Fa uns quants anys


Sant Vicenç també va voler ser present a la multitudinària manifestació d’aquell 11 de setembre, de fa 25 anys a BarcelonaAquest mes creiem oportú fer ressò de com es va celebrar al nostre poble l'Onze de setembre de fa 25 anys, el qual en aquelles dates El Breny va anomenar com "decisiu i multitudinari".

En El Breny número 31, corresponent al del mes de setembre de l'any 1977, s'explicava que ja el dia 10 varen començar les celebracions, amb caràcter festiu, pacífic i reivindicatiu. El poble era ple de senyeres als balcons i finestres. La mainada gaudia amb els jocs i xocolatada que s'havia preparat. Al vespre, músics del poble van interpretar una nodrida selecció de cants populars, amb una assistència d'unes 400 persones. A la meitat de la festa es feren els parlaments dels membres de l'Assemblea Democràtica Local, la qual complia un any d'existència. La festa va acabar amb coca, moscatell, senyeres i molta llibertat i esperança pel futur.

L'endemà a la tarda, varen sortir de Sant Vicenç autocars cap a Barcelona, ja que el nostre poble no podia faltar a la concentració-manifestació de la Diada Nacional. El Passeig de Gràcia era ple de gent, emocions, senyeres i pancartes com la nostra que deia: SANT VICENÇ DE CASTELLET. VISCA CATALUNYA!! Després d'escoltar, en mig d'un gran silenci, les paraules del president Tarradellas i del cant dels Segadors i dels crits de "Llibertat, Amnistia i Estatut d'Autonomia!", entre d'altres, s'inicià la manifestació Passeig de Gràcia avall. Les xifres parlaven d'un milió dues-centes mil persones, catalans reclamant els nostres drets i institucions.

Actualment les manifestacions ja no són tant nombroses, potser per que, sortosament, ja hem aconseguit bona part del que es demanava en aquell històric Onze de setembre, en que el poble català començava a sentir-se lliure.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet