El Breny pregunta


ALBERT ESTRADA
vicepresident de la Unió Ciclista de Sant Vicenç de Castellet

Albert EstradaPer tal de poder saber més detalls sobre aquesta cursa i les activitats que porten a terme l'entitat organitzadora, hem fet una petita entrevista al vice-president de la Unió Ciclista de Sant Vicenç i el responsable de muntanya, Albert Estrada.

Albert, des de la vostra entitat, la Unió Ciclista de Sant Vicenç, quines activitats organitzeu al llarg de l'any?
Doncs encara que no ho sembli organitzem moltes sortides al llarg de l'any perquè gairebé sempre fem una sortida amb bicicleta setmanal. També organitzem la Cronoescalada a la Balconada que es fa cada any per la Festa Major. També participem en curses que fan altres entitats de la comarca.

Hem parlat de la Volta ANBASO. Per aquell que no sàpiga el que és, ens podries explicar, a grans trets, en què consisteix aquesta volta?
Primerament, es feien curses amb bicicleta a diferents pobles de la comarca i les rodalies. Finalment, un any es va decidir ajuntar diferents pobles per organitzar una volta conjunta per les comarques de l'Anoia, el Bages i el Solsonès. Al llarg dels anys s'han anat ajuntant més pobles per fer aquesta cursa on hi participa molta gent federada. La Volta ANBASO se'n diu així perquè són les tres comarques per on passa.

La Volta ANBASO, ha sigut diferent comparada en anys anteriors?
Si fa no fa són les mateixes proves, però aquest any s'ha comptat amb la participació de dos pobles més. Un era Sant Salvador de Guardiola i l'altre era Sant Vicenç.

Ja ha acabat la cursa?
No. La volta va començar el passat mes de juliol i acabarà el primer diumenge de novembre.

Aquest any, quins pobles han participat i quines proves s'han realitzat?
En total han participat vuit pobles. Es va començar a Sant Pere Sallavinera, Castellfollit del Boix, Sant Salvador de Guardiola, Aguilar de Segarra, Sant Vicenç, Fals, Avinyó i acabarà a Rajadell.
Les proves que s'hi fan quasi bé sempre és un rally d'uns trenta quilòmetres més o menys excepte una prova que és una duatló on es fan dotze quilòmetres en bicicleta i quatre a peu.

Aquí Sant Vicenç, la Volta ANBASO va ser el passat dia 14 de setembre. Quants participants van venir?
Va venir gent de tot arreu. De Girona, Piera, Matadepera,... També van venir molts participants federats, però en total van participar 164 ciclistes. Déu n'hi do per ser el primer any que l'organitzàvem.

Doncs sí que éreu colla. Quin recorregut va seguir la Volta?
Vam fer un rally de trenta-dos quilòmetres i vam sortir a les nou del matí de la zona esportiva i vam passar per Can Noguera, Boades, Sant Jaume, Vallhonesta, Can Serra, El Clot, El Grau fins arribar un altre cop al pavelló.

Quant es tarda a fer aquests trenta-dos quilòmetres en bicicleta?
És una cursa molt ràpida. Vam començar a les nou del matí i a un quart d'una ja havíem acabat.

Va haver-hi algun incident o alguna caiguda durant la cursa?
No. Estem molt contents perquè no va haver-hi cap accident i tot va anar molt bé.

Suposem que darrera d'aquesta cursa hi ha dies i mesos d'organització. Explica'ns alguna cosa, del que diguéssim "allò que no es veu" però es primordial perquè tot surti la mar de bé.
Bé. Us puc dir que en l'organització d'aquesta cursa a Sant Vicenç hi havia gairebé una cinquantena de persones ajudant-nos en el que fos. El mateix dia de la cursa hi havia dotze persones preparant l'esmorzar per als participants, fent les inscripcions, controlant l'arribada, la sortida... El mateix dia, necessitàvem gent per posar als llocs d'avituallament. No vam tenir cap problema perquè tothom estava disposat a ajudar-nos. Els dies previs de la cursa van ser els dies de més feina perquè s'havien de tallar els camins per tal de poder senyalitzar el recorregut. Aquí, unes trenta-cinc persones van ajudar a posar-hi les fletxes, tallar camins i carreteres... Des d'aquí vull dir que estem molt agraïts a tota la gent que ens ha ajudat i que els esperem l'any que ve.

Això vol dir que l'any que ve també tindrem una altra prova de la Volta ANBASO? Serà igual que aquest any?
Encara és molt aviat per parlar però en principi tenim la intenció de repetir aquesta experiència. El recorregut potser sí que serà el mateix però potser variem el lloc de la sortida i la arribada. En comptes de fer-ho des del pavelló fer-ho des de la Plaça de l'Onze de Setembre, per exemple. No ho sé. Encara és d'hora per parlar.

Heu tingut algun impediment per tal de poder fer aquesta cursa?
No. Tot el contrari. Des de l'Ajuntament de Sant Vicenç no hi van posar cap "pega" per celebrar una cursa d'aquestes característiques. Estem molt contents.

Tens alguna anècdota que hagi passat durant la cursa o els dies previs en l'organització?
Us en puc explicar algunes. Una d'elles, que el dia onze de setembre vam començar a senyalitzar el circuit a les set del matí i no vam acabar fins a les quatre de la tarda. Quan ja pensàvem que estava tot senyalitzat, el mateix dia catorze vam anar a fer un control que tot estigués correcte però algú es va dedicar a girar les fletxes i les vam haver de tornar a girar un altre cop. També, algunes fletxes van desaparèixer i havíem de portar fletxes de recanvi a les motxilles. Una altra anècdota que us puc explicar és que per fer curses organitzades d'aquest tipus es necessita un permís ja que passem per llocs protegits com per exemple les cases de Sant Jaume. No teníem permís i ja pensàvem que no podríem fer la cursa. Just el dia abans, el cap del Parc Natural ens va donar el permís i la vam poder fer. Tots estàvem molt neguitosos per si no ens el donaven però per sort vam aconseguir aquest permís.

Ja estem acabant. Voldries afegir alguna cosa abans de marxar?
Només voldria donar les gràcies a totes les persones que ens han fet costat i ens han ajudat per tirar endavant aquesta volta ja que sense l'esforç i la dedicació de tots ells no hagués sigut possible fer aquesta cursa.

Doncs aquí deixem per acabada l'entrevista. Moltes gràcies Albert pel teu temps i a veure si l'any que ve podem tornar a gaudir d'una cursa d'aquestes característiques.

ARIADNA ARNAU i JORDI LARGO

Més informació sobre la Volta Anbaso

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet