Salut


ALIMENTS CRUS

Són imprescindibles ja que aporten vitamines vives, salts minerals i són fàcilment assimilables. És aconsellable prendre’ls abans que la resta de menjar, doncs netegen i preparen el sistema digestiu. Els podem prendre en forma de sucs de fruita o verdures i no s’han de tallar fins el moment de servir. Si s’han de ratllar o esprémer, és millor amanir-ho de seguida un raig de llimona per evitar l’oxidació i la pèrdua de vitamines.

Al netejar-los evitarem paràsits i recomanem submergir-los en aigua salada, tirar-hi unes gotes de vinagre o llimona, o fins i tot unes gotes de lleixiu a l’aigua de rentar-los.

La presentació és també molt important, ja que la digestió comença des de que la mirada es fixa en els aliments. Es procurarà la varietat, tant en l’aspecte com en el gust, ja sigui en la diversitat de colors, com en l’agrupació d’espècies, fulles, arrels, tubercles, flors, etc.

També es precisa imaginació amb les salses i condiments que discorren des del suc de llimona fins la utilització de plantes aromàtiques com menta, estragó, farigola, romaní, julivert, cibulet, sàlvia, comí, anís, fonoll, sejolida, ceba, all, pebrot, alfàbrega, etc. Es poden fer salses de iogurt, formatge, alvocat, fruits secs, etc. La sal, en canvi, moltes vegades sobra, però queda ben substituïda per salsa de soja o llevat.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet