CFI Bages Sud


EL CFI BAGES SUD AMPLIA LA SEVA ACTIVITAT CAP A LA PROMOCIÓ TURÍSTICA

El CFI Bages Sud ha engegat una nova línia de treball en el camp del desenvolupament turístic i amplia, així, el ventall de camps d'intervenció per a la promoció econòmica en el seu territori d'influència. La nova àrea té encomanades funcions d'assessorament a empreses d'aquest sector, de suport a la concreció de productes turístics i d'informació a visitants potencials. Paral·lelament, treballa en l'elaboració d'un pla estratègic per al desenvolupament del turisme al Bages sud, en un inventari de recursos turístics de la zona i en la coordinació de diferents projectes turístics que actualment hi ha en marxa.

L'impuls a aquesta nova àrea neix del convenciment de tots els ajuntaments del Bages Sud que cal aprofitar aquest recurs latent per millorar l'ocupació i la riquesa de la zona. Fins ara, l'activitat turística s'ha limitat a iniciatives molt localitzades com les del Monestir de Montserrat que, tot i el volum important de visitants, tenen una repercussió reduïda sobre el territori. En endavant, es preveu comptar amb nous productes que el facin atractiu, ja siguin impulsats per empreses o bé pel propi Consorci del Bages Sud. També hi ha en cartera la posada en funcionament d'un observatori turístic en un futur proper.

EL CFI BAGES SUD ENGEGA L'OFERTA FORMATIVA PER A ADULTS

El Consorci de Formació i Iniciatives del Bages Sud va posar en marxa el passat dia 29 de setembre, bona part dels cursos que integren l'oferta formativa per a adults del curs 2003 – 2004. Enguany, la proposta ha incrementat el nombre de places disponibles un 40% en relació a l'any anterior. Són un total de 200 i pretenen cobrir les diferents necessitats i interessos de la població de diferents municipis consorciats. A Sant Vicenç de Castellet i el Pont de Vilomara, començaran els grups de Neolectors i d'Ampliació de Coneixements Bàsics. A Sant Vicenç de Castellet, a més, també s'iniciaran les classes d'Alfabetització en Català per a dones immigrants i de Graduat en Ensenyament Secundari.

Altres ensenyaments començaran a primers d'octubre: Català per preparar exàmens oficials dels nivells A, B i C de la Junta Permanent, Anglès de nivell inicial i bàsic, Alfabetització en Català per a homes immigrants i Informàtica bàsica. Aquesta oferta es distribuirà pels municipis de Sant Vicenç de Castellet, Castellgalí, Monistrol de Montserrat i el Pont de Vilomara. La secretaria del Consorci del Bages Sud informa dels continguts, dates d'inici i ubicació de cadascun d'aquests cursos.

DISMINUEIX L’ATUR DE LLARGA DURADA A SANT VICENÇ

Segons dades subministrades pel Consorci de Formació i Iniciatives del Bages Sud, l’atur de llarga durada ha disminuït de forma notable a Sant Vicenç en el darrer semestre. Al mes de desembre del 2002 hi havia 153 persones en atur de llarga durada (superior a un any), mentre que al mes de juny del 2003 hi havia 144 persones, un 43,4% del total d’aturats. Aquesta disminució de 9 persones (-5,9%) contrasta amb la tendència alcista que es registra a la comarca (3,1%). De fet, en xifres absolutes, cap municipi del Bages supera Sant Vicenç pel que fa a la disminució d'aquest tipus d'atur.

A més dels 144 aturats de llarga durada, a Sant Vicenç hi havia al mes de juny 143 aturats amb menys de 6 mesos a l’atur i 45 entre 6 mesos i un any.

Pel que fa a les dades de juliol, l'atur global ha disminuït a Sant Vicenç en 30 persones respecte del juliol de l'any passat (-8,4%), passant de 356 a 326 persones. Tot i així, la taxa d'atur se situa en el 10,41%, força superior encara a la mitjana comarcal (8,06%)i a la mitjana catalana (7,23%).

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet