Entitats


1. LA UNIÓ CICLISTA DE SANT VICENÇ ACOMIADA LA TEMPORADA FINS L'ANY QUE VE

2. FESTA DE TARDOR DE L’AGRUPACIÓ SARDANISTA

3. CAMPANYA DE SOLIDARITAT CATALUNYA PER GALÍCIA

4. EL PESSEBRE DEL PUIG SOLER

5. TV3 A LA PENYA BLAUGRANA


LA UNIÓ CICLISTA DE SANT VICENÇ ACOMIADA LA TEMPORADA FINS L'ANY QUE VE 

Els membres de la Unió Ciclista de Sant Vicenç van posar fi a la temporada 2002 amb un gran sopar a Monistrol de Montserrat on també es va fer entrega dels trofeus de la temporadaLa Unió Ciclista de Sant Vicenç va acomiadar la temporada de l'any 2002 amb un gran sopar on hi van assistir prop d'un centenar de persones. El sopar es va fer al Restaurant La Barca de Monistrol de Montserrat i durant el transcurs del mateix es va portar a terme el lliurament dels premis, tant pel que fa a competició com en l'àmbit social de les diferents categories.

Tothom va tenir algun premi, des del més gran fins al més petit. Tot i que aquest sopar es va fer per acomiadar la temporada, el diumenge dia 10 de desembre ja es va començar la nova temporada de bicicleta de muntanya, amb la sortida des del Bar Bonachera. A partir del pròxim mes de març, començaran les sortides per carretera aprofitant la millora del temps.

TROFEUS DE LA TEMPORADA 2002 – UNIÓ CICLISTA SANT VICENÇ DE CASTELLET

CLASSIFICACIÓ GENERAL – EXCURSIONS PER CARRETERA
1r. Antonio Navarro
2n. Rafa Milla
3r. Félix Milla

CLASSIFICACIÓ GENERAL – EXCURSIONS BTT
1r. Albert Estrada
2n. Carles Lorente
3r. Miquel Fontanet

CLASSIFICACIÓ GENERAL – CONTRARRELLOTGE
1r. Pedro Pérez
2n. Abel Blanque
3r. Josep Mominó

CATEGORIA B – CONTRARRELLOTGE
1r. Agustín Milla
2n. Miquel García

CATEGORIA C – CONTRARRELLOTGE
1r. Manuel Milla
2n. Israel García
3r. Joan Carreras

CATEGORIA D – CONTRARRELLOTGE
1r. Francisco Blanque
2n. Miquel Trullás


FESTA DE TARDOR DE L’AGRUPACIÓ SARDANISTA 

La sala de Can Soler es va omplir per ballar sardanes amb la Cobla Sant Jordi de BarcelonaEl pasta diumenge 17 de novembre l’Agrupació Sardanista va celebrar amb emoció i molta participació la Festa de Tardor amb sardanes i balls vuitcentistes, a la Sala Polivalent de Cal Soler, que es va omplir de gom a gom.

La cobla escollida, una de les millors del país, la Sant Jordi Ciutat de Barcelona, que interpreta sardanes d’alt nivell musical: "La nit de Nadal", de Josep Grivé, "Regal de Reis", de Martirià Font, i "A Mossèn Cinto", de Francesc Mas i Ros, amb motiu de l’Any del Centenari de Verdaguer.

Per acabar, l’Agrupació va obsequiar als músics amb el producte típic santvicentí "Pedres i lloses" (Fent màrqueting i ballant sardanes!)


L’Agrupació Sardanista va obsequiar als músics amb el producte típic de Sant Vicenç, les “Pedres i lloses”Fragment del Càntic I de l'Aplec de l'obra Canigó

I en una plaça de no sé quin poble
el ball de la Sardana airós i noble
mai més l'he vist i encara el puc pintar.

Una gran plaça em semblà eixa plana
per primera vegada viu rodar
eixos turons un cercle de gegants
que per ballar una gentil sardana
van allargant-se com amics les mans.


JACINT VERDAGUER


CAMPANYA DE SOLIDARITAT CATALUNYA PER GALÍCIA 

Després del desastre del Prestige a les platges de Galícia, el poble de Sant Vicenç també vol aportar el seu granet de sorra col·laborant amb el que faci falta.

Recollida de material:

- Contenidors de tot tipus, especialment metàl·lics i de PVC 800/1000 litres.
- Botes de goma.
- Vestits d’aigua.
- Guants especials de nitril (CE, Categoria III).
- Mascaretes amb filtre A-AX.
- Plàstics.
- Utillatge per a la recollida de fuel com ara pales, rasclets, i similars.
- Cistells de goma grans.

Porta’ls a la Seu d’ERC de SANT VICENÇ DE CASTELLET i contribueix a salvar les costes gallegues.

Horari: laborables de 18 a 20 hores.

També pots fer la teva contribució econòmica al número de compte 2081-0110-92-3300004286 de la Caixa del Penedès.

galicia@esquerra.org


EL PESSEBRE DEL PUIG SOLER 

El diumenge 22 de desembre, complint amb la tradició, una colla d'excursionistes i amics van pujar fins al cim del Puig Soler un pessebre amb un panorama ben diferent al viscut l'any passat. En l'última edició, un mantell blanc de més de 50 cm embolcallava tota la vall i dalt del cim es contemplava un espectacle meravellós i singular; enguany, sense neu, l'espectacle era multicolor. Amb molt caliu humà ha estat molta la colla de gent que sense neu i fred ha volgut pujar a aquest cim tan emblemàtic i especial per a la gent del centre. Aquells que pujaven per primera vegada es quedaven corpresos. Dalt del turó, amb la resta de companys i el pessebre, semblava ben bé que s'estigués dalt d'un núvol. La xerinola dels uns i la tasca dels altres repassant i col·locant bé totes les figures del pessebre omplia l'ambient de caliu nadalenc i germanor. Enguany el Marc ha construït un pessebre petit, còsmic i tot transparent que també s'ha instal·lat al cim, també s'ha renovat el lloc on reposa una llibreta per signar i escriure tot allò que es pensa en pujar al cim. Per acabar es va fer la fotografia de rigor de tot el grup per servir de testimoni de la pujada del pessebre del 2002. El retorn cap al refugi fou més ràpid, cara avall, on ens esperaven els "cuiners" encarregats de preparar l'esmorzar de muntanya: pa torrat amb tomàquet o no, all, oli i sal i una botifarra més llarga que la llesca de pa, cansalada, el vi i l'aigua per fer baixar l'esmorzar que dura un parell d'hores fins arribar l'hora en què el Ramos feia "Les delícies del cafè" per a tothom.

De tornada i comandats per en Ricard anàvem pel "Camí de les barraques", passant el "Roure Gros del Rubió", les runes d'en Serracanta i unes quantes barraques que han quedat en desús i amb el pas dels anys abandonades. Recentment hi ha la proposta de recuperar algunes d'aquestes barraques; tothom que estigui interessat en aquest tema només cal que contacti amb la gent del Centre Excursionista.

En definitiva hem de dir que fou una bona caminada per acomiadar el 2002: pujada del pessebre a Puig Soler, esmorzar de muntanya, baixar al Roure Gros, pujar fins a cal Miqueló i tornada al poble.

Alfons


TV3 A LA PENYA BLAUGRANA 

Tècnics i vehicles de TV3 preparats per emetre les emocions del local en directeEl passat 13 de novembre fou un dia de sorpreses per a la Penya Blaugrana: Una unitat mobil de TV3 havia envaït el seu local per retransmetre en directe l'ambient del local santvicentí durant la mitja part del partit de la Champions (Copa d'Europa) entre el Futbol Club Barcelona i l'equip turc del Galatasaray. Es tractava de retransmetre les emocions viscudes per la gent culé que omplia el local durant el partit i que serien vistes a través del programa d'esports de TV3 "Els Esports" que s'emet de les 8 a 2/4 de 9 del vespre. Al local de la Penya semblava Festa Major, era ple de gom a gom. Cal dir que els estris i els tècnics necessaris per a la retransmissió van fer que el local quedés petit.

Pel que fa al resultat del matx hem de dir que el Barça encarrilava un partit guanyant sense gaires problemes. Durant la mitja part del partit es veia per la televisió i pels monitors presents al local l'ambient que es vivia i les declaracions del president de la Penya Santvicentina, Josep Gomáriz, que s'havia tret un cop més un as de la màniga per portar TV3 a la Penya. En definitiva, el resultat del partit no semblava a priori tenir cap importància perquè el Barça ja estava classificat i, en canvi, es convertí en emocionant amb la presència de les cameres de TV3.

Alfons

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet