CFI Bages Sud


NOVES TECNOLOGIES AL SERVEI DELS ALUMNES DESAVANTATJATS

Representants de les institucions que impulsen el projecte al Bages: Consell Comarcal del Bages, Consorci del Bages Sud, IES Castellet i escola Mare de Déu del Roser de Sant Vicenç de CastelletEl Consorci del Bages Sud, el Consell Comarcal del Bages, l'IES Castellet i l'escola Mare de Déu del Roser de Sant Vicenç de Castellet col·laboren en una iniciativa que pretén compensar les dificultats d'aprenentatge en el camp de les matemàtiques d'un grup de 45 alumnes de quart d'ESO a través de l'ús de les noves tecnologies. Els joves estudiants de secundària rebran formació de reforç equivalent a quatre crèdits. La meitat utilitzarà una metodologia experimental basada en l'ús de noves tecnologies mentre que la resta seguirà els esquemes tradicionals d'aprenentatge. La comparació del rendiment de cada un dels dos grups permetrà valorar l'eficàcia real de la formació on-line en persones amb dificultats per seguir l'ensenyament tradicional.

Aquesta experiència s'emmarca en un projecte més ampli que, sota el nom de Webmentor, impulsen diferents entitats educatives de la Unió Europea. El finançament de la iniciativa prové del programa Sòcrates i de les entitats associades. Va començar a primers d'enguany i s'estendrà fins el setembre del 2004. Un dels objectius principals és fer un seguiment exhaustiu del rol del tutor en els processos d'aprenentatge a través de les noves tecnologies de la informació i la comunicació. Al final de projecte, es preveu disposar d'un manual de suport per als professionals de l'ensenyament que treballin amb aquests entorns.

En el context local, és important l'esforç que està fent el Consorci del Bages Sud a través de la seva escola d'adults, juntament amb el Consell Comarcal del Bages, per elaborar material que permeti introduir les noves tecnologies de la informació i la comunicació en l'ensenyament de les matemàtiques. Aquesta assignatura registra un dels índex de fracàs més important entre els estudiants i disposa de pocs recursos per ser treballat a través d'Internet. Aquest treball restarà a disposició dels centres tant públics com privats que participen en la iniciativa perquè l'utilitzin en el futur.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet