i sense pintar. Gairebé no es veuen fins que hi ets al damunt. En canvi, els del carrer Manresa són prou grossos i ben aprofitats pel pas de vianants, no cal dir que estan ben pintats.

El passatge dels "catalans" també hi són aquests sotracs i unes cintes de tacs de goma que només molesten els veïns pel soroll que fan. Doncs, els primers ja fan reduir la marxa als cotxes, però no és el cas de les motos que passen a tota marxa i ningú els hi diu res.

Però, a més a més, hi ha l'assumpte de les tanques que posant quan fan "obres". Perquè em pregunto, on és la deguda protecció dels vianants? Falta una llei apropiada? O només falta fer-la complir? Ja és absurd que els vianants no puguin anar per on tenen l'obligació de circular, és a dir, per les voreres. Hem de fer la competència als vehicles, baixant de la vorera, tots plens d'obstacles per passar-hi? No és això perillosa i inconseqüent? Què hi ha l'ajuntament?

En els carrers del poble on es fan obres les voreres estan envaïdes totalment per tanques que els que les posen haurien de fer-ho dintre del seu terreny, sense envair del tot la vorera. És clar que hi ha constructors que són més respectuosos i només envaeixin una petita part de la vorera, però no són tots evidentment. Molts, dic molts, no prenen tantes precaucions. Com és possible? Ho permet la llei? O potser hi ha una normativa sense vigilància municipal? Puc assegurar que si ajuntéssim tots els metres de vorera intransitable sumaríem quasi bé dos quilòmetres. Conseqüència; el vianant santvicentí ja no passeja sinó que explora el terreny perillós en que s'ha convertit els carrers del poble amb tants obstacles i exposant-se a caure o ser atropellat. Qui serà el responsable civil quan hi hagi un accident?

Sembla adient reclamar pels santvicentins més cura en el trànsit de vianants i vehicles i demanar-l'hi al nostre ajuntament que prengui les mesures que calguin, que ningú pensi que es fa prou, i francament, no és un problema de pressupost sinó d'atenció i prioritats.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet