El Poble


1. DIADA NACIONAL DE CATALUNYA 2002. 25 ANYS DESPRÉS DE LA MANIFESTACIÓ DEL MILIÓ

2. MOVIMENT DEMOGRÀFIC

3. APLEC DE CASTELLET 2002


DIADA NACIONAL DE CATALUNYA 2002. 25 ANYS DESPRÉS DE LA MANIFESTACIÓ DEL MILIÓ

Gràcies a la Coral Al Vent i la Societat Coral l'Estrella el Cant dels Segadors va posar el punt i final a la Diada d'aquest anyUn any més ha arribat la Diada Nacional de Catalunya. A Sant Vicenç es va començar a celebrar la Festa la nit abans. L'Associació "Activa't de Festa!" va organitzar pel dimarts dia 10 de setembre un sopar popular. Aquest sopar es va celebrar a la Plaça Catalunya i va reunir més d'un centenar de comensals on van poder degustar botifarres amb mongetes, pa amb tomàquet i cansalada, aigua, vi, cava i coca. Aquest sopar va estar amenitzat amb música en directe que va fer ballar des dels més grans fins als més petits.

Al dia següent, el dimecres 11 de setembre, la Diada va començar amb el ja tradicional acte institucional. Aquest any, degut a les obres que s'estan fent a la Sala d'Actes de l'Ajuntament es va fer a la Biblioteca Popular Salvador Vives i Casajuana. Aquest acte va reunir un gran nombre d'associacions, entitats i agrupacions santvicentines que volien celebrar la Diada Nacional de Catalunya.Gairebé totes les entitats de Sant Vicenç van oferir un ram de flors al monument de l'Onze de Setembre

Un cop fets els parlaments i haver omplert l'estómac amb un petit esmorzar es va fer una petita cercavila des de la Plaça de l'Ajuntament fins a la Plaça de l'Onze de Setembre. Aquesta cercavila estava encapçalada pels Geganters de Sant Vicenç, les Pubilles d'enguany i les autoritas. Després ja seguien totes, o gairebé totes, les entitats santvicentines. Un cop es va arribar a la Plaça de l'Onze de Setembre es va fer l'ofrena floral al monument commemoratiu de l'Onze de Setembre.  Després, quan ja tothom havia fet la seva ofrena es va cantar el Cant del Segadors i que va comptar amb la col·laboració de la Coral Al Vent i la Societat Coral l'Estrella.

JORDI LARGO


MOVIMENT DEMOGRÀFIC

JULIOL

NAIXEMENTS

NOM I COGNOMS: Marc Pineda i Fernández
DATA DE NAIXEMENT: 02 / 07 / 2002
FILL D’: Àngel i d’Isabel

NOM I COGNOMS: Natàlia Homs i Besora
DATA DE NAIXEMENT: 05 / 07 / 2002
FILLA D’: Albert i de Marta

MATRIMONIS

CÒNJUGES: Daniel Arcos Pujol i Montserrat Martín Cabezas
DATA DE LA CELEBRACIÓ: 06 / 07 / 2002

CÒNJUGES: David Alcaide Sánchez i Olga Bravo Jiménez
DATA DE LA CELEBRACIÓ: 20 / 07 / 2002

DEFUNCIONS

DIFUNTA: Palmira Tatjé i Prat
EDAT: 72 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 11 / 07 / 2002

DIFUNT: Julio Villar i López
EDAT: 75 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 14 / 07 / 2002

DIFUNT: Antoni Roig i Malet
EDAT: 71 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 29 / 07 / 2002

AGOST

NAIXEMENTS

NO S’HA INSCRIT CAP NAIXEMENT DURANT EL MES D’AGOST


MATRIMONIS

CÒNJUGES: Juan Miguel Rueda Rodríguez i María del Carmen Zamora Ramos
DATA DE LA CELEBRACIÓ: 17 / 08 / 2002

CÒNJUGES: Francisco Rodríguez López i Sonia Gallardo Silva
DATA DE LA CELEBRACIÓ: 22 / 08 / 2002

CÒNJUGES: Alejandro Guerrero Menéndez i Sara Roselló Casas
DATA DE LA CELEBRACIÓ: 23 / 08 / 2002

DEFUNCIONS

DIFUNTA: Mª Montserrat Pérez i López
EDAT: 43 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 02 / 08 / 2002

DIFUNTA: Rosario Ferrer i Mur
EDAT: 91 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 07 / 08 / 2002

DIFUNT: Joan Pladellorens i Planas
EDAT: 82 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 07 / 08 / 2002

DIFUNTA: Rosario Berdun i Morgado
EDAT: 77 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 08 / 08 / 2002

DIFUNTA: Mª Carmen Miguel i Herrero
EDAT: 84 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 15 / 08 / 2002

DIFUNT: Agustí Benito i Rubio
EDAT: 66 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 27 / 08 / 2002


APLEC DE CASTELLET 2002

Els membres de l’Esbart a punt de ballar al Pla dels DipòsitsL’Aplec va començar el dissabte dia set de setembre, a les a les vuit del vespre, celebrant la Santa Missa i cants dels goigs a l’Església Parroquial a continuació es va fer la rebuda de la Verge de Castellet, acabant amb un concert de la Coral al Vent. El diumenge dia vuit, a tres quarts de nou del matí a la Plaça de l’Església, es feia concentració de romeus, per sortir acompanyats seguidament, dels gralles i gegants, portant la Santa Verge de Castellet a les espatlles de voluntaris i voluntàries que pujaven a Castellet amb tota la comitiva de participants de diferents entitats, que cada any son menys, com també van minvar els participants a la romeria que, a l’hora de l’esmorzar al Pla de les Vives ja n’eren mes i a mida que va anar passant l’estona encara més, els que s’hi afegirien a la festa. Fragment del Ball de Gitanes per part de l’Esbart Dansaire Santvicentí

Gairebé tothom que puja a l’Aplec del Pla dels Dipòsits arriba fins a dalt l’ermita a visitar la Verge de Castellet i compra alguns ciris per posar-li com a ofrena. L’entorn del pati de l’ermita està molt ben arreglat i cal felicitar al Sr. Joan per la gran tasca que hi fan referint-nos molt especialment a l’ermita i el seu entorn.

A les onze del matí la Missa Solemne, va ser seguida gairebé per tota la gent que hi anava pujant, i en acabar-la es va fer el repartiment dels remets del bosc. A continuació l’Esbart oferia un llarg fragment del Ball de Gitanes de Sant Vicenç, que va ser molt aplaudit per el nombrós públic assistent a l’acte que a aquella hora hi havia pujat, malgrat la calor que hi començava a fer. Molts santvicentins van oferir un ram de flors a la Verge de CastelletTot seguit es va oferir una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Vila d’Olesa i a la mitja part el Ball dels Barons de Castellet, el qual també va ser molt aplaudit. A les dues del migdia es va celebrar el dinar de germanor que la pluja, els llamps i els trons varen excusar la sobretaula, encara que els gegants ja estaven aixoplugats i els comensals varen haver de buscar refugi ben aviat.

La festa tot i el mal temps final va ser tot un èxit encara que es varen trobar a faltar alguns romeus a la primera hora per fer el recorregut amb la Verge fins a l’hora de l’esmorzar, per el demés molt bé tot. Excel·lent l’organització a càrrec de la Colla de Gegantes amb la col·laboració de l’Ajuntament , l’Esbart, La Coral al Vent i a tothom que hi va col·laborar.
 

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet