El Poble


1. VALENTÍ CARRERA VILA, NOU ALCALDE DE SANT VICENÇ

2. FOC A SANT VICENÇ

3. NOU I APARATÓS ACCIDENT DE TRÀNSIT

4. MOVIMENT DEMOGRÀFIC


VALENTÍ CARRERA VILA, NOU ALCALDE DE SANT VICENÇ

El pacte entre ERC-CiU deixa al PSC a l’oposició

La Sala de Sessions de l'Ajuntament es va omplir de gom a gom per veure la proclamació del nou alcaldeDes del passat dia 14 de juny tenim nou alcalde a Sant Vicenç. Es tracta d’en Valentí Carrera i Vila, que encapçalava la llista d’Esquerra Republicana de Catalunya en les eleccions del 25 de maig. Tot i que ERC no va ser la força més votada (1165 vots), un pacte entre els republicans i els convergents liderats per Antoni Guardiola Cortina van permetre deixar a l’oposició, el fins ara alcalde, Joan Montsech i Vilà (PSC). En una sala de sessions ben plena, el dissabte 14 de juny es va fer el ple extraordinari que permetria la proclamació del nou alcalde.

Valentí Carrera en el moment de prometre el càrrec com a batlle de Sant VicençA l’hora d’escollir el nou representant del consistori santvicentí, ERC i CiU van sumar els seus vots (quatre d’Esquerra i tres de Convergència) que van superar els cinc dels socialistes i l’únic vot del Partit Popular, del seu regidor Josep Manel Serrano Campaña. El ple va començar amb la constitució de la mesa i posteriorment amb la promesa del càrrec de tots els regidors que constituiran el nou Ajuntament. Els regidors van anar prometent el seu càrrec d’un en un i per ordre alfabètic. Després i un cop que Valentí Carrera sortia nou alcalde de Sant Vicenç, se li va lliurar el bastó que d’una manera simbòlica l’acredita com a nou batlle. Un cop nomenat, Valentí Carrera va assegurar que treballarien per tot Sant Vicenç d’una manera profitosa. Després, Antoni Guardiola va manifestar que també treballarien fortament i alhora va manifestar la seva alegria en un dia en que CiU tornava a l’equip de govern després d’un cert temps sense fer-ho.

Més tard, Joan Montsech va assegurar que el pacte entre ERC i CiU es va fer motius personals i no per motius polítics. També va dir que això significaria un retrocés de més de deu anys sobre la política santvicentina. Això va fer que simpatitzants d’ERC i simpatitzants del PSC del públic s’enfrontessin verbalment i creessin moments de tensió. Per sort, no va anar a més i l’acte va poder continuar amb total normalitat. Montsech també va assegurar a Valentí Carrera que es trobarien el poble en molt bones condicions i que no caldria fer gaire cosa. Llavors, Valentí Carrera li va respondre dient-li que potser tindrien molta feina però no tanta.  Més tard, Valentí Carrera va agrair a tot el poble de Sant Vicenç i a totes les persones que li havien donat suport i va demanar que aquesta confiança que li havien dipositat en ell també ho fessin amb CiU.

JORDI LARGO
 


FOC A SANT VICENÇ

El dissabte 14 de juny i pels volts de les dues de la tarda es va declarar un espectacular incendi al nostre terme municipal. Les altes temperatures (es van arribar als 40ºC) i la gran sequera que feia dies que durava i alguna badada d’algun imprudent, van ser les causes més possibles d’aquest foc. L’incendi va començar a les últimes cases de Sant Vicenç i més concretament als camps que hi ha a la sortida del poble al carrer Eduardo Peña direcció El Pont de Vilomara.

A causa de la sequera i el vent que bufava feia que el foc s’anés escampant per tot arreu deixant un rastre de destrucció al seu pas. Fins a quarts de tres tocats no van començar a arribar les dotacions de bombers (terrestres i aèries) que van treballar de valent durant més de dues hores per tal controlar el foc. També, van participar en l’extinció d’aquest foc els membres de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) que van facilitar les tasques als bombers.

Durant tota la tarda els camions, les furgonetes, els helicòpters, els avions... no paraven d’anar amunt i avall per intentar extingir aquest foc que fins més enllà de les quatre de la tarda no es va poder controlar. L'actuació de l'ADF i els Bombers van fer desviar el foc cap el cantó on no hi ha tants arbres i el van poder atacar per dues bandes i controlar-lo. El foc es va aturar a uns dos quilòmetres i mig de Vallhonesta, que ja va patir prou amb els focs del 1982, 1985 i 1986 quan, mitjançant l’esforç de molt, es va poder salvar el nostre patrimoni. Aquest incendi va cremar unes vuit hectàrees de terreny i va arribar fins a la masia de Cal Costa, al terme de Castellgalí.

ALFONS PLANS i JORDI LARGO


NOU I APARATÓS ACCIDENT DE TRÀNSIT

El dissabte 7 de juny, cap a dos quarts de set de la tarda, hi va haver un altre aparatós accident davant del pont de la nostra població. L’accident es produí quan una furgoneta blanca que intentava entrar al pont fou envestida per la dreta per un monovolum que anava direcció Manresa. La topada va fer tombar la furgoneta i a la vegada topar amb un cotxe que estava aturat, a punt de sortir direcció Barcelona, i que no es va poder engegar, a més de tenir desperfectes a la direcció.

Tot i que l’accident va ser molt aparatós, afortunadament no hi va haver ferits greus en cap dels vehicles. Tot i així es varen desplaçar al punt de la topada diversos cotxes de bombers, d’ambulàncies i de Mossos d’Esquadra, cosa que donava molt d’espectacle. El què si va passar és que es produïren aturades a ambdues direccions de la carretera.

El problema és que per molts accidents que passin en aquest punt tan negre, la majoria per excés de velocitat, no s’hi pot fer res fins que comencin les obres que, segons diu l’Ajuntament, començaran a finals d’any. Esperem que mentre durin aquestes obres (sembla que duraran dos anys) posin semàfors, com van fer quan van eixamplar el pont, perquè resta molta perillositat i es circula millor.


MOVIMENT DEMOGRÀFIC

Juny 2003

DEFUNCIONS

DIFUNT: Joaquín Fernández Barril
EDAT: 27 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 03/06/2003

DIFUNTA: María Machado Carrasco
EDAT: 87 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 09/06/2003

DIFUNT: Josep-Maria Orti Casas
EDAT: 83 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 09/06/2003

DIFUNTA: Tomasa Redondo Pelayo
EDAT: 90 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 15/06/2003

DIFUNT: Estanislao Roca Costa
EDAT: 84 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 17/06/2003

DIFUNTA: Teresa Cadevall Casasampera
EDAT: 86 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 22/06/2003

DIFUNTA: Francisca García López
EDAT: 85 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 24/06/2003

DIFUNT: José Galindo Soriano
EDAT: 77 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 25/06/2003

DIFUNTA: Carme Cadevall Prunés
EDAT: 93 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 26/06/ 2003

DIFUNTA: María Castaño Cano
EDAT: 86 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 27/06/2003

DIFUNTA: Teresa Quílez Alquézar
EDAT: 81 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 29/06/2003

DIFUNTA: Concepció Vilaseca Tardà
EDAT: 89 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 29/06/2003

DIFUNT: Carlos Espinosa Colina
EDAT: 76 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 30/06/2003

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet