Entitats


1. ACTIVA'T DE FESTA, LA RENOVADA COMISSIÓ DE FESTES

2. EL PRIMER SOPAR A LA CARTA SERÀ A CAL RAMON

3. L'ASSOCIACIÓ MUSICAL CASTELLET ACABA EL CURS I JA PREPARA EL NOU

4. LA CORAL AL VENT VOL CRÉIXER

5. 48è ANIVERSARI DEL CENTRE EXCURSIONISTA


CONCERT DE SARDANES I MÚSICA PER A COBLA  

A la plaça de l'Ajuntament a les 22 hores tocades del diumenge 28 de juliol d'enguany s'ha fet un bon concert de sardanes i música per cobla, que, com el programa deia, ha tingut dues parts ben diferenciades. La primera part amb molt de públic assistent i força puntual, va començar amb mitja hora de retard però l'excel·lent actuació de LA COBLA CIUTAT DE TERRASSA que, sota la direcció d'en Jaume Vilà, va demostrar que les sardanes escollides no tenien secret per la seva interpretació. El programa va ser el següent:

- Poruga de Manel S. Puigferrer
- El refugi de Fèlix M. Comín
- La rosada de Juli Garreta
- Enyorances d'estiu de Marcel Sabaté
- L'estany estrellat d'Honorat Vilamanyà
- Alt Empordà de Ricard Viladesau

Totes elles formaren un bonic conjunt per aconseguir una bona interpretació de la Cobla, no en va les sardanes no eren massa conegudes per la gran majoria de públic assistent, la qual cosa s'agreujà una mica més degut a la sonorització del micròfon, que deixava a les últimes files a mitges al fer l'acurada presentació a càrrec d'En Josep Pascual. Per acabar d'arreglar-ho, més ben dit d'espatllar-ho, algunes persones de les que estaven assegudes a les cadires del Bar de la Plaça, feien una mica massa de soroll, sentint-se una remor de fons, que no deixava escoltar el concert amb atenció.

A la segona part tot va millorar, la megafonia funcionava molt bé i fins i tot a les darreres files arribava correctament el so. Seguidament es va interpretar una sardana dedicada a tots el sardanistes santvicentins i molt especialment a la gent de l'Agrupació Sardanista, al celebrar el seu 50è aniversari, "Tot dansant n'hem fet cinquanta", de Tomàs Gil i Membrado, la qual fou molt aplaudida per el públic.

A continuació La Cobla Ciutat de Terrassa, com a primícia, va estrenar La Sardana del Mil·lenari de Xavier Mestres. Aquesta sardana va ser pensada per ballar-la només uns compassos al macroespectacle, pensat i fet per recordar el mil·lenari de Sant Vicenç. La Cobla que també va actuar en el macroespectacle del mil·lenari, va quedar captivada per la sardana, que era composta expressament per a l'espectacle pel compositor manresà Xavier Mestres. Tant els va agradar que varen pensar en fer-la ballable. Xavier Mestres, músic jove, modern i dinàmic, molt satisfet de la seva obra els feia una sardana especial per ballar però diferent de les clàssiques; composició que sorprenia gratament a la gent de la Cobla que fent un gran esforç l'assajaven a marxes forçades per estrenar-la al Concert del diumenge 28 de juliol.

El presentador Josep Pascual va comentar "...que si la sardana tenia èxit es podria dir que havia nascut el sistema Sant Vicenç, de fer sardanes", així ho esperem!. Llancem un petit o gran repte a tots els santvicentins, i molt especialment a la gent de l'Agrupació Sardanista, perquè així sigui. No cal esmentar que al finalitzar la sardana el públic va esclatar en forts aplaudiments. El Concert continuà amb una selecció de balls de saló dintre de la qual es varen trobar els següents temes:

- Oda a la pàtria de Francesc Perich
- Boleros de sempre de Daniel Gasulla (arranjaments)
- El pasdoble de Manel Oltra
- Ball de Rams de Jordi León (arranjaments)
- Es jaleo de Jesús Ventura (arranjaments)

Per finalitzar el Concert que fou presentat amb molt d'enginy per Gemma Rabassa, la Cobla Ciutat de Terrassa ens feia un "bis a bis" de Tot dansant n'hem fet cinquanta. El públic assistent va quedar molt satisfet de l'actuació representada. Com cada any l'organització anava a càrrec de l'Agrupació Sardanista amb la col·laboració de l'Ajuntament i Marbres Castellet.

 


EL PRIMER SOPAR A LA CARTA SERÀ A CAL RAMON 

Àngela Bartumeus, la responsable de l’establiment Arcos Bartumeus lliura el premi a Maria García CampoyLa UBIC de Sant Vicenç de Castellet ha lliurat el primer sopar per a dues persones a Maria García Campoy, resident al mateix municipi en el marc de la promoció d'estiu "Sopars a la carta". Aquesta primera setmana l'àpat es farà al restaurant Cal Ramon de Sant Vicenç de Castellet. La premiada va obtenir la butlleta guanyadora a l'establiment "Comerç i Distribucions Arcos Bartumeus".
 

 


L'ASSOCIACIÓ MUSICAL CASTELLET ACABA EL CURS I JA PREPARA EL NOU

Un any més, i des de fa vint-i-vuit, la Coral Nou Horitzó, de l'Associació Musical Castellet, hem arribat a finals de curs. Aquest any, per tota l'entitat ha estat molt atrafegat. Vam començar al setembre amb la Festa de Benvinguda amb el Dani Magyk i amb la presentació amb els nens. Va arribar el Nadal, i com no, vam celebrar el típic Concert de Nadal, aquest any amb tot el repertori nadalenc renovat i amb la presentació del conte "Una nit màgica" escrit expressament per a la Coral, per part de la Dolors Botines. També vàrem tenir els típics Pastorets, però com és tradicional adaptats. Aquest any, en Lluquet, en Rovelló i els altres vivien un somni començat durant el segle XXI.

Després va arribar el macroespectacle "Castellet, memòria mil·lenària", en el qual els petits cantaires santvicentins, van fer posar la pell de gallina en el fragment de "La Llegenda", acompanyats per tots els músics del conjunt instrumental "Disset i Escaig". Tot això portaria al mes de juny a la gravació del CD del Mil·lenari a Barcelona i a Manresa. Seguidament, vàrem tenir les tradicionals Caramelles amb el carro, les cançons i els balls corresponents, pels carrers del poble. I per finalitzar el curs, les colònies que tots els nens esperen durant tot l'any. Aquest any a l'Aula de Natura Ramió de Fogars de la Selva, prop d'Hostalric, poble en el qual el diumenge 30 de juny, a l'Església vam fer un petit concert que va ser un gran èxit, com totes les colònies en general.

És per això, que després d'acabar el curs, tota l'entitat ja comença a dissenyar i pensar amb el curs que ve. Un curs en el qual hi volem introduir noves coses, com pot ser, fer disfrutar els nens amb més activitats de lleure els dissabtes al matí, d'aquesta manera volem combinar la música amb els jocs, excursions, tallers... però mai deixant de banda les activitats i festes tradicionals de l'entitat. D'aquesta manera us esperem el proper 28 de setembre a les 5 de la tarda a la plaça Onze de setembre a la gran Festa de Benvinguda, a on podrem ballar, jugar i disfrutar amb l'espectacle de Dani Magyk i la prestigiosa xaranga "Los labradores", tot això acompanyat d'una xocolatada. Així doncs, tots els nens d'entre 4 i 12 anys que tinguin ganes de divertir-se ja ho sabeu. Us esperem a la Coral!

ASSOCIACIÓ MUSICAL CASTELLET


LA CORAL AL VENT VOL CRÉIXER 

La Coral Al Vent té ganes d'ampliar la seva plantilla, i ens agradaria molt, que els santvicentins i les Santvicentines que tinguin ganes de cantar, vinguin a assajar amb nosaltres, no cal pas saber res de música, ni tenir unes dots vocals impressionants, amb que en tingueu ganes ja n'hi ha prou, la resta s'aconsegueix amb el treball de cada setmana. Si us fa una mica de gràcia, però no sabeu si us agradarà l'experiència, no patiu, podeu provar-ho durant alguns assaigs.

Tant si només voleu provar-ho, com si ja esteu segurs que aquesta és l'activitat que us agradaria fer, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres. Per fer-ho podeu trucar a la M. Dolors Alonso, que és la presidenta de l'entitat al Tel. 93 873 33 82, al Pere Díez que és el director Tel. 93 833 20 43, o a qualsevol membre de la coral que conegueu. US ESPEREM!

CORAL AL VENT


48è ANIVERSARI DEL CENTRE EXCURSIONISTA 

El dia 22 de setembre d'enguany, dintre de la Diada del Soci, el Centre Excursionista celebrarà el seu 48è Aniversari amb una trobada a Vallhonesta, que començarà a les 10 hores. A continuació, a les 10'30, es faran caminades per a totes les edats, aquestes caminades estaran compostes en dos itineraris:

- Itinerari 1: Barraques de Vinya Serracanta
- Itinerari 2: St. Jaume de Vallhonesta - Quintanes Noves – St. Jaume de Vallhonesta

A les 13 hores es farà el lliurament de diplomes als socis amb més de 25 anys d'antiguitat. A les 13'30 es donarà el dinar i per acabar a les 16 hores s'amenitzarà un ball amb el grup AMANIDA FOLK amb danses d'arrel tradicional internacional.

Nota: Hi haurà servei de foc i de bar. S'haurà de portar l'esmorzar, el dinar i moltes ganes de fer xerinola. A l'acte estarà obert a tothom que vulgui participar-hi.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet