Entitats


1. CADA ESTEL ÉS UN D'ELLS...

2. NOTA INFORMATIVA DE L'AGRUPACIÓ ARTÍSTICA SANT VICENÇ

3. EL CENTRE CULTURAL ANDALÚS – CASA D'ANDALUSIA INFORMA

4. QUÈ ÉS CANTS DE PAU?


CADA ESTEL ÉS UN D'ELLS...  

Ells van fer el Centre Excursionista Sant Vicenç de Castellet fort i gran, culte i organitzat, seré i coratjós, preparat pels grans reptes de l'excursionisme, muntanya, arqueologia, espeleologia, senderisme, arts, ciències, amor a la natura i a la vida.

Espiritualitat compromesa i estima per aquesta terra. Ells, els inoblidables Guies, Llumeneres de l'Entitat, van ser actius en els millors anys de la seva vida, i ho van demostrar amb el seu exemple, que és Gran Llegat que ens han deixat, per tenir-lo sempre present i com senyera inconfusible per l'esdevenidor... L'etern agraïment de tots els excursionistes santvicentins i en general, es fa perenne en aquest Cim del Puig Soler, sota la protecció de la Verge Bruna de Montserrat, entremig de Sant Pere i Sant Jaume de Vallhonesta, Far de Sant Vicenç i Santa Maria de Castellet, en la puresa dels vents i el Sol. I sota els estels que aixopluguen aquesta beneïda terra nostra...

Pere Grau Carbonell
Joan Marimon Costa
Albert López Tissié
Pepeta Riera Marsal
Caridad Galve Alqueza
Antoni López Tissié
Abel Silvestre Basomba
Gregori Belmonte Pérez
Francesc Atienza Romanós
Ramon Pintó Ribalta
Juan Núñez de Arenas Antolín
Antoni Núñez de Arenas Antolín
Màxim Martin Galve
Josep Bru Cabanes
Josep Vilaseca Ballver
Emili Vila Debant
Vicenç Cusó Casals
Josep M. Villalba Ezcay
Martí Santaeulàlia Massó
Jaume Codina Ramon
Nicolás Matías Martín
Francesc Torrents Camps
Mercè Núñez de Arenas Antolín
Antonio Solà Sendon


NOTA INFORMATIVA DE L'AGRUPACIÓ ARTÍSTICA SANT VICENÇ 

L'Agrupació Artística de Sant Vicenç de Castellet fa saber a tots els seus socis i al poble en general, que el proper diumenge dia 21 de març es celebrarà la 11a. Diada de l'Art. Igualment, volem informar que dins dels mateixos actes d'aquesta Diada de l'Art el proper diumenge dia 28 de març celebrarà el ja tradicional concurs de pintura ràpida on està tothom convidat en participar-hi.

AASV


EL CENTRE CULTURAL ANDALÚS – CASA D'ANDALUSIA INFORMA 

El Centre Cultural Andalús – Casa d'Andalusia de Sant Vicenç de Castellet informa que el passat dia 30 de gener als locals de la nostra entitat es va celebrar una reunió amb un únic ordre del dia, que consistia en renovar una part de la junta directiva. La nova junta va quedar constituïda per les següents persones:

PRESIDENT: Clemente Cañadas Sáez
SOTSPRESIDENT: Felipe Ruiz Pérez
SECRETARI: Salvador Hernández Martínez
TRESORERA: Mª Carmen Cruz Ruiz
RELACIONS PÚBLIQUES: Mª Dolors Martínez Carmona
VOCAL: Encarna García Troyano
VOCAL: Bernabé Calixto Fernández
VOCAL: Antonio Pineda González
VOCAL: Rafael González Pérez
VOCAL: Francisco Pavón Geme
VOCAL: Dolores Porcel Raya
VOCAL: Joaquina Molina Martínez
VOCAL: María Jesús Collado Torres

Aprofitem per recordar-vos que el proper dia 21 de març a les cinc de la tarda i a la Sala Polivalent de Can Soler celebrarem el Dia d'Andalusia i tindrem la presència de l'estrella invitada Julio Madrid.

LA JUNTA


QUÈ ÉS CANTS DE PAU?

El dia 8 de febrer es va celebrar al Pavelló Olímpic de Badalona un festival músico-coral amb el nom de Cants de pau, co-organitzat per la Federació de Cors de Clavé i el Fòrum Universal de les Cultures Barcelona 2004 i amb la participació de més de 3.900 cantaires del Moviment Coral Català d'arreu de Catalunya i Catalunya Nord. Fou el primer acte important del Pre-fòrum i la materialització de la segona proposta que la Federació presentà al Fòrum a inicis de l'any 2002. La primera, Debats al territori (primera activitat associada al Fòrum), es posà en marxa el gener de l'any 2003 i clourà el 24 d'abril vinent per elaborar les conclusions d'aquesta proposta adreçada als centenars d'entitats i milers de persones culturalment actives. S'haurà recollit en un document marc la diagnosi (identificació dels principals problemes i avaluació de la situació actual del moviment associatiu català) i la proposta d'acció de futur. Aquest document final serà presentat a les administracions públiques i debatut en un espai Diàleg (... de voluntariat) del mateix Fòrum Barcelona 2004.

L'altre proposta, Cants de pau, es va concebre per difondre els valors del Fòrum Barcelona 2004, a través de les persones que protagonitzem el moviment coral a Catalunya. Comptava amb uns ingredients molt especials, així Hansel Cereza – fundador de la Fura dels Baus i autor de la cerimònia inaugural el proper maig – va vestir el Pavelló Olímpic com un únic espai escènic, assolint que en el seu si dialoguessin alternativament, des de les grades i des de la pista, els diversos protagonistes.

Pep Sala – músic i compositor de prestigi -, amb l'ajut de quatre grups corals joves, una orquestra de 50 músics i instruments evocadors de terres llunyanes, va escriure la música amb llenguatges innovadors a través de diversos cants i altres expressions musicals.

Aquest esplèndid teixit creatiu es complementà amb un darrer ingredient: la presència dels cantaires. Les seves veus foren les autentiques protagonistes, les que dotaren l'acte de càrrega emotiva, les que li donaren un autèntic sentit. Foren, en definitiva, les entranyes de Cants de pau.

La síntesi de l'espectacle començà en un primer recorregut cadenciós i emocionat per les melodies que ens evoquen l'imaginari col·lectiu que es remunta a mitjans del segle XIX: de Muntanyes del Canigó a l'Hereu Riera, passant per l'Empordà, El rossinyol o El cant del Poble, entre d'altres. Cançons populars i tradicionals que expressen, amb llenguatge senzill, els colors d'un paisatge, les tristeses i les alegries, els amors i els desamors, les derrotes i les victòries que han anat ordint la nostra història. Així és Cants de pau.

A continuació, El cant dels ocells, interpretat per uns 400 nens i nenes, esdevingué el vehicle emotiu que ens endinsà en la nostra realitat actual, on les paradoxes i les contradiccions són permanents. En acabar la seva interpretació la coral del Centre Unesco i Aisha Miró agafaren el relleu per escenificar, amb la música de Pep Sala, els infants del món com a víctimes innocents de la intolerància i la cobdícia humanes, i a l'hora expressió d'alegria i espontaneïtat. Quedà constància que malgrat tot, ells sabran prendre el testimoni d'unes persones que, amb el seu fecund llegat, nodriran els valors estètics i cívics de les generacions futures. Això també és Cants de pau.

La tercera part donava fi a la trobada, amb la interpretació de la cançó amb el mateix nom que el de la festa, amb lletra i música de Pep Sala. Era l'esclat d'esperança i la seva interpretació conjunta i solidària per part de tots els assistents ens feu sentir-nos còmplices d'un món i d'una humanitat que mereixen – que mereixem! – un esdevenidor il·lusionat. L'experiència viscuda pels participants es recollí amb una fraternal espontaneïtat d'alegria compartida expressada amb cants i felicitacions difícils d'oblidar. Això també és Cants de pau.

Cants de pau també serà present en l'acte inaugural del Fòrum Barcelona 2004, que interpretat per uns 800 cantaires possiblement esdevindrà cançó, que no himne, de Fòrum. Si definitivament és així, tots els cantaires del País tindran en la inauguració, el referent de la seva participació en la divulgació dels valors de la convivència en favor de les condicions de pau, del respecte per la diversitat cultural i per un desenvolupament sostenible. Això també és Cants de pau.

ANTONI CARNÉ i PARRAMON
PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ DE CORS DE CLAVÉ

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet