Entitats


1. PREMI A LA CONTINUÏTAT PER A L'AGRUPACIÓ SARDANISTA DE SANT VICENÇ

2. DIADA DEL SOCI DEL CENTRE EXCURSIONISTA


PREMI A LA CONTINUÏTAT PER A L'AGRUPACIÓ SARDANISTA DE SANT VICENÇ 

Foto de família de tots els guardonats en els Premis del Dia de la Sardana d'enguany. Aquests premis van comptar amb la presència santvicentina de l’Agrupació Sardanista que va recollir el Premi als 50 anys de l’AgrupacióL'Agrupació Sardanista de Sant Vicenç de Castellet va ésser guardonada per l'Obra del Ballet Popular pel seu 50è aniversari. El premi va ser lliurat el passat dia 18 d'octubre a la Basílica de Santa Maria del Pi de Barcelona, en un acte presidit pel Conseller en Cap de la Generalitat, Artur Mas.

Els principals guardonats de la vetllada varen ser, Frederic Soler, a títol pòstum, el manresà Valentí Fargas pel seu arbre genealògic de les colles sardanistes del Bages dels anys 1945 al 1995, Jordi León, medalla al mèrit musical, El Corte Inglés pels seus 25 anys organitzant cursets de sardanes, i Albert Sans, medalla al mèrit de la Dansa Popular. També es van guardonar el Foment de la Sardana de Rubí, l'Aplec de Calella, l'Aplec de Banyoles, i les Cobles de Sabadell, la Meravella i Marina. Després dels lliuraments i parlaments de rigor, la Cobla Sant Jordi oferí un concert de música per cobla.

L'Agrupació Sardanista de Sant Vicenç vol fer participar d'aquest premi als socis i col·laboradors i a tot el poble santvicentí per aquest reconeixement que ens honora a tots.
Trobada a Montserrat

Ballada de sardanes per part de l’Agrupació a la Plaça del Monestir de MontserratUna bona notícia pels vilatans que visitin Montserrat, si fan una passejada pel camí del Degotalls (passeig que recomanem), trobaran el Mural de Pep Ventura, i col·locat entre altres, hi ha el clau del 50è aniversari de l'Agrupació Sardanista en una placa de bronze polit.
Cobla Sant Jordi i Ciutat de Barcelona

El proper dia 17 de novembre a la Sala Polivalent de Cal Soler, a 2/4 de 7 de la tarda, Sardanes i Balls vuitcentistes a càrrec de la prestigiosa Cobla Sant Jordi. No hi falteu!
 


DIADA DEL SOCI DEL CENTRE EXCURSIONISTA 

El Centre Excursionista estrenava una nova festa per promocionar Vallhonesta i retre un homenatge en el seu incomparable marc i entorn als socis que fa 25 anys que ho són. Per resaltar aquesta festa, el dia 22 de setembre s'organitzava a Sant Pere de Vallhonesta una trobada a les deu del matí per esmorzar i fer una caminada per totes les edats amb dos itineraris. El primer era més curtet i denominat "Barraques d'en Serracanta" que sortia de la mateixa ermita, baixava pel camí de l'aigua per can Serracanta, el Roure Gros del Rubio i tornava a l'ermita resseguint un bon nombre de barraques de l'entorn. El segon itinerari pujava cap a Sant Jaume, Camí Ral, Quintanes noves i Sant Pere de Vallhonesta. Aquesta va ser força més nombrosa.

A la una del migdia, va haver-hi el lliurament dels diplomes als socis amb 25 anys d'antiguitat al Centre i a dos quarts de dues el Dinar de Germanor a l'era gran de baix adequadament preparada amb taules, cadires i foc per fer la brasa i el que fes falta. Encara no havia acabat la xerinola del dinar que ja va començar el ball amb el grup "Amanida Folk" que varen animar a tothom amb els seus balls i danses d'arrel tradicional de tants indrets diferents que una o altra la sabies ballar, saltar o brincar, doncs feien entrar ganes a tothom de participar en un dia tan simpàtic i especial.

La gresca va durar fins que els balladors varen acabar les "garrofes", doncs els balls eren molt divertits però molt moguts. Hi varen participar pares, mares, nens, nenes i alguns avis i àvies també. Esperem que l'any que ve siguem més colla per fer més balls d'arrel tradicional internacionals i informals però molt, molt divertits.

UN BALLADOR

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet