CFI Bages Sud


EL CONSORCI DE FORMACIÓ I INICIATIVES DEL BAGES SUD HA BUSCAT CANDIDATS PER A MÉS DE 400 LLOCS DE TREBALL DURANT EL 2003
 

La borsa de treball del CFI Bages Sud ha gestionat, durant el 2003, un total de 250 ofertes de feina que sol·licitaven personal per cobrir un total de 463 llocs de treball. El perfil més sol·licitat ha estat el peó industrial, sense qualificació específica, seguit dels administratius amb complements de formació diversos (auxiliars, secretàries de direcció amb i sense idiomes, recepcionistes...). També és important la demanda de personal de magatzem (mossos, carretoners, encarregats), de dependents de comerç, de treballadors de l'hosteleria (cambrers, cuiners) i de personal amb experiència en el sector tèxtil (repassadors, torçadors, maquinistes de màquina plana, cosidors).

La gestió del CFI Bages Sud ha permès cobrir 266 dels 463 llocs de treball ofertats: un 57% del total. Una de les dificultats principals de la intermediació entre oferta i demanda laborals és la poca adequació del perfil professional de les persones en recerca de feina a les exigències de les empreses. Altres problemes deriven de les condicions vinculades a la relació laboral proposada (tipus de contracte, durada, sous). Millorar la taxa de cobertura dels llocs de treball gestionats és un dels reptes que el CFI Bages Sud té previst afrontar durant el 2004. L'estratègia passa per accentuar els processos d'adequació professional dels treballadors i, alhora, explicar a les empreses les capacitats, limitacions i expectatives de les persones potencialment candidates.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet