Entitats


1. FESTA DE SANT ANTONI ABAT

2. ACTIVITATS DE LA UNIÓ CICLISTA

3. ASSOCIACIÓ AMICS DEL FERROCARRIL

4. NOTA INFORMATIVA DE L'AASV

 


FESTA DE SANT ANTONI ABAT

Altre cop el Gremi de Carreters i Cansaladers de Sant Vicenç va organitzar la festa de Sant Antoni Abat amb els tradicionals Tres Tombs. La Festa dels Tres Tombs data a Sant Vicenç de l'any 1924 és, per tant, una festa amb tradició que ja ha arribat a la 77a edició i que es manté amb molta participació de cavalls, carros i, sobretot, amb una gran participació del poble.

L'edició d'enguany va començar el dissabte dia 9 al davant de la l'emissora municipal amb la primera exhibició eqüestre de doma clàssica d'alta escola i vaquera a càrrec del grup Joves genets del Bages i l'hípica Vinyet, Miquel Silva, Francisco Guerra i grup de Ballets de Montse de Luna.

L'endemà, molt d'hora, es va fer una despertada general pel poble. Més tard, pels volts de les nou, tots els participants a la festa es van concentrar al pla dels Dipòsits de la RENFE per tal d'agafar forces fent un esmorzar amb botifarrada inclosa. En aquest esmorzar també hi són convidats tots eis socis i col-laboradors del Gremi de Carreters i Cansaladers de Sant Vicenç. A la mateixa hora es va fer una diana florejada pels carrers de Sant Vicenç per part dels grups musicals que hi participaven. A dos quarts de deu es va repartir coca amb barreja per a tothom davant del monument al Cavall al passeig de Pau Casals, i a la mateixa hora es va obrir una exposició d'eines de pagès en miniatura de Francesc Ayats a la Plaça Clavé. Pels volts de les dotze cavalls, carros, carruatges i cavalleries van començar la desfilada cap a l'església per tal de ser beneïts. La cercavila fou acompanyada en tot moment per la Banda de trompetes i tambors de Reus, la Banda de trompetes i tambors i majorettes del Triangle de Sants de Barcelona i la Banda de cornetes i tambors de Can Baró i majorettes de Barcelona. A dos quarts de dues del migdia, els cavalls van arribar a la plaça Clavé on es van fer els tradicionals Tres Tombs.

Per finalitzar els actes del matí, i per primera vegada a Sant Vicenç davant de l'Emissora Municipal es va fer la primera exhibició d'ensinistrament de gossos d'atura a càrrec dels pastors Pere Ambrós amb el seu gos COMPANY, de Sant Vicenç de Castellet, i l'Hilario Novillo amb el TIR. Ja arribada la tarda es va fer una audició de sardanes per part de la cobla Ciutat de Manresa, organitzada per l'Agrupació Sardanista de Sant Vicenç. Més tard, a la nova sala polivalent de Cal Soler es va fer el popular Ball de Sant Antoni amb el músic Joan Viladeny. Es va poder comprovar que el poder de convocatòria d'aquesta festa és molt gran fins al punt de gairebé exhaurir la capacitat física de la sala. A la mitja part estava prevista l'exhibició de balls de saló per part d'Irina i Aleix, però no es va poder realitzar, ja que la Irina estava malalta. 

Els Tres Tombs santvicentins no tan sols són una tradició arrelada, sinó que a més gaudeixen d'una gran acceptació per part del públic santvicentí i també per gent de fora. És gràcies al Gremi de Carreters i Cansaladers de Sant Vicenç i a la seva empenta que aquesta festa és com és i, com es pot comprovar, funciona.


ACTIVITATS DE LA UNIÓ CICLISTA

ACTIVITATS DE LA UNIÓ CICLISTA SANT VICENÇ DE CASTELLET (Abril 2002)

SORTIDES PER CARRETERA


Dg. 7 Sant Vicenç – La Bauma – La Granja – Carretera d'Olesa – Viladecavalls – Terrassa (esmorzar) i tornada. Cotxe: Fèlix Milla. 60 quilòmetres.

Dg. 14 Sant Vicenç – El Pont de Vilomara – Artés – Monistrol de Calders (esmorzar) – Navarcles – Sant Vicenç. Cotxe: Àngel Rubiralta. 70 quilòmetres.

Dg. 21 CRONOSantpedor – Callús. 4 quilòmetres.

Dg. 28 Sant Vicenç – Callús – Sant Mateu (esmorzar) – Santpedor – El Pont de Cabrianes – Sant Fruitós – Sant Vicenç. Cotxe: Miguel García. 60 quilòmetres.

Atenció!
Durant tota la temporada hi haurà tres horaris de sortida:
- La sortida normal serà a les 8.30 hores.
- Hi haurà una sortida anterior a les 8.15 hores, pels qui vulguin anar amb més calma.
- La tercera sortida serà a les 9.15 hores, pels qui no vulguin esmorzar o s'hagin adormit.
- El cotxe sempre anirà amb la sortida normal (8.30) i el lloc de sortida serà el Bar Bonachera.


SORTIDES PER MUNTANYA

Dg. 7 Viladelleva – Castellnou.
Dg. 14 Monistrol de Calders – Mussarra – Talamanca.
Dg. 21 Colònia Jorba – Navarcles.
Dg. 28 River Park – Oristrell.

Atenció!
- L'horari de sortida serà a les 8.30 hores.
- Les excursions seran d'un mínim de 2h 30 minuts.
- Les excursions poden variar el seu recorregut depenent del temps i de les possibles avaries que puguin sorgir.
- És molt important anar ben equipats amb les eines necessàries per fer front a les avaries més comunes, com per exemple punxades, cadenes trencades, etc.


ASSOCIACIÓ AMICS DEL FERROCARRIL 

Les activitats de l’Associació Sant Vicenç de Castellet Amics del Ferrocarril estan relacionades, naturalment, amb el món del ferrocarril. Durant 18 mesos aproximadament hem estat construint una maqueta a escala H0 amb la reproducció de totes les instal·lacions de l’estació de tren de Sant Vicenç de Castellet als anys 60/70. La maqueta té unes dimensions de 10 metres per 2 metres; hi poden circular diversos trens a la vegada així com fer tot tipus de maniobres ferroviàries. Reprodueix fidelment tots els edificis de la instal·lació ferroviària de Sant Vicenç així com punts emblemàtics del poble com la Torre de Castellet, l’església, etc.
Aquesta maqueta serà inaugurada oficialment per l’Exposició monogràfica que estem preparant dins els darrers actes de la celebració del mil·lenari del poble. L’exposició “Sant Vicenç, passat i present del ferrocarril” es durà a terme del 26 de maig al 16 de juny en el nostre local social situat a la Plaça de la Generalitat, s/n (“Can Soler”).

JOAN PINTÓ I GARCIA
President d’ASVICAF


NOTA INFORMATIVA DE L'AASV

L’Agrupació Artística de Sant Vicenç de Castellet (AASV), adequant les seves activitats, farà una exposició col·lectiva dels seus associats del 28 d’abril actual al 5 de maig, a la Sala d’Actes de la Casa Consistorial i amb els horaris habituals de 18 a 20 hores pels dies feiners i de 12 a 14 i de 17 a 20 hores pels dissabtes i festius.
L’últim dia de la exposició coincidirà amb la inauguració del Monument a la Mare, emplaçat com ja sabeu al futur Parc de Sant Joan de Dalt.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet