El Poble


1. LES CARAMELLES SURTEN AL CARRER

2. LA GENERALITAT CONSTRUEIX DIVUIT HABITATGES DE PROTECCIÓ OFICIAL A SANT VICENÇ

3. ELS ESTUDIANTS SANTVICENTINS FAN SENTIR LA SEVA VEU CONTRA LA GUERRA A L'IRAQ

4. MIGJORN VA SER FINALISTA DEL PREMI A LA MILLOR INICIATIVA EMPRESARIAL DE DONES

5. MOVIMENT DEMOGRÀFIC


LES CARAMELLES SURTEN AL CARRER

Caramelles per la Pau

Un grup de l'Esbart Dansaire Santvicentí està a punt de ballar al carrer Sant Josep de Sant VicençUn any més ha tornat la Pasqua i amb ella, les ja tradicionals caramelles al carrer. Aquest any, es van celebrar el dissabte 19 i el diumenge 20 d'abril. El dissabte al matí, va ser el torn dels membres de la Societat Coral l'Estrella que van anar passejant pels carrers més cèntrics de Sant Vicenç per portar les cançons de Pasqua a totes les cases del poble.

El mateix dissabte però a la tarda, els de l'Associació Musical Castellet també van recórrer un bon nombre de carrers portant els seus balls de bastons i tradicionals, i les seves cançons al poble de Sant Vicenç. Com ja és habitual, els membres de l'Associació Musical Castellet van posar lletra a alguna cançó coneguda. Aquest any, la cançó versionada va ser "Color Esperanza" de Diego Torres on en aquesta nova versió es reivindicava un local nou per les entitats, les mancances que tenen aquestes i d'altres problemes que ens afecten a tots. La lletra de la nova versió era de Dolors Botines i els arranjaments musicals van anar a càrrec d'en Jordi Palma.
Una altra cançó que ens oferien, era "Escolta-ho en el vent". Una cançó que està en contra de qualsevol acte bèl·lic i a favor de la pau, que tanta falta ens fa ara.

Tota l'Associació Musical Castellet va cantar durant el dissabte a la tarda i diumenge al matí Cançons per la Pau Els membres de la Societat Coral l'Estrella van sortir ben d'hora el dissabte al matí per portar els seus cants als carrers

Un cop arribat el diumenge al matí, van sortir un altre cop els de l'Associació Musical Castellet i els membres de l'Esbart Dansaire Santvicentí que ens van oferir un bon repertori de balls de bastons i balls tradicionals pels carrers i places de Sant Vicenç. Quan ja era més de migdia, es va fer una ballada conjunta a la Plaça Clavé i es van sortejar les respectives Mones de Pasqua.


JORDI LARGO


LA GENERALITAT CONSTRUEIX DIVUIT HABITATGES DE PROTECCIÓ OFICIAL A SANT VICENÇ

El director general d’Arquitectura i Habitatge del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Damià Calvet, va visitar el dia 1 d'abril les obres de la nova promoció de divuit habitatges per a joves que l’Institut Català del Sòl (INCASOL) està construint a Sant Vicenç. Aquesta actuació, que va començar el passat mes de gener i es preveu que finalitzi el març de 2004, suposa una inversió de 760.000 EUR. La nova promoció està situada al carrer Enric Granados cantonada Rafael de Casanova, en un solar cedit per l’Ajuntament qui en contrapestració rebrà el local de la planta baixa. El bloc és de planta baixa més dos plantes pis. Hi ha onze habitatges d’un dormitori i set habitatges de dos dormitoris.

Aquesta promoció s’inscriu en el Programa d’Habitatge i Sòl 2000-2003 dissenyat pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques. D’acord amb aquest programa, es preveu que durant aquest període s’iniciï la construcció de 10.651 habitatges dels quals, fins al moment, ja s’han destinat més de 2.200 a lloguer per a joves. L’objectiu és posar a disposició de les persones joves habitatges de lloguer adequats a les seves necessitats per tal d’afavorir la seva emancipació i mobilitat.


ELS ESTUDIANTS SANTVICENTINS FAN SENTIR LA SEVA VEU CONTRA LA GUERRA A L'IRAQ

El passat 9 d'abril, els estudiants d'ESO i Batxillerat de l'IES Castellet, el Col·legi Montserrat i el Col·legi Mare de Déu del Roser, en total més de 600 persones van participar en la manifestació més gran que s’ha celebrat a Sant Vicenç de Castellet en favor de la Pau. L’acte era organitzat pels estudiants dels centres de la població però s’hi van afegir un bon nombre de ciutadans que volien expressar també el seu desig de pau. La manifestació va començar a l'IES Castellet poc després de les onze del matí i va recórrer els carrers més cèntrics del poble passant davant les altres escoles perquè s’hi anessin afegint els alumnes, professors i personal dels centres. Aquesta manifestació va acabar a la Plaça de l'Ajuntament, passant pel carrer Gran i la Plaça de l'Onze de Setembre.  Durant el trajecte, els alumnes van fer sentir la seva veu cridant consignes contra Aznar, Bush i contra la guerra acompanyades de pancartes i assegudes espontànies al carrer. La protesta, completament pacífica, va concloure amb la lectura de la lletra de la cançó Imagine de John Lennon (traduïda al català), així com també d'un manifest contra la guerra.


MANIFEST CONTRA LA GUERRA

Avui, un grup d'alumnes, professors i professores de diferents centres educatius de Sant Vicenç de Castellet, ens hem reunit a la Plaça de l'Ajuntament manifestant el nostre desacord amb la guerra. Ens ha unit un sentiment de rebuig, d'impotència enfront els fets que hem contemplat pels mitjans de comunicació en els últims dies. Però no podem oblidar els 1.300 milions de persones que viuen en l'extrema pobresa, els 125 milions de nens, nenes i joves, com nosaltres, que no poden anar a l'escola, els 25 milions de nens i nenes que viuen en camps de concentració i els 900.000 nens i nenes menors de cinc anys que han mort a Iraq com a conseqüència de l'embargament econòmic.
Per tot això, com a ciutadans del món, creiem que les solucions als conflictes no passen per les armes, que les solucions militars no són mai bones solucions i ens ratifiquem en:

• Manifestar obertament el nostre rebuig a la guerra contra l'Iraq.
• Manifestar el nostre rebuig a qualsevol forma de violència.
• Denunciar la complicitat oberta amb els EUA del govern espanyol, que mostra una total manca de sensibilitat per la cultura de la Pau, per l'opinió de la ciutadania de l'Estat i únicament demostra el seu servilisme cap al president Bush.
• Defensar la resolució pacífica i no violenta dels conflictes com a única via per a la prevenció de la violència i les guerres.
• Apostar per una cultura de la Pau que passi per defensar la vida de les persones; una cultura de la Pau que faci innecessària la construcció, preparació i justificació de la guerra.

Així doncs, i després d'haver manifestat les nostres idees. Desitgem, com a ciutadans del món, una millora de les condicions de vida de totes les persones que integren el planeta terra, una resolució immediata i definitiva de totes i cada una de les guerres i, en resum, la pau mundial.
Per això, us convidem a dir: NO A LA GUERRA!


MIGJORN VA SER FINALISTA DEL PREMI A LA MILLOR INICIATIVA EMPRESARIAL DE DONES

Instal·lacions de la casa de parts de Sant Vicenç de CastelletL'empresa Casa de Naixements Migjorn, SCCL de Sant Vicenç de Castellet va ser una de les iniciatives finalistes de la quarta edició dels Premis a les Millors Iniciatives Empresarials que organitza la Diputació de Barcelona.

Aquesta cooperativa va comptar amb l'assessorament del servei de creació d'empreses del Consorci del Bages Sud en les fases d'avaluació de viabilitat, elaboració del pla d'empresa i constitució formal. Els guardons es van lliurar el passat 28 d'abril al teatre municipal Ateneu d'Igualada. Paritori de la Casa de Naixements Migjorn

L'acte va comptar amb la presència de Manuel Royes, president de la Diputació. Els actors Carles Flavià i Ester Bové van amenitzar-lo amb les seves actuacions.

L'empresa santvicentina optava al premi a la millor iniciativa impulsada per dones. Les altres categories van premiar la iniciativa empresarial més innovadora, la de major respecte a les bones pràctiques contractuals en matèria laboral, la que comptava amb el millor sistema de gestió de la qualitat i la que ha demostrat un major respecte pel medi ambient. En total,
s'hi van presentar un total de 391 projectes emprenedors.

 


MOVIMENT DEMOGRÀFIC

GENER 2003

Naixements

NOM I COGNOMS: Júlia Zancada Gorgas
DATA DE NAIXEMENT: 02/01/2003
FILLA D': Antonio i de Meritxell

MARÇ 2003

Defuncions

DIFUNTA: Manuela Muñoz Fernández
EDAT: 82 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 11/03/2003

DIFUNTA: Magdalena Expósito Tarrés
EDAT: 93 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 12/03/2003

DIFUNT: Jaume Grauvilardell Soldevila
EDAT: 62 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 12/03/2003

DIFUNT: Manuel Valdés Martínez
EDAT: 81 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 12/03/2003

DIFUNT: Joan Castellanos Salmerón
EDAT: 39 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 22/03/2003

DIFUNT: Gregorio Val Artigas
EDAT: 77 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 31/03/2003

ABRIL 2003

Defuncions

DIFUNTA: Maria Espinalt Font
EDAT: 78 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 01/04/2003

DIFUNT: Luis Ramón Ríos
EDAT: 77 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 25/04/2003

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet