Cinema


VÍDEO I DVD

Al començar un nou mes la cartellera de Vídeo i DVD també es renova, és per això, que detallarem una mica, part de les pel·lícules que surten com a novetat i que al nostre entendre poden tenir quelcom més de qualitat i originalitat. Aquest mes tindrem l’oportunitat de poder gaudir de pel·lícules com poden ser:

SPY GAME: Un agent de la CIA que és a punt d’agafar el retiro, en el seu darrer dia, ha d’alliberar a un dels seus companys que ha estat empresonat a la Xina i a punt de ser executat. La pel·lícula és interpretada per en Robert Redford i Brad Pitt, els quals, s’han retrobat després de nou anys, ja que el primer va dirigir al segon a “El río de la vida”, film que va llençar a la fama en Brad Pitt. Com a curiositat esmentarem que aquesta pel•lícula s’havia de filmar a Israel però, degut al conflicte amb els palestins i el risc que significava per els actors, alhora de fixar les assegurances, va fer que el rodatge es desenvolupés al Marroc.

OCEAN’S ELEVEN: Una banda planeja l’atracament a tres Casinos de Las Vegas. Aquesta pel·lícula és un “remake” de “La cuadrilla de los once” de Lewis Milestone que es va rodar a l’any 1960 i va ser interpretada per un bon grup d’actors de renom, de la seva època. En aquest cas el seu director és Steve Sodenbergh (“Sexo, mentiras y cintas de video”), va estar nominat com a millor director en dues ocasions dins de la mateixa cerimònia de lliurament dels Oscars. Finalment va rebre el gran premi per “Traffic”.

HABLE CON ELLA: Aquest mes també tenim l’oportunitat de gaudir amb el darrer treball del nostre Pedro Almodóvar, en aquest cas es tracta d’una pel·lícula d’amors no correspostos ó mes ben dit correspostos a la força. L’historia de l’argument gira a l’entorn de quatre personatges malalts, uns de soledat i altres en estat de coma. Tots ells reivindiquen a través del seu director la importància de la comunicació. La pel·lícula dóna lloc a moltes situacions adients per el “cameo” de lluïment, entre els actors que hi aporten la seva presencia en moments de la pel•lícula hi podem trobar a Loles León, Chus Lampreave, Paz Vega, Elena Anaya, Geraldine Chaplin, Fele Martínez i Cayetano Veloso, entre d’altres.

SERENDIPITY: Aquest títol molta gent ja haurà tingut la possibilitat de veure’l amb Vídeo, doncs, en aquest sistema va sortir molt avanç, ara tenim l’oportunitat de gaudir-la amb DVD. Es tracta d’una comèdia romàntica apta per somniadors incurables. Jonathan i Sara es troben a uns grans magatzems i passen la tarda junts. Deixaran a l’atzar el tornar a trobar-se. La pel·lícula es va estrenar desprès de l’11-S, però es va filmar abans, es per això que es va retocar digitalment per esborrar las Torres Bessones de totes las panoràmiques de Nova York.

GOSFORD PARK: Ens trobem davant d’un guió original que va ser ideat per Bob Balaban actor i director televisiu junt amb Robert Altman productor i director de la pel·lícula. Es un “thriller” d’època que homenatge els textos d’Agatha Christie i que fa referència a una de les pel·lícules favorites d’en Robert Altman, es tracta de “Las reglas del juego” d’en Jean Renoir. “Gosford Park” es una vila campestre, propietària d’un conegut matrimoni de l’alta burgesia britànica. En el transcurs d’una cacera es reuneixen un grup de membres de la jet-set britànica i altres convidats, mentrestant, un assassinat farà que coneguem els embolics i les misèries d’aquests personatges. I trobem moltes referències amb el llibres d’Agatha Christie i molt concretament a la seva “Diez Negritos”.

BLADE II: Aquest és un producte dirigit molt especialment als afeccionats al cinema de sang i fetge. Molta violència i vampirs a dojo. El que realment es por aprofitar en quan a qualitat, podríem dir, que aquest tipus de pel·lícules tècnicament són uns treballs superiors, ja que els efectes especials, las ambientacions, els decorats i els maquillatges son molt espectaculars i fan que aquests productes en una pantalla d’aquestes dimensions, gairebé et traslladin al lloc dels fets i et facin involucrar amb els personatges molt més que la creïble historia que ens presenten. “Blade” és un còmic creat per Mary Wolfman i Gene Colan i que millors resultats han donat al seu pas per la gran pantalla. Las recaptacions van superar molt àmpliament els seus pressupostos, és per això, que podria ser que tinguéssim “Blade” per estona. Wesley Snipes dóna vida a aquest personatge meitat humà meitat vampir i la veritat podria dir-se que sense ell, no seria el mateix, ja que el seu carisma dintre d’aquest personatge aporta gran dosi d’expectació. Guillermo del Toro és el director d’aquesta segona part i és un afable mexicà de 38 anys que va debutar al cinema amb l’inquietant “Cronos”. Més endavant ens ha fet gaudir amb títols com “Mímic” i “El espinazo del diablo”, totes elles pel·lícules enigmàtiques amb grans dosi de misteri i angoixa.

Aquest mes també tindrem l’oportunitat de poder gaudir de títols que no són novetat, però, sí que ho són al sortir en DVD, ja que en aquest format qualsevol títol que aparegui es pot dir que és un luxe per els nostres ulls.

  • LA HABITACIÓN DEL PÁNICO: Thriller de David Fincher amb Jodie Foster i Forrest Whitaker.

  • NI UNA PALABRA: Thriller de Gary Fleder amb Michael Douglas i Sean Bean.

  • CROOROADS: HASTA EL FINAL: Comèdia de Tamra Davis amb la famosa cantant Britney Spears.

  • SCARY MOVIE II: Comèdia de Keenan Ivory Wayans amb els germans Shawn Wayans i Marlon Wayans

  • E.T.Edició Especial: Gènere fantàstic de Steven Spielberg: Versió actualitzada.

  • LUCÍA Y EL SEXO: Drama de Julio Medem amb Paz Vega, Tristán Ulloa i Najwa Nimri.

  • JUANA LA LOCA: Drama històric de Vicente Aranda amb la multi premiada Pilar López de Ayala.

  • BÁILAME EL AGUA: Drama de Josetxo San Mateo amb la Pilar López de Ayala i Unax Ugalde, jove promesa.

  • SALVAJES: Drama de Carlos Molinero amb Imanol Arias i Marisa paredes.

  • SIN NOTICIAS DE DIOS: Comèdia de Agustín Díaz Yanes amb les nostres internacionals Victoria Abril i Penélope Cruz

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet