El Poble


1. EL NOU CONSISTORI SANTVICENTÍ

2. EL RELAT DEL NOSTRE FOC

3. ELS DESASTRES DELS FOCS

4. MOVIMENT DEMOGRÀFIC

5. LA RESIDÈNCIA D'AVIS DE SANT VICENÇ. PROFESSIONS I OPINIONS

6. REVETLLA SOCIALISTA

7. INTERVENCIONS DE LA POLICIA LOCAL


EL NOU CONSISTORI SANTVICENTÍ


Cartipàs Municipal de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet

COMPOSICIÓ I DELEGACIONS

- Valentí Carrera i Vila: Alcalde (ERC)
- Antoni Guardiola i Cortina: Regidor de Règim Interior i Governació (CiU)
- Lluís Oliveras i Giralt: Regidor de Cultura i Festes, Medi Ambient i Joventut (ERC)
- Mª Àngels Casals i Pladellorens: Regidora d'Ensenyament, Serveis Socials,
Cooperació i Promoció de la Dona (CiU)
- Marcel Puig i Ferrer: Regidor d'Economia i Hisenda, Promoció Econòmica,
Comerç i Turisme (ERC)
- Pere Anton Llovet i Canal: Regidor de Sanitat, Esports i Consum (ERC)
- Magí Giralt i Calsina: Regidor d'Obres Públiques i Urbanisme, Habitatge
i Serveis Municipals (CiU)

OPOSICIÓ

- Joan Montsech i Vilà (PSC)
- Glòria Torner i Miguel (PSC)
- Montserrat Casas i Bardés (PSC)
- Josep Sanjuan i Sanjuanes (PSC)
- Vicenç Sáez i Pérez (PSC)
- José Manuel Serrano i Campaña (PP)

TINENTS D'ALCALDE

- PRIMER: Antoni Guardiola i Cortina
- SEGON: Lluís Oliveras i Giralt
- TERCER: Mª Àngels Casals i Pladellorens
- QUART: Marcel Puig i Ferrer

PORTAVEUS DELS GRUPS MUNICIPALS

- PSC: Joan Montsech i Vilà. Suplent: Glòria Torner i Miguel
- ERC: Marcel Puig i Ferrer. Suplent: Lluís Oliveras i Giralt
- CiU: Antoni Guardiola i Cortina. Suplent: Mª Àngels Casals i Pladellorens
- PP: Josep Manuel Serrano i Campaña


En el primer ple que es va celebrar amb el nou govern després de les eleccions es van decidir els sous que cobrarien els alcaldes, regidors i oposició, entre altres temes. D'aquesta manera es va acordar que l'alcalde Valentí Carrera cobrarà 2.183 euros bruts mensuals, Antoni Guardiola en cobrarà 979,45. Els altres tinents d'alcalde Lluís Oliveras i Marcel Puig d'ERC i Mª Àngels Casals de CiU, 432,73 euros. Els regidors Pere Antoni Llobet i Magí Giralt 342,58 euros. Els cinc regidors del PSC i l'únic del PP (oposició) cobraran 12,02 euros.
 


EL RELAT DEL NOSTRE FOC  

El passat 13 de juliol de 2003, el Bages va poder tornar a reviure l'Infern dels Estius del 1994 i 1998, però aquest cop tocava a la zona del Bages Sud. Ens trobàvem en un dels caps de setmana de més risc, fins aquells moments. El divendres abans la Conselleria de Medi Ambient, havia fet un comunicat anunciant l'alt risc que s'esperava aquell cap de setmana. I així va ser, les condicions meteorològiques d'aquell diumenge van ser les adequades per que el Bages Sud es convertís en aquell infern. Durant el centre del dia es va arribar a una humitat relativa del 30% que, combinada amb els 38 graus centígrads i una velocitat del vent de 60 km/h, van resultar fatal pel bosc.

Era 2/4 de 5 de la tarda quan l'alarma va sonar entre els pobles de Castellbell i el Vilar i Marganell. A la zona de la Font del Sentó, entre el Raval del Jordi i Can Ferreroles, s'iniciava un foc, que encara avui no es coneix el seu origen. En aquells moments a la carretera BV-1123 en direcció a Marganell, començaven arribar els primers mitjans terrestres per poder atacar el foc des de la carretera, però no se sap com, el foc la va travessar i va començar a pujar muntanya amunt. Els mitjans terrestres ja no el podien atacar en bones condicions, ja que el foc marxava cara amunt per la carena. Durant aquest tros va passar per la casa deshabitada de Can Ferran, que va quedar totalment calcinada. En aquells moments el terme de Sant Vicenç de Castellet ja corria un gran perill, ja que estava pujant i era imparable. Així va ser, el foc va aparèixer per darrera Cal Senyoret, seguint la direcció est, de manera que el foc marxava directament cap a la carretera C-55 (antiga C-1411), però els corrents que crea l'orografia, van provocar un canvi sobtat de la direcció del front, que va començar a desplaçar-se cap al nord-oest. En aquells moments el foc va entrar per la zona de la casa de Cal Aiguadé, zona en que només hi havia pocs voluntaris de l'ADF, que van haver de fugir degut a la gran virulència que portava aquell foc. En aquells moments es van quedar a la casa els seus dos propietaris, quedant totalment impotents i sense poder-hi fer res, mentres el foc els hi va passar per damunt la casa. En aquells moments el foc avançava de manera imparable, cosa que va provocar que els mitjans de l'ADF de Sant Vicenç, haguessin de recular per por de quedar allà al mig envoltats. El foc va continuar direcció cap al Serrat Rodó passant pel dipòsit de Cal Moratones. En aquells moments es demanava ajuda als cossos de Bombers, ja que portàvem més de 3/4 d'hora de foc, i encara en aquesta zona no n'havia aparegut cap. L'idea era que el foc s'havia d'haver apagat a la zona del Serrat Rodó i el Serrat de la Beguda, però això no va ser, i el foc va continuar avançant amb la seva gran fúria. El foc s'havia dividit, un continuava pujant per la zona del Serrat de la Beguda i l'altre ja anava costa avall, havent entrat als primers terrenys de la urbanització de Cal Xesc. A la zona del Serrat de la Beguda es van concentrar uns altres mitjans terrestres de l'ADF de Sant Vicenç, però aquests es van veure impotents a fer res, i l'únic que van poder fer, va ser mullar el cotxe, mullar-se ells i esperar que el foc els passes per sobre sense patir cap desgràcia, i per sort així va ser. El foc va continuar per la casa de Cal Jepet, vorejant per sobre de les masies del Clot del Tufau.

Per altra banda, el foc va travessar les cases de la urbanització de Cal Xesc, zona que va ser desallotjada, a causa del gran perill que hi havia, però per sort no es va haver de lamentar cap d'any personal. Aquest focus es va poder parar al camí que va cap al Clot del Tufau, evitant que travesses l'altre banda.

Però per la zona del Clot del Tufau el foc ja sortia per sobre de Cal General, en aquells moments les cases de pagès es trobaven totalment impotents i sense mitjans per aturar aquella gran bola de foc i de fum que no deixava veure ni respirar res. Entre les cases de Cal General, Cal Xesc, Cal Monclar, Cal Josepó i Cal Mestre Joan, es van viure uns moments infernals i d'histèria, ja que no es disposava de cap cisterna d'aigua, i els Mossos d'Esquadra demanaven els veïns que marxessin, però aquests es van fer forts i com els de dalt el Serrat de la Beguda, ningú va voler marxar de les seves cases, generant petits problemes amb els Mossos d'Esquadra. El foc va anar vorejant tota la muntanya que envolta aquestes cases, agafant la direcció de tornar a pujar amunt, per la zona de Cal Josepó. I així va ser, el foc va tornar a pujar amb gran força arrasant tot el que trobava i deixant al descobert tot el munt de pedreres i fonts abandonades de la zona. El foc en aquells moments també va saltar cap a la zona de Cal Tinet, pujant pel torrent de l'Enric, fins arribar a vorejar la urbanització de Mas Planoi de Castellgalí, zona que també va viure moments de pànic. Però el foc ja havia arribat a dalt al Fité, zona amb un terreny més pla, on va començar a afluixar la seva força. Però allà no es va poder controlar, degut a la gran falta de mitjans, i que va provocar que avances en direcció a Cal Gall. En aquests moments ja es portaven més de 5 hores amb aquell foc, i els ànims i el cansament ja es començaven a notar, però per la zona de Cal Gall, al Serrat de la Llangotera i la Mina es va poder controlar i mirar que el seu perímetre no avances més. La feina va durar tota la nit i el dilluns següent durant tot el dia, ja que calia estar atents a les revifades que hi van haver.

El foc va ocasionar un gran desastre forestal i un gran canvi del paisatge. Aquest foc encara que va començar en una zona ja afectada per altres focs, va continuar per una part no cremada i totalment verge i de gran valor natural. Encara es pot dir que vàrem tenir la sort d'aturar-lo on es va aturar, ja que es va quedar a les portes d'una de les zones més desconegudes i verges del voltant, que és l'obaga del Flaqué, on es pot trobar una fauna i paisatge vegetal com pocs en queden.

Tot això va ser gràcies a la gran feina que van fer tots els mitjans que van treballar per tal de poder extingir aquest foc. En total va treballar més de 30 mitjans terrestres del Cos de Bombers, uns 5 helicòpters bombarders, 2 hidroavions vinguts de Saragossa i 1 Hèrcules arribat de Manises. Però també cal dir, que si tots aquests grans mitjans haguessin arribat al moment que se'ls va sol·licitar, potser el foc no hauria arribat fins on va arribar, ja que sempre van dir que tenien feina amb els altres dos foc que hi havia a Catalunya, el de Sils (Selva) i el de Guixers (Solsonès). Per altra banda també hi va haver-hi un gran treballar per part de tot l'ADF-078 Protectors del Bosc, que engloba Sant Vicenç de Castellet, Castellgalí, Marganell i Castellbell i el Vilar, que va treballar des del primer moment fins al final per tal d'apagar el foc dels seus termes. Tot això va ser recolzat pel gran número de voluntaris que es van desplegar en aquesta zona, cosa que va facilitar i ajudar els treballs de l'ADF-078 i de les ADF's de les poblacions veïnes, que en van ser moltes. Per altra banda en els diferents ajuntaments, i sobretot en el nostre es van ajuntar un gran grup de voluntaris per tal de preparar entrepans i tot tipus de comestibles i beures, per tots els efectius i per poder passar la nit amb tranquil·litat, i condicionant el pavelló municipal per si els desallotjats i havien de passar-hi la nit, cosa que no va fer falta. Per sort, des del primer moment hi va haver una gran comunicació amb l'Ajuntament, cosa que va facilitar molt el treball.

Finalment el dilluns a la tarda ja es donava totalment apagat el foc, però deixant en el seu rastre 382'9 hectàrees cremades, 287'68 ha. corresponents a zona forestal i 95'52 ha. a zona no forestal, dels municipis de Castellbell i el Vilar, Sant Vicenç de Castellet i Castellgalí. I concretament al nostre municipi van ser 90'35 ha. de massa forestal i 33'73 ha. de no forestals, segons la conselleria de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta va ser la jornada d'aquell diumenge de Festa Major, que tenia com a acte central la Proclamació de les Pubilles i l'Hereu 2003, però que es va veure afectada i suspesa per aquest gran desastre. Un fet que molts no l'oblidarem mai i sempre el tindrem com un mal record o un somni, però que va ser realitat, ja que en aquells moments et trobes totalment impotent davant d'aquella fera que avança sense compassió i menjant-se tot el que troba pel seu davant, i tu has de veure com amb pocs minuts desapareix del teu davant un paisatge que segurament mai més podràs tornar a veure.

Per tot, moltes gràcies a tothom!!

MARC R. B.
 


ELS DESASTRES DELS FOCS

El dia 13 de juliol, Festa Major del poble, el foc va fer trontollar la nostra festa i ens tornava a posar la pell de gallina, doncs cremava amb força darrera mateix de Castellet. Jo, ja havia fet un petit reportatge fil per randa: per on havia començat, per on havia pujat, la manca de mitjans aeris que es va patir; durant massa temps només un helicòpter ajudava als Bombers i als ADF. Cap al tard, quan varen arribar els hidroavions a la fi es va poder controlar. Al cap de pocs dies, un altre petit foc a Boades. L'atacaven ràpidament i no va prosperar. Però gairebé un mes després, el desastre i la destrucció. Un altre cop foc i més foc al Bages i al Vallés. Voldria destacar dels focs que varen cremar boscos del nostre terme municipal, que malgrat que moltes cases de pagès varen patir la por de tenir les flames a tocar de casa, les que estaven habitades es van poder defensar; i les urbanitzacions tampoc van patir desperfectes considerables. El comportament de les autoritats i un bon nombre de voluntaris, que tot i ser Festa Major, no van dubtar en col•laborar eficaçment fins que el foc es va donar per controlat.

Quan el foc es va fer gegantí, com el que començava el dia 10 d'agost a Sant Llorenç Savall i amenaçava Mura, Castellterçol, arribava fins Granera, Gallifa i Monistrol de Calders, i arrasava llocs emblemàtics del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, tots vam quedar espaordits. El bosc s'hauria de cuidar i netejar i això no es fa; el rostoll que queda després de segar s'hauria de llaurar el mateix dia que es sega, però tampoc es fa. Segur que si escoltessin els que ho han de fer tenen les seves raons, encara que després sigui desastrós. Quan s'encén un bosc, com ha passat ara, és molt difícil de "controlar" i amb la calor es pot encendre tot sol on menys es pensa i per no res. El que es pot assegurar és que falten mitjans (encara que alguns polítics diguin que no) perquè quan el foc crema amb virulència els mitjans aeris són molt efectius; però si quan un foc és "controlat" és perquè hi ha tots els mitjans aeris possibles (25 ó 30 hidroavions); si sorgeixen tres o quatre focs a d'altres llocs, com ha passat dues vegades, els mitjans s'han de redistribuir i tornem a començar de zero i a esperar que tinguem sort. Quan el bosc està brut i fa molta calor i a més hi ha poca humitat com aquest any és més fàcil que una guspira provocada intencionadament o imprudentment faci cremar el bosc.

Durant tots aquest dies he tingut molt de temps per llegir opinions de gent experta en el tema dels focs, he vist moltes imatges i he sentit molts comentaris per la televisió, i he arribat a la conclusió que: és massa fàcil calar foc al bosc; que si el foc es pot atacar ràpid, queda controlat aviat, però si s'escapa és molt difícil de controlar; que falten mitjans humans i terrestres, camions i material modern per als Bombers; que els mitjans aeris sempre són pocs i són poquíssims quan es divideixen perquè hi ha dos o tres incendis més.
Però tot això és cosa dels polítics, que sempre hi ha focs importants com els dels anys 1982, 1985, 1986, 1994 i 1996 que ja deuen portar cremades més de 10.000 hectàrees diuen quan surten a la televisió i que s'han de potenciar els mitjans tècnics i humans, perquè és tan evident que fins i tot ho veuen, però aquí s'acaba tot, després fan el "mínim" com sempre, perquè aviat farà "vint anys de tot això" i encara no s'han adonat de la gran importància que tenen els nostres boscos, que són fràgils, i que ens ho donen tot a canvi de res. Que no sé pas que més ha de passar, quantes calamitats i pèrdues de vides humanes hi ha d'haver perquè de debò actuïn d'una manera seriosa i constant. Caldria que els que vertaderament poden alleugerir el greu problema dels focs, que és el que tots els ciutadans volem, prenguessin bona nota de la gran resposta ciutadana a tot arreu.
Els voluntaris han sortit com a bolets a tots els indrets, tant els hi feia la Festa Major com que el foc no fos al seu municipi, encara que fos molt lluny. Ells poden fer qualsevol feina que els hi manin, fins i tot alguns s'han jugat la vida atacant el foc cara a cara. Fan entrepans, acosten les mànegues als Bombers i ADF, els abasteixen d'aigua, els mimen,... perquè saben que són uns grans professionals i tenen una feina molt arriscada. Es posen a les ordres de les autoritats responsables per acollir el màxim de bé a la pobra gent que han hagut d'abandonar la seva casa perquè el foc les amenaçava. I tot això i més ho fan voluntàriament perquè estimen el bosc i la seva gent.

El nostre pitjor enemic és el foc, el foc al bosc. I si no defensem el bosc que tindran els nostres fills i els nostres néts?


ALFONS
 


MOVIMENT DEMOGRÀFIC

Juliol-agost 2003

DEFUNCIONS

Juliol 2003

DIFUNTA: Maria Tres Nicolau
EDAT: 94 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 02/07/2003

DIFUNTA: Prudència Villagrasa Prunès
EDAT: 71 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 08/07/2003

DIFUNTA: Agustina Pavón Lobato
EDAT: 94 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 12/07/2003

DIFUNT: Eugenio Blanco García
EDAT: 70 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 12/07/2003

DIFUNT: Antonio Romo Conejo
EDAT: 76 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 15/07/2003

DIFUNTA: Francisca Ferrer López
EDAT: 90 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 19/07/2003

DIFUNT: Joan Giralt Franch
EDAT: 81 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 20/07/2003

DIFUNT: Juan Diego Molina Miras
EDAT: 83 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 20/07/2003

Agost 2003

DIFUNT: Justo Quílez Alquézar
EDAT: 85 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 01/08/2003

DIFUNT: Francisco Riera Puig
EDAT: 84 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 01/08/2003

DIFUNTA: Maria Pladellorens Ventayol
EDAT: 94 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 03/08/2003

DIFUNTA: Lourdes Cort Pujol
EDAT: 73 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 06/08/2003

DIFUNTA: Dolores Gómez Miras
EDAT: 93 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 06/08/2003

DIFUNTA: Encarnación Olid López
EDAT: 90 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 07/08/2003

DIFUNT: Felipe García Vidal
EDAT: 71 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 08/08/2003

DIFUNT: Antonio Lleonart Úbeda
EDAT: 44 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 09/08/2003

DIFUNT: Alejandro Iglesias Almuiña
EDAT: 66 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 11/08/2003

DIFUNT: Valentí Santacreu Vila
EDAT: 77 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 18/08/2003

DIFUNTA: Concepción Blasi Muixí
EDAT: 75 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 19/08/2003

DIFUNTA: Encarnación Pérez Ponce
EDAT: 90 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 23/08/2003

DIFUNTA: Marta Martínez Alastrue
EDAT: 57 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 25/08/2003

DIFUNT: Antonio Coll Brunet
EDAT: 67 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 29/08/2003

DIFUNTA: Isabel Naharro Gómez
EDAT: 74 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 30/08/2003

 


LA RESIDÈNCIA D'AVIS DE SANT VICENÇ. PROFESSIONS I OPINIONS

SERVEI DE NETEJA

El personal de neteja és molt important ja que les persones que viuen a la residència estan força delicades de salut i necessiten que tot estigui net. A més són persones molt treballadores que sempre estan disposades a intervenir en qualsevol imprevist, tenen també bon caràcter i la qualitat necessària per treballar amb persones grans. A la residència hi treballen 7 persones de neteja /bugaderia. A continuació farem una entrevista a una de les persones encarregades d'aquesta tasca. És la senyoreta Mª Mar Romacho Cantón, veïna de San Vicenç.

Com et sents treballant a la residència?
Em sento molt bé, formem un bon equip tant entre les netejadores com amb la resta del personal.
M'agrada la meva feina i em sento bé en la relació amb la gent gran.

Per què penses que és important la teva feina?
La neteja és important per sentir-se bé a casa, aquesta és la casa de 60 persones que també tenen que sentir-se a gust. Sempre penso que ha de quedar com si fos la meva pròpia casa.


AGRAÏMENTS

Els treballadors i residents agraïm:
• Al mossèn de la parròquia de Sant Vicenç, Mn. Miquel Codina, que el tercer divendres de cada mes ve a donar la comunió als residents.
• La col•laboració de la Sra. Carme Tàpies i la Sra. Aurora Ramírez, per la tasca de voluntariat que realitzen.
• Als senyors:
Ramón Coronado
Pedro Fernández Grimaldo
El germà de la Sra. Candelaria Fernández Herrera.
Francisco Molina Molina
Pedro Sánchez Garcia

Per la seva tasca de jardiners voluntaris.

• A la família de la Sra. Isabel Carnerero Rabazo, usuària de Centre de Dia per la donació d'un avet.
• Al Sr. Josep Mª Aubech, de l'Ateneu per la seva atenció i la coca obsequiada.
• Als germans del Sr. Cecílio Gómez i al fill de la Sra. Maria García, usuaris de la Residència per les magdalenes que ens han regalat
• Al fill de la Sra. Clara Marín pels gelats que va portar pels residents i treballadors de la residència.
• A les noves voluntàries estudiants de Sant Vicenç:

ANIVERSARIS AGOST 2003

Edmond Camps 91 anys
Victoria Jiménez 74 anys
Josefa Ramos 83 anys
Rufina Carmen Ortiz 96 anys
Joan Playà Puig 80 anys

 


REVETLLA SOCIALISTA

El passat dia 26 de juliol es va tornar a celebrar la revetlla socialista. La secció local del Parit dels Socialistes organitza aquesta revetlla com ja és habitual des de fa uns anys. La festa va començar pels volts de les onze de la nit, a la Plaça de l'Onze de Setembre. L'acte va tenir una participació d'unes tres-centes persones que van poder gaudir de la música de Ramon Arbat. S'hi va repartir coca i refrescos a preus populars per a tots els assistents. Aquesta trobada s'acostuma a fer just abans que la gent iniciï el període de vacances. Per acabar, només ens queda desitjar al poble de Sant Vicenç unes bones vacances.

PARTIT DELS SOCIALISTES DE CATALUNYA

 


INTERVENCIONS DE LA POLICIA LOCAL

Maig 2003

Dia 2
- Tenim coneixement de que al parc del carrer Llibertat un gos ha mossegat a un menor. Es fan les gestions pertinents per localitzar a la propietària del gos ja que la mare del menor desconeixia qui era aquesta persona.

Dia 3
- Es retira amb la grua un vehicle al carrer Creixell número 20 que portava dos dies estacionats en un gual.

Dia 5
- S'ha rebut un avis de telealarmes. S'ha acompanyat a l'ambulància 061 i s'ha comprovat que la senyora que havia activat la telealarma es trobava al llit i es podia aixecar. No ha estat necessari el seu trasllat a cap centre hospitalari.

Dia 8
- Rebem una trucada d'una veïna del carrer Timbaler del Bruc número 9, comunicant que necessita una ambulància ja que el seu marit ha perdut el coneixement.
- Es rep una trucada des de la Residència d'Avis manifestant que una senyora havia portat un senyor que s'havia perdut. Una vegada al lloc, s'ha identificat a l'avi i s'ha trucat a la seva família.

Dia 10
- A conseqüència de la sortida de via d'un vehicle que circulava per la C-55 i que ha topat contra un altre que sortia de Sant Vicenç quedant encastat, aquest últim, contra la tanca de protecció del pont, s'ha col•laborat amb els Mossos de Trànsit per poder regular la circulació.

Dia 12
- S'han atès les queixes dels veïns per la música amb el volum molt alt en un domicili de la Plaça Clavé.
- S'ha produït un foc al costat de la Font de la Teula. S'han cremat uns 200 metres quadrats de matolls i canyes. Han intervingut els Bombers de Manresa.

Dia 13
- Rebem una trucada de Seguretat dels FF.CC de la Generalitat (Catalans), comunicant que en el tren que ha sortit de Monistrol en direcció a Sant Vicenç hi ha problemes en un grup de viatgers. S'han identificat a tres joves que viatjaven sense bitllet.

Dia 16
- S'ha produït un accident de circulació al carrer Alfons XII – Zona esportiva. Han resultat implicats tres vehicles. Només hi hagut danys materials.

Dia 17
- Hem estat informats per part de l'interessat, que a l'alçada del carrer Narcís Monturiol – carrer Colom, una furgoneta ha intentat, intencionadament, envestir-li quan anava amb el seu ciclomotor. Sembla ser, que anteriorment, han tingut alguns canvis d'impressions amb el conductor de la furgoneta. El conductor del ciclomotor ha patit ferides a la cama esquerra. Els Mossos instrueixen les diligències pertinents.

Dia 26
- S'ha produït un incendi a la part del darrera de l'empresa Calihonesta. Han intervingut els Bombers de Manresa. S'han cremat 100 metres quadrats de canyes i herba.

Dia 28
- S'ha hagut d'intervenir al carrer Gran número 47, ja que un grup de joves estaven produint molèsties i no deixaven passar per el pas de vianants i estaven asseguts sobre una torreta. S'ha identificat a un d'ells i ha deposat la seva actitud i ha marxat tot seguit.
- Hem intervingut en un problema entre veïns per culpa del volum massa alt d'una televisió al carrer Maria Gimferrer.


Juny 2003

Dia 3
- Al passar pel carrer Eduard Peña número 117, s'ha observat un grup de persones que estaven discutint i s'estaven insultant. Hem intervingut per separar-los, posteriorment s'han personat els Mossos, ja que un dels afectats volia presentar una denúncia. Tots els joves han sigut identificats.
- S'ha rebut una trucada del CAP, comunicant que el metge de guàrdia havia anat a un domicili i que s'ha trobat a un jove mort a la Urbanització de Can Xesc. Hem informat als Mossos del fet per avisar al Jutjat de Guàrdia de Manresa.

Dia 6
- S'ha rebut una trucada d'un veí del carrer Osona, manifestant que hi ha molts sorolls al carrer. S'ha hagut de fer callar a un grup d'uns 30 joves que estaven cridant i tenien la música alta.

Dia 7
- S'ha produït un accident de trànsit a la cruïlla de la C-55. s'ha estat regulant el trànsit juntament amb els Mossos fins que els Bombers han tret els cotxes afectats.

Dia 8
- S'ha atès la queixa d'un veí del carrer Creixell referent a la música molt alta. S'ha comprovat la certa del fet i s'ha fet treure aquesta música perquè era de matinada.
- S'ha atès la queixa d'un veí del passatge Fleming dient que hi havia un gos que bordava i que no el deixava dormir. S'ha parlat amb el veí fent callar el gos.

Dia 14
- S'han atès les queixes dels veïns del carrer Osona ja que hi havia un grup de joves que feien sorolls al carrer.
- S'ha intervingut en un incendi forestal a la sortida de la població per la carretera del Pont de Vilomara. Han intervingut tres helicòpters, dues avionetes i 14 dotacions terrestres (entre Bombers i ADF). S'ha hagut de tallar durant tres hores el trànsit per la carretera BV-1229.

Dia 15
- Un veí ens comunica que havia estacionat el seu vehicle a la Plaça Clavé i que de l'interior li han furtat la bossa i la cartera. Posteriorment, s'ha recuperat tot menys la cartera.
- S'ha atès la queixa d'un veí del carrer Eduard Peña. El seu veí tenia la música amb el volum molt alt.
- Rebem una trucada d'un veí del carrer Rafael de Casanova - carrer del Pirineu comunicant que al parc que hi ha al costat, un grup de joves estan jugant a bàsquet i no pot dormir. S'ha hagut de fer-los marxar del lloc.

Dia 16
- S'ha produït un accident de circulació a la carretera comarcal C-55. L'accident s'ha provocat ja que un arbre havia caigut a la calçada. El cotxe que anava direcció a Manresa ha xocat i només hi hagut danys materials.
- Rebem una trucada telefònica comunicant que per les rodalies del carrer Eduard Peña hi ha una forta olor a gas. Una vegada s'ha parlat amb els operaris de Gas Natural, informen que estan fent proves per comprovar s'hi ha fuites de la nova instal·lació per la localitat de Monistrol.

Dia 17
- S'ha produït un petit incendi en un domicili del carrer Narcís Monturiol. Han intervingut els Bombers de Manresa.

Dia 18
- Amb la unitat mòbil d'ITV s'han realitzat proves de controls del soroll dels ciclomotors. Hi hagut quatre vehicles sancionats.

Dia 19
- S'ha produït un accident de circulació al carrer Gran just al Banc Popular. El turisme s'ha estavellat dins de l'oficina del Banc Popular. La conductora ha estat traslladada a l'Hospital General de Manresa.

Dia 21
- S'ha produït un accident de circulació al passeig Pau Casals. El conductor del turisme ha col·lisionat amb un mur. Només hi hagut danys materials.

Dia 22
- Rebem una trucada telefònica avisant-nos que dins de l'estació dels Catalans s'estava cremant un tram de gespa. Han intervingut dues dotacions de bombers. La possible causa hauria estat un petard.

Dia 27
- Al carrer Castellet – carrer Gran s'ha produït un accident de circulació sense ferits.

Dia 28
Al carrer Rafael de Casanova s'ha produït un accident. S'ha atropellat a un menor que ha estat traslladat a l'Hospital General de Manresa. Va patir lesions lleus.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet