CFI Bages Sud


EL CFI BAGES SUD INTERMEDIA ENTRE EMPRESES I TREBALLADORS A LA ZONA INDUSTRIAL DE CASTELLGALÍ

La nova zona industrial de Castellgalí ha experimentat un dinamisme creixent durant els darrers mesos. Aquest dinamisme s'ha traduït en un increment de la demanda de mà d'obra per part de les empreses que s'hi han traslladat. El Consorci del Bages Sud ha volgut intervenir activament en aquest procés i ha posat en marxa un dispositiu especial per atendre i posar en relació les demandes de les indústries i els treballadors de la zona.

Els tècnics del Consorci del Bages Sud han entrevistat, en els darrers dos mesos, un total de 149 persones de Castellgalí, que es trobaven a l'atur o bé estaven interessades en millorar de feina. Paral·lelament, han enviat un total de 79 candidats a diferents ofertes de feina, que s'han traduït en 38 nous contractes, 15 dels quals són treballadors residents a Castellgalí. La resta provenen majoritàriament dels altres municipis del Bages sud: Castellbell i el Vilar, Sant Vicenç de Castellet, Monistrol de Montserrat i el Pont de Vilomara i Rocafort. Abans de l'estiu, es preveu un nou augment de les incorporacions de treballadors a les plantilles de les empreses del municipi.

Aquesta cooperació entre l'Ajuntament de Castellgalí, el Consorci del Bages Sud i les empreses ha permès millorar l'eficiència de les tasques de preselecció i selecció de candidats als llocs de treball i garantir un impacte major de la creació d'ocupació entre la població local. És, de fet, una línia que es vol mantenir i potenciar per part de totes les parts implicades.

EL CONSORCI DEL BAGES SUD IMPLANTA UN SISTEMA DE QUALITAT

El Consorci del Bages Sud ha implantat un sistema de qualitat que, ara com ara, abraça les activitats vinculades a la formació ocupacional (cursos adreçats a aturats i treballadors ocupats) i al punt del CIDEM (demandes d'informació de les empreses). Totes dues àrees han aconseguit la certificació d'acord a la norma UNE-EN-ISO 9001:2000, amb data de 12 de març
del 2003.

El disseny i posada en marxa del sistema de qualitat del Consorci del Bages Sud es va iniciar el juny del 2002. Forma part d'una estratègia de millora continuada dels serveis que presta la institució, tant pel que fa a les demandes i expectatives dels seus usuaris, com a les necessitats de promoció socioeconòmica del Bages sud. Actualment, s'està ampliant l'abast del sistema a la resta d'àrees de treball.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet