El Poble


1. L'ATENEU TANCA LES PORTES DESPRÉS DE 47 ANYS OBERT AL PÚBLIC

2. NOU ATAC RACISTA EN UNA CARNISSERIA MUSULMANA

3. CELEBRACIÓ DE LES NOCES D'OR DE CASATS

4. MOVIMENT DEMOGRÀFIC


L'ATENEU TANCA LES PORTES DESPRÉS DE 47 ANYS OBERT AL PÚBLIC

Molts santvicentins passaven per davant l'Ateneu i es quedaven sorpresos en veure'l tancat després de tants anys obert. / JORDI LARGOEl dimarts dia 6 de gener del 2004 serà una data prou important per la història santvicentina perquè l'Ateneu de Sant Vicenç tancava les seves portes després de gairebé mig segle d'història. Josep Maria Auberch, que ha portat l'Ateneu aquests últims anys, va fer l'últim dinar amb els treballadors aquell dia i va explicar que va decidir tancar portes pels anys que tenen i per les reformes que s'haurien de fer.

L'històric Ateneu compost pel cafè (i restaurant aquests últims anys) i la sala de ball va ser un dels llocs més populars de la comarca durant la dècada dels 50, 60 i 70. Tot i que a la sala de ball ja feia un temps que no s'hi feia res degut a l'estat rònec en que es trobava, per l'Ateneu han arribat a passar artistes de renom com per exemple Lluís Llach, Josep Guardiola, Dyango, Camilo Sesto, Manolo Escobar, Antonio Machín... grups també prou importants com Los Brincos o Los Sírex i d'altres personalitats com ara Josep Lluís Núñez o Nicolau Casaus.

Actualment, no sabem ben bé del cert del que es farà amb l'Ateneu, però en un futur més o menys llunyà es podrà aclarir i sembla ser que passaria per la cessió al poble, per part dels propietaris actuals. La societat Ateneu de Sant Vicenç SA, són els propietaris actuals després que l'any 1992 va haver-hi un litigi entre aquesta societat formada per un grup de socis accionistes i la societat Ateneu de Sant Vicenç SL. Deu anys més tard, el Tribunal Suprem va donar la raó a la primera societat. Hem de recordar que l'Ateneu es considera com un equipament i per tant aquest edifici ha de tenir un caire públic social o cultural on el poble de Sant Vicenç en surti beneficiat. Esperem que ben aviat podem saber que es farà amb aquest històric cafè i que serà recordat per molts de nosaltres.

JORDI LARGO


NOU ATAC RACISTA EN UNA CARNISSERIA MUSULMANA 

La matinada del dia 30 de desembre uns desconeguts van llençar un còctel Molotov en la primera i única carnisseria musulmana que hi havia a Sant Vicenç situada al carrer del Doctor Trias número 9. Aquest artefacte va provocar un incendi a l'interior de la carnisseria que la va destrossar completament. Els mateixos autors de l'incendi van fer pintades a l'exterior en contra la immigració amb caire racista i xenòfob juntament amb una creu gammada.

A mitjans del mes de gener, es va detenir un veí de 18 anys de Sant Vicenç i un altre de 20 de Terrassa com a presumptes autors del llançament del còctel Molotov. Els dos detinguts són d'estètica skin i van poder ser detinguts gràcies a la col·laboració ciutadana i la investigació pertinent que van fer els Mossos d'Esquadra. Als detinguts se'ls pot imputar un delicte contra els drets fonamentals de les persones i un altre delicte d'incendi.

JORDI LARGO


CELEBRACIÓ DE LES NOCES D'OR DE CASATS

Foto de grup de les cinc parelles santvicentines que han celebrat els cinquanta anys de casats. / JORDI LARGOCinc parelles de Sant Vicenç van celebrar els cinquanta anys de casats. Aquesta celebració va ser duta a terme pel Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya i va ser a benefici dels matrimonis que o bé l'any 2001 o bé l'any 2002 celebraven les seves Noces d'Or i que van ser els següents:

- Jaume Franch Bach i Presentació Sanjust Gamisans, que es van casar el dia 8 de desembre de l'any 1951.
- Emilio Pérez Garcia i Carmen Olivares Zapata, casats el dia 19 de desembre del 1951.
- Juan Velasco Puebla i Vicenta de Haro Puebla, que es van casar el 23 de desembre, també de l'any 1951.
- Esteve Lafont Ricart i Agustina Pérez Valero, casats el dia 4 de maig de 1952.
- José Marqués Santos i Montserrat Torrents Ventura, que es van casar el dia 10 d'agost de l'any 1952.

La celebració d'aquesta festa es va fer a l'Hotel Tahití Platja de Santa Susanna entre els dies 7 i 11 de novembre del passat any 2003. Hem de destacar que tot va ser molt correcte; per tant, tots donem les gràcies al grup de monitors que han estat atents amb tots nosaltres perquè l'estància sigues el més agradable per tots; i en especial, a la nostra monitora Ainhoa Quesada per les seves atencions rebudes durant l'estada a l'hotel.

Agraïm al Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya per tot el que han fet per nosaltres, perquè tinguéssim un record molt agradable al conviure amb tants matrimonis que han fet els cinquanta anys de casats. Ens varen dir que durant el trimestre que dura l'activitat, ja havien passat prop de set mil persones. Per acabar només ens queda per demanar als nous responsables del Departament de Benestar i Família que continuïn amb la mateixa tasca per als matrimonis que arriben a celebrar les Noces de Platí. Els hi donem les gràcies anticipades.

ESTEVE LAFONT


MOVIMENT DEMOGRÀFIC

DEFUNCIONS DESEMBRE 2003

Dia 02/12/2003
Maria Uró Señal, 80 anys

Dia 03/12/2003
Carme Lleonart Tost, 86 anys

Dia 16/12/2002
Joaquina Lorente Alquézar, 83 anys

Dia 18/12/2003
Vicenç Puig Solé, 91 anys

Dia 31/12/2003
Inés Torres Vila, 93 anys

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet