Festa Major 2003


Una festa per a tots els públics

Un any més i per segon any consecutiu, l'Associació "ACTIVA'T DE FESTA" va ser l'encarregada d'organitzar una Festa Major plena d'actes per a tothom. Des d'espectacles infantils, balls, espectacles, humor, concerts,... i un llarg etcètera. Els espectacles d'aquesta Festa Major es van caracteritzar per l'ampli ventall de diferents actes que hi havia durant tots els dies que va durar. Una de les novetats que van aportar els organitzadors, va ser el cicle de "Música a la fresca" que es va fer durant tota la setmana de Festa Major a la Plaça porxada de Can Soler.

Els membres d'Activa't de Festa han valorat de manera positiva aquesta Festa Major, però es lamenten de que alguns actes no s'hagin pogut celebrar ja sigui per culpa de la pluja o per culpa dels terribles incendis forestals que han assolat les nostres comarques. Alguns actes que no es van poder celebrar durant la Festa Major es celebraran durant el mes de setembre. Des d'aquestes pàgines i com fem cada any, fem un repàs a grans trets dels actes més representatius d'aquesta festa amb algunes fotografies d'aquests espectacles.

CASTELLROCK 2003

El divendres 4 de juliol va començar la Festa Major d'Estiu de Sant Vicenç amb aquest concert de rock organitzat pels MAC'S (Moviment d'Acció Cultural Santvicentí). El concert d'enguany va començar a les deu de la nit al camp de futbol i van actuar els grups "Plouen catximbes" i "Telefunken".

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA "RECORDS"

El dissabte dia 5 a les sis de la tarda es va donar per inaugurada una exposició bastant curiosa i alhora bastant nostàlgica per a molts. Es tractava de l'exposició fotogràfica que havia organitzat l'Escola Bressol "El Niu" en motiu dels seus vint-i-cinc anys a Sant Vicenç. En aquesta exposició es podien veure centenars de fotografies amb tots els alumnes que ha tingut l'escola al llarg de tots aquests anys.

GRAN CORREFOC I CONCERT AMB MACACO I GERTRUDIS

El Correfoc converteix els carrers més cèntrics de Sant Vicenç en un autèntic infernUna bona Festa Major no pot començar sense un bon Correfoc. Els encarregats de fer-ho, com ja fa uns quants anys, són els membres de la Colla de Geganters que van aplegar un bon nombre de curiosos i d'atrevits que no es volen perdre aquest espectacle de llum, foc i soroll el dissabte dia 5 a quarts d'onze de la nit a la Plaça Clavé. Els diables carregats amb les maces i les carretilles van empaitar a tothom qui estigués al seu abast.

Després de donar voltes pels carrers més cèntrics de Sant Vicenç es va arribar a la Plaça de l'Ajuntament on es va fer la gran traca final acompanyada d'un petit castell de focs. El concert després del Correfoc amb Macaco i Gertrudis va aplegar a més de 1200 personesUn cop va acabar aquest fantàstic correfoc, els membres dels Geganters van conduir a tots els santvicentins amb el so dels tabals fins a la Plaça de l'Onze de Setembre. En aquesta plaça es feia un dels actes grossos d'aquesta Festa Major. Es tractava del concert amb Macaco i Gertrudis.  Tot i que el concert havia de començar a les dotze de la nit, un imprevist va fer que es retardés més de mitja hora, cosa que va fer que alguns santvicentins es desesperessin, però finalment van començar a sentir-se les primeres notes ètniques del grup Macaco. Després d'un espectacular concert que va aplegar més de 1200 persones durant tota la nit va ser el torn de l'actuació del grup català Gertrudis. Aquest grup va allargar la festa durant tota la nit i fins a altes hores de la matinada amb les seves cançons.

II SOPAR MULTICULTURAL

Els membres de la Casa d'Andalusia també van participar en el sopar multicultural fent "migas", peix fregit, xoriço...El diumenge dia 6 es va celebrar per segona vegada consecutiva el Sopar Multicultural. En un principi, aquest sopar s'havia de celebrar a la Plaça de l'Onze de Setembre però degut a la pluja que va caure durant la tarda va obligar als organitzadors a fer-ho entre els passadissos i aules de l'Escola Sant Vicenç. La pluja també va obligar a suspendre l'acte d'animació per aquest sopar que hauria anat a càrrec de "Lluís Pinyot i la Banda Mundial".

En aquest sopar hi van participar prop de tres-cents santvicentins que no es van voler perdre la degustació de diferents plats de diferents països. Les cultures que van participar en el sopar d'aquest any van ser Andalusia, Argentina, Bolívia, Brasil. Colòmbia, Marroc, Senegal, Uruguai, Veneçuela i Catalunya.

ESPECTACLES INFANTILS: Màgia, titelles, circ i animació

Al igual que l'any passat, els organitzadors de la Festa Major van decidir dedicar un espectacle infantil durant cada dia de la Festa. El primer espectacle va ser de màgia a càrrec del Mag Jack Silva. Aquest espectacle es va fer el dilluns 7 de juliol a la Plaça del Pi. Hem de dir que va ser un espectacle bastant fluix que no va acabar de fer les delícies dels més petits (i dels més grans) ja sigui per la poca durada de l'espectacle o per la falta de mitjans per un espectacle d'aquestes característiques. El dimarts 8 de juliol va ser el torn del parc de la Plaça Catalunya. Allà es va fer un espectacle de circ amb malabarismes, jocs de tot tipus i figures fetes amb globus que va aplegar un bon nombre de nens i nenes. L'endemà dimecres 9, el parc de la Plaça Espanya també es va omplir de quitxalla per veure l'espectacle d'animació a càrrec del grup "Ai, carai!" Aquest espectacle va ser molt entretingut que combinava cançons, jocs i titelles. La pluja d'aquell dia va obligar a escurçar una mica l'espectacle, tot i això encara es va poder fer gairebé tot sencer.

En tots els espectacles infantils que es van anar celebrant al llarg de tota la setmana un bon nombre de nens i nenes van participar de valentEl dijous 10 de juliol la Plaça de l'Onze de Setembre es va convertir en un petit circ a càrrec de la companyia "Confetti Sisters" que va aplegar nens i nenes de totes les edats per veure jocs d'equilibri, de malabars,... i altres actuacions típiques d'aquest gènere.  El divendres 11 de juliol es van explicar contes amb titelles amb la companyia "Estenedor" al parc de la Plaça Espanya. El dia 12, la Plaça Clavé es va omplir de jocs i articles de circ per tothom qui volgués (grans i petits) poguessin participar en aquest taller de circ. Entre altres jocs hi havia xanques, trapezis, diàbolos, plats xinesos... El dilluns 14 de juliol s'havia de celebrar el correaigua però degut a l'incendi forestal de Castellbell va quedar anul·lat i es va fer el dia 26 de juliol.

MÚSICA TRADICIONAL DE LA CIUTAT DE ROZNOV

El dimarts dia 8 de juliol la Plaça de l'Ajuntament es va omplir de gent per poder veure un espectacle de música i balls tradicionals de la República Txeca i més concretament de la ciutat de Roznov.
Aquests balls van ser molt animats i van congregar un bon nombre de públic que un cop finalitzada aquesta demostració va recollir forts aplaudiments.

CICLE DE "MÚSICA A LA FRESCA"

El concert de rock a càrrec de Marina va ser el primer acte del cicle "Música a la fresca"Activa't de Festa, com a innovació d'aquest any va decidir fer un cicle de "Música a la fresca" a la Plaça porxada de Can Soler que va tenir una bona resposta per part del públic. El primer dia d'aquest cicle era el dimecres 9 de juliol. Aquell dia es va fer un concert a càrrec de Marina. Una fantàstica veu per un concert que va omplir la Plaça porxada. El Cansancio va presentar a Sant Vicenç el seu darrer treball "La apoteosis necia"El dijous 10, va ser el torn de l'espectacle d'humor a càrrec del famós trio cardoní "El Cansancio" que presentava el seu últim treball "La apoteosis necia". Un espectacle que ja han vist milers de persones i que aquí Sant Vicenç també va omplir de rialles tota la plaça. L'últim dia d'aquest cicle va ser el divendres dia 11 que es va fer un concert a càrrec del grup Dept que no va complir les expectatives dels organitzadors ja que va venir molt poca gent.

Aquell mateix divendres, l'Esbart Dansaire Santvicentí va portar el seu espectacle de dansa amb els "Balls del tèxtil, verema i enramades" del Mil·lenari de Sant Vicenç a la Plaça de l'Onze de Setembre. Un bon nombre de santvicentins no es van voler perdre de veure un altre cop els balls que va fer en l'espectacle "Castellet, memòria mil·lenària".

FESTA ANDALUSA

El dissabte 12, la Casa d'Andalusia va tornar a celebrar la seva festa. Aquesta "Festa Andalusa" també es va fer al Porxo de Can Soler i es van poder veure espectacles de sevillanes, quadres flamencs... entre molts altres balls típics de la cultura andalusa. La festa va durar bastants hores i va congregar un bon nombre de públic. També hem de dir que durant la festa es podia degustar qualsevol producte típic d'Andalusia com per exemple el peix fregit, truita de patates, pernil...

A l'espectacle "Pluges d'estiu" també hi participaven éssers imaginaris com aquesta serp que es dedicava a mullar a tothom"PLUGES D'ESTIU"

La nit del dissabte 12, a la Plaça de l'Ajuntament va començar a arribar gent per poder veure l'espectacle "Pluges d'estiu".

Aquest, era un espectacle que recorria alguns carrers de la població i combinava diferents elements com per exemple l'aigua, el foc, el confeti i les fulles. Va ser un espectacle que va congregar bastanta gent als carrers de Sant Vicenç però que no va ser del gust de tothom.

BALLS DE FESTA MAJOR

L'Orquestra Bagdad Cafè en un moment de la seva representació el diumenge de Festa MajorEnguany, les orquestres que van venir a portar la seva música a Sant Vicenç van ser la prestigiosa Orquestra Internacional Costa Brava per el dissabte 12 de juliol i l'Orquestra Bagdad Cafè pel diumenge 13. La primera d'elles va aplegar un miler llarg de persones a la Plaça de l'Onze de Setembre que van voler ballar balls d'ahir, d'ara i de sempre. La festa es va allargar fins a la matinada.

La segona orquestra, va estar bé tot i que no va venir tanta gent com a la nit anterior.

CRONOESCALADA AMB BICICLETA

El matí de diumenge, els membres de la Unió Ciclista de Sant Vicenç van organitzar la cronoescalada fins a la Balconada. Aquesta cursa contra rellotge va passar per la Plaça de l'Onze de Setembre, carrer Gran, Av. del Secretari Canal, carrer Pedraforca fins arribar a la Balconada. La classificació general va quedar de la següent manera:

Els guanyadors locals de la Pujada a la Balconada en els seus llocs d'honor1 Hector Rus (Sabadell) 03:51'29
2 Ernesto Lapeira (Manresa) 03:58'55
3 José Antonio Gutiérrez (Castellar del Vallés) 04:04'99
4 Miquel Bosch (Sallent) 04:25'44
5 Josep Mominó (Sant Vicenç de Castellet) 04:38'98
6 Amancio Valentín (Sant Vicenç de Castellet) 04:43'16
7 Jesús Aragonés (Manresa) 04:55'50
8 Pere Llort Carreras (Manresa) 04:56'62
9 Rafa Milla (Manresa) 05:03'67
10 Joan Rodríguez (Sant Vicenç de Castellet) 05:05'30
11 Israel García (Manresa) 05:17'22
12 Jaume Pujol (Sant Vicenç de Castellet) 05:20'86
13 Emilio Blánquez (Manresa) 05:24'02
14 Manuel Milla (Manresa) 05:28'52
15 Miquel Trullàs (Sant Vicenç de Castellet) 05:56'51
16 Edgar Manteca Vilardeny (Manresa) 06:12'45
17 Joan Jerez (Sant Vicenç de Castellet) 06:31'93
18 Francisco Blanqué (Sant Vicenç de Castellet) 06:39'10
19 Andreu Roca Ledesma (Manresa) 07:33'83
20 Oscar Fuentes (Sant Vicenç) 08:35'82

TROBADA DE PUNTAIRES

La Setena Trobada de Puntaires va aplegar un bon nombre de públic encuriosit per les puntes de coixíEl mateix diumenge de Festa Major, la Plaça de l'Ajuntament es va omplir de curiosos per veure la Setena Trobada de Puntaires. Aquesta trobada, va comptar amb la presència de més de dues-centes puntaires vingudes de tot arreu que van mostrar al públic les seves qualitats artístiques fent puntes de coixí.
Per animar una mica el matí, es va fer un espectacle d'animació al carrer amb uns fotògrafs molt especials que improvisaven amb tot el que es trobaven per davant fent servir el públic que passejava pels carrers de Sant Vicenç. Va ser un espectacle bastant divertit.


ESPECTACLES QUE NO ES VAN PODER FER

Degut a l'impressionant incendi forestal que es va produir el diumenge 13 de juliol a Castellbell pels volts de les quatre de la tarda, alguns dels actes que hi havia programat per la nostra Festa Major es van decidir suspendre per tal de poder posar tots els esforços possibles per controlar el foc. Així doncs, que alguns dels espectacles que es van suspendre van ser la Proclamació de l'Hereu i la Pubilla 2003 i el concert amb Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, que es realitzarà el pròxim 19 de setembre, les sardanes, el correaigua...

JORDI LARGO

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet